Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Od začátku těhotenství mě trápí zácpa. Pokud jsem si nevzala glycerinový čípek, tak nešlo vůbec nic. S čípkem alespoň něco málo. Jím hodně vlákniny a piju min 3 litry vody denně, chodím 8 kilometrů a jsou dny, kdy si ani tři dny nedojdu, a čípky mi začaly být neskutečně nepříjemné. Nemáte některá ještě nějaký typ, co by mohlo pomoci? Moc všem děkuji za odpověď ![]()
Ahoj jsem teď 34tt a zácpa mě trápí Teda fest teď 😁 🤦🏻♀️ale koupila jsem si lactulosu a jim sušené švestky a kupodivu chodím teď na wc i bez bolesti 😁 😊zkus to a uvidíš.. Jinak pohybu mám taky dost ale prostě tohle. Mě občas potrapi
@Misasisi Moc děkuji, určitě zkusím
no já jsem sušené švestky zkoušela, možná je to tím, že jsem do sebe dostala jen dvě, tak to nezabralo, ale naprosto je do sebe nedokážu dostat. Zkoušela jsem právě i kefír, prostě tak nějak všechno, tak zkusím tu lactulosu. ![]()
@Tess223 já teda co jsem zkusila tohle tak už chodím normálně díky bohu 😂 😂byla jsem člověk co chodil na wc třeba 3× denně a. Tohle mě fakt zabijelo😂 😂 😂
@DandátkoP Lactulosa je fajn taky mi teď hodně pomohla.. A ty svetsky 😂 🤰
@Misasisi me stvestky vubec
a ze jsem jich snedla dost, zapijela kefirem apod.
Nic… a ani jsem neverila, ze tohle pomuze a svete div se, pomohlo ![]()
@DandátkoP no tak já můžu kefir mliko jogurty všechno a nic 😂 😂 😂a pak říkám že jako už by to chtělo fakt něco co pomůže… A fakt mi to pomohlo 14 dni teď chodím zase jako normálně 😂
Já jsem 33tt a zácpu mám podle mě od začátku. Lactulosa je fajn, mě pak ale začala hrozně nadýmat, měla jsem po ní akorát bolesti, docela dobře funguje psyllium a k tomu hodně pít, ale musí se brát fakt pravidelně a hlídat ten pitný režim. Ještě je fajn nápoj ze sušených švestek z DM, jen to teda není úplně levná záležitost, sklenice stojí tuším 80 Kč a vystačí tak na 4 dny…Sušené švestky, kompoty, zelenina, ovoce se mnou nic nedělají ![]()
@Laba123 holky já mám zacpu až ted kdybych ji měla od začátku se asi zbláznim takže vás obdivuji 👍🏻 🤰 🍀