Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem normální košili, rozepínání vepředu, vzadu nic
Ve sprše jsem si akorát sprchovala břicho, košili jsem měla vyhrnutou, na balonu jsem neskákala, protože mi to bylo nepříjemné při kontrakcích. Při samotném porodu jsem taky nebyla nahá, košili vyhrnutou. Chápu, že tě to stresuje, já jsem si s tím užila dřív…ale třeba vlivem hormonů v těhotenství akné zmizí ![]()
@Suzuveverka píše:
U porodu bys měla řešit jiné věci, než akné
Pokud jde o akné, co na to dermatolog? Snad bude i jiné řešení než hormonální…
Pokud jde o porod, tak estetická záležitost to rozhodně není a budete to muset ty i případný doprovod překousnout. Jestli je to pro tebe opravdu velký problém, bude tě to při porodu rušit. Ale chápu to tak, že jsi na začátku těhotenství, máš dost času to vyřešit.
no, to si taky myslím, že měla akné spíš „léčit“ a né jen potlačovat HA… ale já osobně jsem nikdy neměla tak čistou pleť a pokožku jako v těhotenství a mám pocit, že košili jsem mohla mít u poridu svojí, ale ani ta erární bebyla „anděl“, ale klasická košile s knoflíky vpředu…
@AnetaŠev jen možná ještě blby dotaz, ale takovou u porodu vážně mohu mit? To si jen vyhrnu? Nějak si to nedokážu představit, ze by mi toto povolili ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu, ale mamka ještě neví, ze jsem těhotná a casto tady chodik mému dotazu, jedna se mi o celkem choulostive téma tak prosím neodsuzovat. Před těhotenství jsem brala dlouho antikoncepci, kvůli pleti, byla jsem rada, ze ji mám opět pěknou, nicméně když jsme s přítelem po roce začali plánovat mimi, akné se mi vrátilo, v hrozné stavu- na zádech toho mám opravdu hodně a je mi z toho do breku
![]()
začala jsem se stydět před přítelem, nechci se před nim koupat, když mi vejde do koupelny, hned se zakrývám. Vim, ze je to špatně ale nemůžu si pomoci, vidím, ze je to skarede. Myslim, ze přítel nema ponětí o mem problému, je chápavý a ani se nevyptava. Problem nastane nejspíš u porodu, tak moc bych ho tam chtěla u sebe mit.Ale všude čtu, jak se skáče na balonu ve sprše na balone a to nejspíš asi naha předpokládám. Dále ty rozepnute košile na zádech
už ted mám z toho hrůzu. Pro někoho možná hloupost, ale pro mě noční můra. Je ma představa správná? je přítel u skákání, a košile takové? Děkuji moc za odpovědi, já už mám ted strach jak to budu resit
vím, ze by mě přítel neopustil kdyby to viděl, ale mě samotné to je moc neprijemne
Je to blok a zbavis se ho kdyz mu reknes co Te trapi. Ja treba mela strach ze kdyz naberu nebudu se libit chlapovi a ted kdyz jsem v 9mes.den co den mi rika jak mi to slusi
Jste tym a zvadnete to. ![]()
Já při porodu měla košili, kde byla holá záda. Po porodu samozřejmě klasiku, rozepínání vpředu. Přítele si vem jen kam chceš, musíš se hlavně ty cítit dobře. Každopádně, mít já Tvůj problém, zkusila bych si s přítelem prostě promluvit. Určitě by Tě miloval i tak
a Ty by si třeba pak nemusela být nervózní ![]()
Při porodu jsem si sebou vzala jedno pohodlné bavlněné delší triko, u kterého jsem nějak počítala i s tím, že se třeba rovnou vyhodí a chodila jsem bez kalhotek. Na šestinedělí jsem pak měla svoje kojící košile, takže záda mi nikdo neviděl. Popravdě zrovna u porodu by mi to bylo fakt jedno, myslím si, že manžel viděl mnohem horší věci ![]()
