21.týden těhotenství a neustálá žízeň

10425
7.3.16 18:48

21.tt a neustálá žízeň

Zdravím. Jsem v olce těhotenství a poslední týdny mám pořád hroznou žízeň. Jsem doma na rizikovém, takže mám docela minimum pohybu a akce a stejně vypiju určitě přes dva litry denně (a pak pořád lítám na wc pochopitelně.) Zkoušela jsem ubrat, ale prostě mám žízeň a potřebu pít. Někde jsem četla, že žízeň může značit cukrovku (testy na ni mě čekají po 24.tt) a to bych fakt nerada, tak pokud někdo máte zkušenost se žíznivým těhotenstvím, které bylo úplně ok, byla bych vděčná! (diskuze na téma žázeň v těhu tady už jsou, ale týkaly se jenom úplných začátků, tak jsem si dovolila nové..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
7.3.16 18:51

Co vím, tak v tehu mas vypít 2-3 litry denně, tak to jsi naprosto v normě. Naopak dehydratace způsobuje tvrdnuti, pila bych dle potřeby a neřešila to. (Jsem ve 22tt na rizikovem a piji o neco méně nez bych měla a dr vzdy nadává)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21939
7.3.16 18:51

Na tvém místě bych se zkusila domluvit na testy na cukrovku dřív. ta žízeň je jedním z velkých ukazatelů, že se něco děje… a si nebo alespoň pořiď v lékárně papírky na měření cukru v moči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.3.16 18:54

Nech si nabrat glykovaný hemoglobin. udělají ti ho normálně z krve a ukáže jestli je delší dobu zvýšená hladina cukru. Udělají ti to určitě na gyndě a možná i praktik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
7.3.16 18:57

Dva litry nic není, to máš pít i jako netěhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
7.3.16 19:00

@Zireael Nejde až tak o to množství, to je mi jasný, že není žádná trága, naopak, ale o ten pocit, že prostě potřebuju pít. Snažila jsem se to omezit večer, abych nechodila na záchod 6× za noc, ale nevydržela jsem to, protože jsem měla fakt žízeň /což ale po vypití před den 2+ litrů tekutin podle mě je divný…/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
7.3.16 19:01

Ale dva litry máš pít i normálně, normální zdravý dospělý netěhotný jedinec. Jako těhotná by jsi měla pít možná i víc a tvoje tělo ti o to říká.

Na diabetes to fakt musí být žízeň i po vypití dvou až tří litrů vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
7.3.16 19:03

@Aletheia diky, to je uklidnujici zprava. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.3.16 19:07

Mám pořád žízeň, i v noci. myslim že je to relativně normální. pokud ti žízeň uhasí relativně normální množství tekutin za den - (což 2 l jsou), tedy že nevypiješ 5 litrů a pořád máš žízeň, tak je to v normě. jako doktorce se zmínit můžeš, ale to co popisuješ mám taky a cukrovku nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
7.3.16 19:11

@Alyss1 díky za zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
7.3.16 19:56

Nadmerna zizen muze znacit problemy s metabolismem cukru, ale nadmerna znamena tak urcite nad 3l pri vaze kolem 70kg.Dva litry jsou opravdu az malo.Pila bych na tvem miste hodne pres den, toho se fakt neboj, klidne dle potreby,2-3l a timpadem bys nemela mit takovou zizu vecer.

• Citovat
  • Upravit
3606
7.3.16 20:08

Já měla taky v těhotenství pořád velkou žízeň a cukrovku jsem neměla. Vypila jsem určitě víc než dva litry vody denně. Ke konci se mi už zdálo, že pomalu nedělám nic jiného, než že piju a čůrám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
7.3.16 20:11

@Sofie2013 :palec: super, tak ja budu s klidem pit a curat dal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
7.3.16 20:51

Běž na odběry a nech si udělat rozbor glykovaného hemoglobinu + aktuální glykémii, gestační diabetes se dá zjistit i jinak, než „úžasným“ OGTT. A ty problémy z neléčeného diabetu, které může miminko mít nejsou žádná legrace.

Žíznivost a časté močení byl můj první příznak diabetu (DM I, jiný typ a jiná příčina, než těhotenská cukrovka), proto radím to doopravdy nepodceňovat a nenechat se uchlácholit pár těhotnými, co to měly stejně a byly zdravé. Holt člověk nikdy neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí