Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
Jakou máte zkušenost s Aniballem. Jsem teď 35. týden a zkusila jsem cvičit (dala sem napoprvé 20 cm).Cvičily jste každý den?
Já bych teda rozhodně necvičila, protože ještě nevíš, jestli jsi pozitivní na streptokoka. Kdyby jo, tak bych raději ani necvičila, pro nás je to normální bakterie, ale mimču může uškodit
Já myslim že můžeš týden není žádný rozdíl, co jsem tak pročítala diskuze tak hodně ženskejch začínalo dříve…já mám v plánu začít tak od 33tt abych měla dostatek času…takže mám ještě 5 tejdnů čas=D
Teda me v porodnici rikali ze to je pekna pitomost roztahovat svaly kdyz nejsou rozvolneny. Akorat si zadelate na problemy do budoucna. Ono se vsechno rozvolni samo az bude spravny cas.
Mne se libi jak tu radi hlavne ty, ktere necvicily a maji informace jen z JPP (jedna pani povidala).
Streptokok cviceni nevadi.. Ale ja bych driv jak 36 tt nezacinala, ono to jde cim pozdeji tim lip a akorat budes frustrovana, ze to nejde. Ja zacala az 37+0 a nacvicila jsem to celkem rychle ![]()
Ja cvicila od 34 pomalu zvolna… A mam dite pres 4kg s nastrihem mini tak ze jsem o nem nevedela…
za me super vec do ktery pujdu znova… ANO NIKDO NEVI JAK BY SE MI RODILO BEZ ANIBALLU..ale kdyz to tu je, je to super psych pomoc a i ta fyzicka ![]()
@Nikous12 tak já vim jak se mi rodilo bez aniballu, takže budu mít tentokrát porovnání, tak jsem sama na to zvědavá
![]()
@cyprise píše:
Ahoj všichni,
Jakou máte zkušenost s Aniballem. Jsem teď 35. týden a zkusila jsem cvičit (dala sem napoprvé 20 cm).Cvičily jste každý den?
ahoj!!! Já teda používám epino. u prvního jsem poprvé cvičila už ve 34. týndu. s klidem jsem nacvičila 31cm a rodila 3 dny před termínem. dnes začínám taky 35. týden
a poprvé jsem právě cvičila dneska, 7 fouknutí a taky 20cm. nechci to přehánět, předevčírem jsem měla celkem silné poslíčky ![]()
@Shiroi.Ichigo píše:
Teda me v porodnici rikali ze to je pekna pitomost roztahovat svaly kdyz nejsou rozvolneny. Akorat si zadelate na problemy do budoucna. Ono se vsechno rozvolni samo az bude spravny cas.
Jo první dítko jsem měla bez škrábanečku, hlavička 34cm. Rodilo se mi parádně, stačilo 3× zatlačit a to ještě ani ne naplno
a hlavně ta psychika udělala hodně.
On zase není epino tak skvělý, kamarádka s ním cvičila a teď má inkotinenci a sex s manželem prý už rozhodně není jako dřív. A při porodu jí taky moc nepomohl říkala.
Tohle je zajímavé téma, moje gynekoložka to také moc nedoporučuje, takže já necvičím a rodila jsem teda bez nástřihu i bez zranění ![]()
@Anonymní píše:
On zase není epino tak skvělý, kamarádka s ním cvičila a teď má inkotinenci a sex s manželem prý už rozhodně není jako dřív. A při porodu jí taky moc nepomohl říkala.
joo psát anonym je velmi hrdinské. hlavně když nemáš vlastní zkušenost. nejdřív si něco přečti než začneš házet blafy. Ono totiž epino není určeno jen na přípravu na porod, ale i po porodu právě na posílení pánevního dna a na předcházení oné zmíněné inkontinence..takže tuto informaci sis ty nebo kamarádka prostě vybájila. Já za sebou jedno cvičení mám a ani gynekolog by prý pomalu nepoznal, že jsem rodila ![]()
@maminkaBeáta proč to nedoporučuje mohu-li se zeptat? (když předpokládáme, že se jedná o naprosto fyziologické a bezproblémové těhotenství)