Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, jsou nám tři týdny a začly nás trápit prdíky. Chtěla bych začít u sebe a upravit stravu, aby prdíky zbytečně vůbec nevznikaly. Vynechali jsme zelí, cibuli, čerstvé pečivo, bublivodu, ale nevím, co vše vadí - nebo co se může bez obav. Poradíte? díky
To budeš muset vyzkoušet, každému mimču vadí něco jiného… obecně většinou nadýmají ještě luštěniny.
Jo a bublinková voda nevadí, to je fáma, ta může nadýmat tebe, ale do mlíka ty bublinky neprojdou ![]()
j.a.n.i1 píše:
To budeš muset vyzkoušet, každému mimču vadí něco jiného… obecně většinou nadýmají ještě luštěniny.
Jo a bublinková voda nevadí, to je fáma, ta může nadýmat tebe, ale do mlíka ty bublinky neprojdou
nevíte co čokoláda? obecně staví.. ale jaký může mít vliv na prdíky? po těhucukrovce jí baštím docela fest.
prý taky vadí čerstvé pečivo, ale jak píše jani, je to u každého jiné … z čokolády by spíš mohla mít ekzem
Našeho chlapečka trápily prdíky až do sedmého měsíce a vyzkoušeli jsme opravdu všechno, i diety. Pomohla nám až homeopatika. Jmenuje se to China nebo Nux Vomica (vyzkoušejte, co vám bude líp pasovat), dá se to normálně koupit v lékárně (nebo to objednají), je to čistě přírodní věc, jenom je trochu složitější to dávkování (jsou to kuličky, které se rozpustí v převařené vodě a bez doteku ruky se musí vpravit miminku do pusinky.Vstřebává se to tkání v puse, takže to ani nemusí polykat).Měli jsme ze dne na den pokoj od prdíků.
A Vaše zkušenosti? co nadýmalo vaše ratolesti? vůbec nevím, jak to vystopovat…
Ahoj,
mně přišlo, že naši malou snad nadýmalo všechno ![]()
Ale u nás prdíky byly i tím, že si neuměla odříhnout a tlačilo ji bříško…
Jinak jak píšeš - zelí, cibule, dále česnek, paprika, kedluben, květák, hrušky. Luštěniny samozřejmě. Čerstvé pečivo a i veškeré kynuté - koláče, vánočka, apod.
Pozor třeba i na větší množství (rozuměj litr denně) mléka. Čokoládu jsem jedla, potřebovala jsem energii ![]()
Jinak po 3m prdíky přešly ![]()
kači31 píše:
Ahojky, jsou nám tři týdny a začly nás trápit prdíky. Chtěla bych začít u sebe a upravit stravu, aby prdíky zbytečně vůbec nevznikaly. Vynechali jsme zelí, cibuli, čerstvé pečivo, bublivodu, ale nevím, co vše vadí - nebo co se může bez obav. Poradíte? díky
Tak já mohla jíst skoro vše, snad jedinné co fakt vadilo bylo kafe
malý na prdíky netrpěl, ale jak jsem si dala kafe, tak byl plačtivý, roztěkaný, furt se kroutil a nespal…
tak mám pocit, že jste mi právě vyškrtaly ledničku ![]()
Mám tam kedlubny, ředkvičky; papriku už mám dneska v sobě, jsme hodně mlíkový a jedno kafčo denně si večer taky dáme. A pak se divím, že má malá prdíky…
Ale škrtejte dál
, každou radu uvítám ![]()
tak mojemu prckovi ted vadilo když jsem si dala já blbá ostré
já miluju pálivá jídla a mě to fakt nenapadlo že to bude vadit i prckovi,jooo jak mi sme v pátek trpěli,už nikdy víc to nechci zažít
![]()
jinak prý vadí i hroznové víno a celkově ovoce se šlupkou-já jablko už zásadně loupu ale hr.víno si dávám po malém množství a nevadí
Viva13 píše:
Ahoj,
asi nepotěším, ale u nás nepomáhalo nic. Nakonec jsem zůstala téměř jen na sucharech a vodě a stejně to nepomáhalo, syn měl bolení a prdíky i tak. Pak jsem dávala Probiotický kapky BoGaia sobě (probiotka se přenášejí v určité míře i do MM) i jemu a bylo to o poznání lepší.