Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé mamky,
doporučíte mi prosím nějaké vitamíny pro malého…které jsou chuťově dobré nebo je alespoň děti dobře snáší,takové u kterých jste měly pocit,že fakt pomáhají a nejlépe takové, které nemusím kupovat co 14 dní + jejich alespoň orientační cenu?
Děkuji mockrát ![]()
Sanostol sirup
je to docela jedlé ![]()
Příspěvek upraven 13.09.11 v 16:35
Já bych nedávala nic, vždyť ve stravě toho dostává až až, tak proč tělo zbytečně hýčkat
.
Vim, ze ses na tohle neptala…
Ale, stejne jako Terrad, myslim si, ze pokud ma pestrou stravu, neni potreba ho dopovat vitaminy ![]()
Též neodpovídám
, jen postřeh - dnes mluvila v Sama doma pediatrička a zrovna se jí na vitamíny ptaly. Tak prý pokud dítě žije trvale v ČR, není potřeba dávat vitamíny. Je to prý zbytečné převitaminovávání a ničemu stejně neprospěje.
já souhlasím…
já bych se taky přikláněla k tomu, vitamíny nedávat. pokud ti jde jen o to, malé nějak obrnit před podzimem, zimou, tak nám se osvědčují v plné míře probiotika
Za normálních okolností si také myslím, že vitamíny jsou zbytečné..ale malej mi chytl hnisavou angínu s horečkama…už asi týden toho moc nejí a ani předtím ovoci a už vůbec zelenině dvakrát nedal. Do toho mi od nějakého 6 -7 měsíce nepije mléko a poslední dobou už nechce ani mléčné kaše. Takže ty vitamíny co mají jiné děti v mléce, tak můj syn nemá. Honila jsem to na mléčných kaších, ale Mišák je jich už asi přejedený.
Každopádně bych chtěla podpořit imunitu v období té angíny a krátce po ní + bych to viděla na období v zimě kdy budou řádit chřipky.
Také nejsem pro ládování vitamíny - ani dětí, ani dospělých. Nicméně měl malý přes 14dní afty, tudíž nesnědl kousek „zdravého“.Koupila jsem tyto http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ cena dobrá, dává se lžička denně, takže opravdu vydrží a chuťově jako bonpari
malému tedy šmakují ![]()
Peggy co dáváš za homeo? ![]()
My dáváme jen laktobacily. Zkoušela jsem různé vitamíny, když byl malej první rok ve školce a byl často nemocnej. Žádný neměly efekt, ani mírné zlepšení… vyhozené peníze
Ted na laktobacilech je zdravej i ve školce. Jde jen o to, jestli je to laktobacilama nebo tím, že se mu utvořila nějaká imunita… Chodí do školky od 2 let věku… ![]()
kozisek píše:
Také nejsem pro ládování vitamíny - ani dětí, ani dospělých. Nicméně měl malý přes 14dní afty, tudíž nesnědl kousek „zdravého“.Koupila jsem tyto http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ cena dobrá, dává se lžička denně, takže opravdu vydrží a chuťově jako bonparimalému tedy šmakují
Přesně tak, já dávala ten Multi-Sanostil, když byl syn hodně nachlazený + prodělal mononukleózu a přidaly se afty
Po sirupu se dal celkem dokupy ![]()
Svezu se s diskuzi, moje 11m dcerka mela uz trikrat opar, cim doplnit Becko? uz jsem z toho dost nestastna a nevim, jak ji pomoct… neporadite?
fragola píše:kozisek píše:Přesně tak, já dávala ten Multi-Sanostil, když byl syn hodně nachlazený + prodělal mononukleózu a přidaly se afty
Také nejsem pro ládování vitamíny - ani dětí, ani dospělých. Nicméně měl malý přes 14dní afty, tudíž nesnědl kousek „zdravého“.Koupila jsem tyto http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ cena dobrá, dává se lžička denně, takže opravdu vydrží a chuťově jako bonparimalému tedy šmakují
Po sirupu se dal celkem dokupy
Ten Multi-sanostol bych musela prokonzultovat s lékařem kvůli dávce vápníku. Užíváme ho už denně kvůli nepití mléka a další dávky ve vitamínu bych se bála,aby pak nehrozila případné hypercalcemie.
Ten Pikovit Prebio ho nemá, takže ho asi zkusíme…