Pláč u kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
819
13.9.11 19:10

kojení pomoc

holky pomoc, nemám čas hledat v jiných diskuzích. Malej mi už pár dní brečí u kojení, ale vždycky se napapal akorát teď jsme na noc dostali sunar stim, že ho dáme když to moje nebude stačit a já teď prostě odstříkám jenom pár kapek, co s tim? to mi vážně zmizelo mlíko? :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
13.9.11 19:15

Píšeš hrozně málo, aby se do dalo vyřešit tady na emiminu..
Proč dostal ten sunar, nepřibírá?
Co je příčinou pláče, hlad, nebo třeba bolení bříška?

Nepíšeš ani, kolik je malému měsíců, může jít o laktační krizi nebo růstový spurt, objevuje se podle tabulek v 6 týdnech, okolo 3 a 6 měsíců, ale může se to přihodit i v mezidobí..

Základním kritériem pro indikaci UM by mělo být, jestli dítě přibírá a jestli je skutečnou příčinou jeho nespokojenosti hlad..
Pro zvýšení tvorby MM se doporučuje přikládat častěji, střídat prsa, hodně pít(není nutné kojicí čaje, ale dostatek tekutin)..
Po nakojení musíš dát dítě správně odříhnout, aby vyšel vzduch a ono nemělo potíže..
Měla jsi možnost třeba zvážit před kojením a po nakojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
13.9.11 19:51

dostali jsme sunar na noc - protože se hodně budil, ale hlavní bylo, že nepřibíral, jsou mu 4 měsíce. Bolení bříška určitě ne to už je jinej pláč, hlavně se sápe po prsu, ale hned se pouští, nejspíš mu nic neteče. :nevim: Dneska chtěl jíst každou hodinu přitom dopoledne vydržel tři hodky v kuse bez jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.9.11 20:22

Ahojky, tak jsem na tom podobně, také mi najednou zřejmě zmizlo mlíko, bojuji už týden, hodně tekutin, smetanu 33% a dostatek jídla, ale nezabírá, také jsem musela už přidat dokrm :cry: , malá byly 4m 5.9., jsem z toho už zoufalá :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.9.11 20:23
smajlicek90 píše:
Dneska chtěl jíst každou hodinu přitom dopoledne vydržel tři hodky v kuse bez jídla

Tak zřejmě doháněl to dopoledne. :nevim: Mě to dítě dělá běžně.
To odtahování a řev při kojení mi dělal syn, dcera je to samé v bledě modrém. Příčinu jsem ani u jednoho nikdy nezjistila. Někdy je to kvuli prdum, jindy chce krknou, někdy čurat, pak zase kadit nebo spát :nevim: U prvního jsem se taky bála nedostatku MM. Ale zpětně bylo jasné, že tam problém nebyl, přibíral dost. KOlik přibírá tvoje dítě? Podle mě se podle množství odtříkaného mléka nemůžeš orientovat- časem to jde hůř a hůř.Zvlášť pokud jsi ve streu, mléko se uvolňuje hůř - jak při odsávání, tak dítěti. I proto se může vztekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
13.9.11 20:30

přibral za 19 dní 230 g což je prý polovička toho co měl přibrat. Teď vypil 100 ml sunaru a spinká.Pohrávám si s myšlenkou koupit el. odsávačku a zkusit se ještě rozkojit a třeba mu dávat MM z lahvičky myslíte, že by el. odsávačka mohla odsát víc mlíčka než manuální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
13.9.11 20:37

To není pravda, polovička to není, v tomto věku by měl přibírat cca 100 g týdně, takže trochu míň to je, akle ne nějak hrozně. Jak za těch 19 dní vyrostl?
Lahvičku a dokrm vynech, jakmile do toho zapojíš něco jiného než kojení, rozhasí se to velmi rychle, systém poptávka - nabídka jde do háje. Půjč si odsávačku, najeď na homeopatika Riccinus Com. 5, dokrmuj příp. vlastním buď stříkačkou nebo medelou calmou a hlavně pelíškuj!!!
Nech malého zvážit po týdnu a uvidíš, jak to vypadá, pokud by fakt nepřibíral, tak ještě zkus 24 h vážit, ať vidíš, kolik za tu dobu nakojíš (jedno kontrolní kojení s vážením před a po ti nic neřekne, chce to sledovat 24 h. Váhu si můžeš půjčit, na netu je seznam půjčoven.). A buď v klidu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
13.9.11 20:56

Taky moc nechápu proč dostal Sunar :think:

ale jestli se ti zdá, že máš málo mlíka, tak ho zkus přikládat k prsu časteji, aby se ti rozjela laktace, víc pij a často měň prsa. :wink:
Já jsem do 4.měsíců kojila prcka v noci každou 1-2hodiny (první měsíc a něco každou hodinu!!). :wink: pak se to postupně upravovalo.
Dá se to vydržet, jestli chceš kojit, tak ho neuč na sunar :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
13.9.11 21:37

doktor je hrozně tabulkovej takže podle tabulek přibral málo:-(teď malej spinká a snažim se každou chvilku odstříkávat když nemůžu přiložit malýho a nic. objednám si tu elektrickou a uvidíme, kolik prosím stojí ty homeopatika??mě právě od začátku vydržel skoro celou noc až teď se začal probouzet takže častější kojení nebylo zapotřebí.teď je to druhý večer co jsem mu dala sunar - napapal se ode mě, ale pak nastal křik a snažil se chytat prsa, ale nic mu neteklo s dudlíkem neusnul takže jsem ten sunar chtě nechtě musela dát :-( jsem z toho špaatná, ale když nic neteče..... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
14.9.11 09:02

Ty homeopatika stojí, myslím, něco přes 100 Kč, už si to nepamatuju, ale mně pomohly.

smajlicek90 píše:
doktor je hrozně tabulkovej takže podle tabulek přibral málo:-(teď malej spinká a snažim se každou chvilku odstříkávat když nemůžu přiložit malýho a nic. objednám si tu elektrickou a uvidíme, kolik prosím stojí ty homeopatika??mě právě od začátku vydržel skoro celou noc až teď se začal probouzet takže častější kojení nebylo zapotřebí.teď je to druhý večer co jsem mu dala sunar - napapal se ode mě, ale pak nastal křik a snažil se chytat prsa, ale nic mu neteklo s dudlíkem neusnul takže jsem ten sunar chtě nechtě musela dát :-( jsem z toho špaatná, ale když nic neteče..... :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
14.9.11 09:04

A hlavně pozor na tu potenci (5), vyšší má opačný účinek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
14.9.11 15:36

tak u nás v lékárně tyhle homeopatika neznaj :think: tak doufám, že budu mít ve městě víc štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
14.9.11 15:39

No jsou to celkem základní homeopatika, nejsou schopni je ani objednat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
14.9.11 19:47

nene lékárnice mi řekla, že jediný o čem ví, že se dělá jsou prášky na předpis na zvýšení tvorby mlíka :think: chci se zeptat - když udělám večer sunar a malej vypije jenom půlku můžu zbytek dát do ledničky a ohřát druhý den večer - třeba v mikrovlnce nebo raději udělat čerstvý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
14.9.11 20:08

Určitě neohřívat, udělat čerstvý. Ale jak jsem psala, já bych s dokrmem počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí