Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem teda ve sprše byla sama a jinak jsem měla košili celou dobu, musím říct že jsem teda vůbec nemyslela na to kdo mě vidí a to se stydím (ne před manželem) ale prostě mi to bylo nějak jedno i když mi dávali cévku… neměj z toho stach…
Ahoj… já měla u porodu přímo těhotenskou košilku… na balónu jsem ve sprše neskákala, ale měla jsem ho přímo na porodním sále a tam jsem měla na sobě stále košilku a pokud ti to bude stále nepříjmné můžeš mu říct ať s tebou do sprchy či vany nechodí… já když jsem nechtěla aby něco viděl tak jsem manžela prostě poslala pryč na nějakou dobu a pak zase přišel zpátky… prostě ho můžeš pokaždé poslat pryč když ti bude nepříjemné kdyby měl něco vidět, je to pro tvůj pocit…
Čekáte spolu dítě, tak bych se nebála se mu svěřit. Ty košile jsou s rozpadem v předu kvůli kojení. Já mám lupenku díky ne šetrnému holení na intimních místech, takže jsem ráda, že pa a lékaři si nemysleli, že mám bůh ví co. Ale i to lze léčit, podobně jako u akné se hlavně nestresovat.
.
Pokud přítele ve sprše chtít nebudeš, tak ho tam mít nemusíš. Košile na zádech rozepínací nejsou - spíš naopak, rozepínají se vepředu kvůli kojení.
Nicméně bych se i vsadila, že tak na 99,99% ti bude akné na zádech při porodu naprosto šumák ![]()
(Nehledě na to, že vlivem hormonální změn se může o dost zmírnit.)
@AnetaŠev mohu se zeptat, těhotenské košilka ma volna zadá? Jsem v tomto nezkušený, čeká mě první porod. Moc děkuji za rady
trosku mě to uklidnilo
Já jsem měla košili s normálními zády - záda jsem odhalená neměla. Ani na baloně. Měla jsem košili celou dobu, kromě toho, když jsem byla ve sprše. Pokud máš obavy, že v porodnici budou mít nějakou nevyhovující, vem si nějakou svou…
Ale jinak bych spíš radila, příteli to říct, uvidíš, že se Ti uleví a nebudeš se muset stresovat.
A upřímně, jestli by tě opustil kvůli zádům, tak by to teda asi opravdu nebyl zrovna ten pravý. Spíš myslím, že to vidíš horší než to je.
Jinak ještě s akné mám zkušenost podobnou. A možná Tě potěší, že těhotenství na mě působilo stejně jako antikoncepce. Do tří měsíců po otěhotnění akné zmizelo a vrátilo se až dlouho po porodu. Třeba to tak taky budeš mít.
U porodu bys měla řešit jiné věci, než akné ![]()
Pokud jde o akné, co na to dermatolog? Snad bude i jiné řešení než hormonální…
Pokud jde o porod, tak estetická záležitost to rozhodně není a budete to muset ty i případný doprovod překousnout. Jestli je to pro tebe opravdu velký problém, bude tě to při porodu rušit. Ale chápu to tak, že jsi na začátku těhotenství, máš dost času to vyřešit.
@Anonymní píše:
@AnetaŠev mohu se zeptat, těhotenské košilka ma volna zadá? Jsem v tomto nezkušený, čeká mě první porod. Moc děkuji za radytrosku mě to uklidnilo
Ne pouze zepředu je volná kvůli kojení, záda máš tedy celé skryté i při kojení ![]()
Za tolik mesicu tehotenstvu muzes vypadat uplne jinak (nekdo lip, nekdo hur
), ale hlavne myslim, ze ti to bude fakt jedno. kazdy to ma trochu jinak, ale vetsine zenskych je oporou, ze tam ten chlap nekde je, ale jinak ho ani nevnimaji.
ono u porodu muze dojit na daleko vic „trapnejsich“ veci, ale vsechno je to prekryte tim porodem jako takovym. fakt to neres.
Dekuju holky, já celou dobu ziju v tom, ze mají rozepnute zadá, tohle mi vázne ulevilo
i když nejspíš opravdu při porodu budu resit jiné věci (bolesti)
nechci to příteli říkat, mě samotné to prijde skarede, je to můj pocit, ze si v hlavě říkám, ze si to taky bude myslet, i kdyby to neřekl.. Mám oči a vím jak to vypadá
Jinak teda nejsem stydlín, ale exhibicionista taky ne. Můj druhý porod se opravdu vydařil, byl překotný, takže nestihla ani řijet záchranka. Mimino chytal manžel, a to jsem nikdy nechtěla, aby viděl, bála jsem se, že bude v šoku a ovlivní to náš sexuální život, ale v tu chvíli jsem to prostě neřešila. Když pak se záchrankou přijeli tři chlapi, bylo mi už úplně jedno, v jakým stavu tam ležím v koupelně na zemi, samozřejmě nahá ![]()
http://www.jozanek.cz/…rukavem.html pokud se fakt budeš stydět tak si kup nějakou košilku já měla třeba tyhle… a přítele klidně pošli pryč nikdo ti za to hlavu neutrhne
… a doktorům je to úplně jedno a popravdě jsem pak u porodu měla jiné starosti než jak vypadám
po 40 hodinách rození jsem byla ráda, že žiju a bylo mi totálně jedno kdo na mě kouká a kam ![]()
Ahoj jak moc ti rozumím
já diane na pleť, několikrát pokus o vysazení, ta hrůza pak
to se nedalo, jedla jsem to dál. až pak mě donutila játra a chodila jsem obsypaná, hrůza. A fakt jako obsypaná, slité vředy po obou tvářích, ramena nešel vzít batoh, ležet na zádech. trvalo to myslím rok a půl. pak se to zlepšilo-chápej pro mě úspěch, pro jiné holky by to byla katastrofa.
Též jsem si říkala, co u porodu. A těhu mi to vyčistilo, zbyly jen fleky a jizvy. Třeba to bude i u tebe.
Radu nemám. chápu jak se cítíš. Doteď je pleť u mě komplex, nemám ráda pohledy z blízka, ostré světlo a tak. Na mě i z dálky jde vidět, že mám nemocnou kůži. Můj přítel to nikdy nekomentoval. a to jsem i při těch hrůzách nesměla make up, zhoršoval to.
@sianka no to by bylo skvěle
ale obavám se, ze to budu mit celou dobu, jak už to vidím ted v jakem stavu to je, ale třeba mas pravdu. Určitě by mě partner neopustil, jen by to chtěl vidět, pac je strašně zvědavý a mě by to teda příjemné nebylo
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu, ale mamka ještě neví, ze jsem těhotná a casto tady chodi
k mému dotazu, jedna se mi o celkem choulostive téma tak prosím neodsuzovat. Před těhotenství jsem brala dlouho antikoncepci, kvůli pleti, byla jsem rada, ze ji mám opět pěknou, nicméně když jsme s přítelem po roce začali plánovat mimi, akné se mi vrátilo, v hrozné stavu- na zádech toho mám opravdu hodně a je mi z toho do breku
začala jsem se stydět před přítelem, nechci se před nim koupat, když mi vejde do koupelny, hned se zakrývám. Vim, ze je to špatně ale nemůžu si pomoci, vidím, ze je to skarede. Myslim, ze přítel nema ponětí o mem problému, je chápavý a ani se nevyptava. Problem nastane nejspíš u porodu, tak moc bych ho tam chtěla u sebe mit.Ale všude čtu, jak se skáče na balonu ve sprše na balone a to nejspíš asi naha předpokládám. Dále ty rozepnute košile na zádech
už ted mám z toho hrůzu. Pro někoho možná hloupost, ale pro mě noční můra. Je ma představa správná? je přítel u skákání, a košile takové? Děkuji moc za odpovědi, já už mám ted strach jak to budu resit
vím, ze by mě přítel neopustil kdyby to viděl, ale mě samotné to je moc neprijemne