270 dnů v práci - nárok na mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
270 dnů v práci
Ahojte,
před měsícem jsme bohužel musela jít na potrat kvůli zamlklému těhotenství. Zároveň jsem skončila školu úspěšně s maturitní zkouškou. Nárok jsem tedy na mateřskou (kdybych porodila v lednu asi neměla - nevzali by mě nikde na plný úvazek). S přítelem chceme miminko znovu. Jsem teď dva týdny zaměstnaná, za což jsem moc ráda a aspoň nemusím sedět doma a nad vším přemýšlet. Nárok na mateřskou mám, pokud jsem odpracovala 270 dnů. Chci se zeptat, jestli se to bere jako plně odpracovaných 270 dnů, anebo normálně devět měsíců včetně svátků a víkendů atd… a ještě na to, zda by se do 270 dnů započítávala případná nemocenská… Moc děkuji za odpovědi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj myslím, že se tam nemocenská nepočít, ale 100% to netuším
spíše bych doporučovala si něco odprtacovat než jít hnedka po střední na mateřskou
budeš mít jistotu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny kalendářní dny kdy ti trvá pracovní poměr, a to včetně nemocenských.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přímo hned ještě nechceme, ale třeba za půl roku. Ctěla bych mít nárok na mateřskou a budu zkoušet i dálkově vysokou školu, která mě třeba chytne. Jen by mě zajímalo jak se těch 270 dnů bere…
![]()
Příspěvek upraven 10.07.13 v 19:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám dokonce pocit, že pokud jsi nastoupila hned po škole, tak se ti tam počítá i studium, do těch 270dní, pokud budeš ke dni nástupu zaměstnaná. ale nakonec je to jedno, ty do tý doby budeš mít i normáálně odmakáno..přeju, ať se brzy zadaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit