Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, takhle staré děti simulovat umí.
A padací dítě mám taky, nepršelo to doteď
V tomto věku nám dcera taky občas sehrála nějaké to divadelní představení. Škrábla se do nohy o větvičku a hned se svíjela na zemi, slzy jako hrachy, chodit nemohla. Když se zapomněla, tak běhala jak srnka a po dotazu na koleno zas upadla na zem a svíjela se. Vydržela to hrát klidně celý den. Možná si bolest opravdu vsugerovala, vypadalo to hodně autenticky.
Nemyslím si, že by dítě takto simulovalo. Prostě to opravdu vnímá jako velkou bolest (i když z našeho pohledu je to prkotina). To, že si mezitím hraje, nic neznamená. Impuls ke hraní je prostě silnější než bolest v tu chvíli.
Vyšetření očí je dobrý nápad.
@alialiali :ma dcera i pri chuzi padala a nekdy mi prislo ze naschval tak ocni a nosi bryle.
Herecka to je taky a to bude mi v Listopadu 5. Primo vim kdy to vse taha z paty aby si vnucovala pozornost a kdy ne. Ja kdyz uz tak zacnu rvat stejne jako ona to mate videt -nech toho mamiiii.. a Jindy jak fakt je nějaká sleha tak vstala a rekla -to je dobi netece kev dobi. Oni zkousi a hodne.
Bolest jsem mu věřila, ale že by takto kulhal a odmítal se na nohu postavit a raději lezl po zadku ještě několik hodin po úrazu a přitom byl jinak celkem vesely, to mě překvapilo
už jsme plánovali na jakou pohotovost zítra pojedeme, takze to není nic neobvyklého v tomto věku, díky! Jo a s tím zrakem nas to napadlo i v té souvislosti, že často mrká
@alialiali :u nas se objevilo po case i silhani. Vzdy jen jedno oko. Tak zkusit test zraku prstem pred oblicej at sleduje jakym smerem se hybe. Unas dr.ma takovou masinku do tmy kdy dite kuka na smajlika a tozjistuje vady. Hodne stesti at je dobre.