Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše Terka měla při narození 3740g a na dvou měsících máme 6140g.
Náš prvorozený přibíral stejným tempem a dnes je úplně normální klučík. Dětičky to vyběhají.
Je mi jedno co si říkají ostatní. Baculatější děti jsou stejně hezčí ![]()
No jen se podívejte na reklamy všeho typu. Většinou jsou tam pěkná buclatá miminka a batolata ![]()
Já nevím,ale každý přece roste jinak
Si říkám, ať jdou do háje s těma grafama. Pokud je tlustej kojenec, tak s tím stejně nic nenaděláš
Mléko zeleninou nenahradíš a do tanečků pro děti aby měl pohyb ho taky přihlásit nemůžeš, takže dokut mrňata nejedí normálně a nějak víc se nehýbou je zbytečný tyhle věci řešit.
Uju píše:
Já nevím,ale každý přece roste jinakSi říkám, ať jdou do háje s těma grafama. Pokud je tlustej kojenec, tak s tím stejně nic nenaděláš
Mléko zeleninou nenahradíš a do tanečků pro děti aby měl pohyb ho taky přihlásit nemůžeš, takže dokut mrňata nejedí normálně a nějak víc se nehýbou je zbytečný tyhle věci řešit.
Jasně,ale ráda si otom pokecám s lidma co nato mají jiný názor než to že řeknou ,,hele to je tlustý dítě,,
![]()
Ahoj,my měli 3320 při narození a v 6.nedělí 5420.taky jsem si říkala,že je to nějak moc
(tlustý mi teda moc neprijde),ale když jsem si přečetla předchozí příspěvky,tak koukám,že to přibíráme ještě v poho. ![]()
Náš malej při narození 3150g a ve 2m 6300g a to byl jen kojený ![]()
ahoj, při narození 3,5kg, z porodnice po týdnu jsme šli s 3,2 a v 6ti týdnech měl 5,5kg ve 3 měsících už 7kg v 5 8kg. Takže se mi to zdá normální. Naše dr. nic neříkala, ale byli jsme na UM.
Tak Nika mi do roku přibírala co měsíc to kilo.. Narodila se měla 4150g a v roce měla 16kilo(do půl roku kojená).a teď má 4,5roku a 25 kilo
je krásná a zdravá,víc ke štěstí nepotřebuju
nic si nedělej s blbých keců! ![]()
malej mel porodni vahu 3550g v setitydnech mel 5510g a ve 3 mesicich 6860g…ted je mu mul roku a ma 8370g ale je dlouhej ma pres 74 cm takze tlustej neni, byl plne kojenej ted zeleninove ao vocne prikrmy, pry se to potom zpomali a navic maj pozdeji mnohem vic pohybu, neboj taky porad posloucham jakyho mame macka a ze mu mam vyriznout diru an nohy do kocarku (radeji jsem dala sportak predevcirem) sice me ty jejich reci stovou ale jsem rada ze mam poradnyho chlapaka ![]()
to je nejaktualnejsi fotka a tvaricky ani rucicky tlusty nema ![]()
Ahoj, tak náš malý při narozeniní 3350g a v 8. týdnech 6350g
a to jsem ho kojila jen týden. Vůbec se neboj, je v pořádku a z lidí si nic nedělej, taky jsme si museli vyposlechnout tolik blbých připomínek, ať se podívají prvně na sebe. Přece mimčo musí jíst a nijak to neomezíš ![]()
Taky se přidám, porodní váha 4,05kg a 51 cm ale propouštěli nás s 3650kg
nic méně nyní v 5 měsících má 70cm a 8,7kg, a je plně kojený…mě si nikdo nic nedovolí říct, to že je buclíček je vidět,ale tlustý není.
Som rada, ze som nasla tuto diskusiu. Nas Kubko ma 2 mesiace a tyzden, vazi 5920 g, narodil sa s 3190g, schudol na 3130g. Pripada mi dost tlsty a nerada by som mu zalozila na obezeitu. Lenze je stale hladny. Len ho kojim. Dr. povedala, ze aspon dvojhodinova pauza medzi kojeniami musi byt. Inak s tym nemozem nic robit…
mne dr rikala ze pokud je dite plne kojeno tak nemuze byt obezni, ikdyz se ti zda tlustoucky neni to obezita, tak neboj ono se to priborani potom zpomali..malej mi pribiral na zacatku tydne pul kila a ted uz to neni tolik, navic je dluhej pockej jak vyroste a vytahne to…
navic kojene deti maji mensi sklon k obezite prave kojenim
pokud se ti zda ze opravdu hodne papa tak nekdo to resi tak ze da caj, nebo vodu (hlavne ne nic sladkyho treba hermankovej caj) a dite to trochu zaplacne
mne dr rekla at kojim misto 20ti minut 15, ale to by malej rval tak jsem kojila jak si sam rekl a hlavne ze byl spokojenej…
Je krásný
A pořád to máš lepší než já, malá má dva měsíce, 4 kg a tchyně s její matkou šílí, protože ony měly miminka cvalíky. Takže se furt ptají, jestli papá, jestli nemá hlad a kolik přibírá. Na odstřel
Je prostě více do naší rodiny, my jsme byli žížaly všichni ![]()
Nenech se vystresovat, chuť k jídlu má a přece ho nebudeš trápit hlady, ne? Navíc ti z případné oplácanosti vyroste
Díky za toto téma
. Náš Davídek měl při narození 4100g a 52cm, teď v 7 týdnech má 6kg a 62cm. Doktorce se to zdá dost, tak mu včera brala krev na jaterní testy. Výsledky budou v pondělí, jsem z toho dost nervózní, aby bylo vše OK. Díky této diskusi jsem trošku klidnější ![]()
neboj nas malej je na tom stejne, urcte bude vse ok vzdyt jsou to kluci ty maji byt velici…
segry malymu je 6 tydnu a myslim ze tech 6 uz mit taky bude
a pri narozeni mel o 50g min nez tvuj