Co třeba zkusit nějaké bylinky, musel by ti to asi aplikovat přítel. Na druhé straně spoustě žen se pleť v těhotenství o dost zhorší, tak to asi nemá cenu v té době
![]()
Také jsem měla velký stud. Porod mi přišel ponižující, ukazovat plno doktorům moje přirození, měla jsem takové trauma z přirozeného, následoval císař- psychicky jsem po něm byla naprosto v pohodě. A pokud bude stud, tak celý porod zkazí, já odmítala tlačit, prostě jsem se styděla
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu, ale mamka ještě neví, ze jsem těhotná a casto tady chodik mému dotazu, jedna se mi o celkem choulostive téma tak prosím neodsuzovat. Před těhotenství jsem brala dlouho antikoncepci, kvůli pleti, byla jsem rada, ze ji mám opět pěknou, nicméně když jsme s přítelem po roce začali plánovat mimi, akné se mi vrátilo, v hrozné stavu- na zádech toho mám opravdu hodně a je mi z toho do breku
![]()
začala jsem se stydět před přítelem, nechci se před nim koupat, když mi vejde do koupelny, hned se zakrývám. Vim, ze je to špatně ale nemůžu si pomoci, vidím, ze je to skarede. Myslim, ze přítel nema ponětí o mem problému, je chápavý a ani se nevyptava. Problem nastane nejspíš u porodu, tak moc bych ho tam chtěla u sebe mit.Ale všude čtu, jak se skáče na balonu ve sprše na balone a to nejspíš asi naha předpokládám. Dále ty rozepnute košile na zádech
už ted mám z toho hrůzu. Pro někoho možná hloupost, ale pro mě noční můra. Je ma představa správná? je přítel u skákání, a košile takové? Děkuji moc za odpovědi, já už mám ted strach jak to budu resit
vím, ze by mě přítel neopustil kdyby to viděl, ale mě samotné to je moc neprijemne
cekate spolu dite.. u porodu se i kaka a cura, to ti nevadi?
sver se mu, zajdi k dr, nejaka leciva prirodni bylinkova masticka urcite pro tehu bude… jsou horsi veci nez pupinky ![]()
@Anonymní píše:
![]()
košile a skákání na balonu je jen nepodstatný detail. Protože pokud ho u porodu opravdu chceš mít, tak v jeho přítomnosti budeš navíc krvácet, možná se ještě navíc poblinkáš, počůráš a pokakáš.
Ahoj, neboj se, těhu košile u nás v porodnici jsou na zádech uzavřené, otevřené jsou ve předu kvůli kojení, balon jsem měla pouze na porodním sále, ve sprše ne a na sále jsem byla oblečená v košili ![]()
No popravdě, blinkani je mi fuk, při tom ostatním bych se samozřejmě styděla, doufám, ze to ten klystyr trosku pojistí
tohle příjemné asi není nikomu. Jen když něco nějak resit mohu ( viz. To, co si na sobě u porodu oblecu),tak proč bych se neporadila
vím, ze to nakonec úspěšně přežijí, jen jsem chtěla vědět jak to probíha ![]()
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa
@MarieOVMUCNo popravdě, blinkani je mi fuk, při tom ostatním bych se samozřejmě styděla, doufám, ze to ten klystyr trosku pojistítohle příjemné asi není nikomu. Jen když něco nějak resit mohu ( viz. To, co si na sobě u porodu oblecu),tak proč bych se neporadila
vím, ze to nakonec úspěšně přežijí, jen jsem chtěla vědět jak to probíha
ano, občas jen trošku. Ta košile je vážně nepodstatná.
@Suzuveverka jsem na zacatku těhotenství, dermatologii jsem nenavštívila, napadl mě kožní, ale kolegyně říkala, ze ten podává jen nějaké chemické věci, a to není nic pro mimi