Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, máte někdo zkušenost? Jsem ve 32.tt a mimčo mám nacpané strašně nízko v pánvi.. Ne že by tam prcek klesl, je tak od začátku.. Ale jak už je velký a stále těžší, strašně mě tlačí a je to nepříjemné, ale mám možná strach z porodu před TP
.. První těhotenství sice bylo podobné- dcera byla dost nízko taky celou dobu, ale myslím, že mě nijak moc netlačila. Měla jste to tak některá taky a mimčo se narodilo až na termín? Dost často mi i břicho tvrdne, ale to je prý dráždění dělohy způsobené náplní močového měchýře (tím že je prcek nízko, tlačí tam a močový m. tlačí).. Před 4 týdny na poradně(28.tt) jsem měla čipek 45mm..
@Beyun já měla syna taky takhle nacpaného dole, od 30tt jsem nemohla pořádně chodit, protože se mi rozestupovala stydká spona a to strašně bolelo. Plus do toho kyčle, tlaky na spodek, píchání na čípku. Tvrdnutí jsem měla od 14-15tt, jeden čas jsem to pro doktora počítala a bylo to i 80× denně (ne ale každý den)
Do toho dceru a nikoho, kdo by mi pomohl a nebo alespoň pohlídal malou
V den vyvolání porodu jsem byla sotva na špičku prstu, takže nic z toho vliv nemělo
![]()
@atominnka No mám to úplně stejně! A momentálně jsem s 2,5 letou dcerou taky sama, manžel je na pracovní cestě mimo Evropu.. Dceru jsem měla taky nízko a rodila jsem týden před TP.. Snad i malý vydrží co nejdéle. Děkuji za příspěvek.
Já měla taky holčičku dole a skoro jsem nemohla chodit, jak mě tlačila. Kromě toho jsem v 32.tt ležela 2 dny v nemocnici, protože mi hodně tvrdlo břicho. Dali mi kapáky magnesia a trochu se to spravilo. Pak už jsem začala brát magnosolv do 37.tt a to tvrdnutí jsem měla, ale v míře. Myslela jsem si, že se narodí dříve, ale asi se jí vůbec nechtělo ven. Na svět přišla až pár hodin po termínu.
pro info: Čípek se mi začal zkracovat asi dva týdny před termínem. A v termínu jsem tam pořád malý kousek měla.