Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poraďte.. Je možné dávat kapičky na prdíky - konkrétně Espumisan už v druhém týdnu po narození? A v jakém množství? Díky ![]()
já dávala kapky bio gaia po poradě s dětskou doktorkou od dvou týdnů věku. poraď se se svou doktorkou
u takového prcka bych nedávala nic jen na základě doporučení na netu…
Nevzpomenu si, kdy jsme začali, každopádně to muselo být také tak kolem 14-ti dnů věku. Dávala jsem 10 kapek a dávám doteď. Kamarádka-sestřička mě ujišťovala, že můžu být v klidu, Espumisan apod. působí jenom ve střevě, do krve se mu nic nedostává a nemůžeš ho tedy předávkovat. Našemu prckovi jsou teď dva měsíce a díky Espumisanu jsme se kolikám vyhnuli. Předtím dva dny v kuse prokroutil a proplakal. Slyšela jsem ještě dobré recenze na kapičky BabyCalm (každému miminku sednou jiné). Každopádně si pro jistotu potvrď dávkování se svou paní doktorkou.
Díky za vaše příspěvky.
Já jsem si ten Espumisan koupila a zatím si ho dávám jen já, piju velké množství fenyklového čaje a prdíky jsou pořád. K doktorce jdeme pozítří, tak se s ní o tom stejně poradím..
Martikov píše:
Prosím poraďte.. Je možné dávat kapičky na prdíky - konkrétně Espumisan už v druhém týdnu po narození? A v jakém množství? Díky
A co Sab simplex,ten jsme používali my a taky kolem 2 týdnů a malému neuškodil,docela to pomáhalo,bez něj jsme určitou dobu nemohli ani existovat. Zkoušeli jsme i probiotické kapky BioGaia (asi 2 balení po sobě) a po nich nám už prdíky docela vymizely a už jsme pak nic nepoužívali.
Konkrétně espumissan dávám od pátého dne. Hned po příchodu z porodky jsem volala doktorce co můžu a nemůžu a ta mi doporučila buď sabsimplex (ten nám tedy u syna vůbec nezabíral, tak k němu nemám důvěru) nebo právě espumissan.
ještě edit…píšou 5-10 kapek…dávám 5 a zdá se, že to stačí. Kdyby nestačilo, po kapce bych přidávala.
Příspěvek upraven 13.09.11 v 22:20
Girly a kdy přesně Espumisan dáváte? Já jsem ho koupila a chystám se ho nasadit.
My dávali SAb a pak espumisan. Začínali jsme v prvním týdnu 3× denně max. po poradě s doktorkou a ve 3 týdnech s každým kojením.
já jsem začala přesně ve 3 nedělích (kluci byli měsíc nedonošení) s kombinací Bio gaia probio kapek na lžičku před jedním krmením a před každým dalším krmením Babycalm
problémy s trávením a nadýmáním se klukům vyhly ![]()
ahoj holky, máme stejný problém, taky jsem nevěděla, jestli malý ten espumissan můžu dát… v příbalovým letáku píšou bezprostředně před každým kojením… ale co když kojím každou hodinu??? to je trošku blbost, ne?
V jakých intervalech jste to dětičkám dávaly?
adaška já jsem kluky krmila co 3hod ve dne v noci a jedno krmení dávala Biogaia kapky a při každém dalším krmení Babycalm, takže opravdu několikrát denně..jen při nočním krmení jsem někdy Babycalm vynechala..s espumisanem zkušennost nemám ![]()
Malý papá každé 3 až 4 hodiny, jsme částečně na příkrmu, takže déle vydrží. Dávám vždy bezprostředně před kojením na malou dětskou lžičku 10 kapek. SabSimplex má naprosto stejnou účinnou látku jenom je ředěnější, pro stejný efekt je třeba 15 kapek. S tím kojením po hodině, tak bych mu je dávala cca každé tři hodiny a uvidíš, ublížit mu tím nemůžeš. (Malý je tak má dva měsíce a je naprosto v pořádku, prdí si spokojeně bez problémů a bez křiku
)
Sab simplex ahoj mam dotaz, dnes jsem koupila máme 2 měsíčního prcka, kolik kapek dát
@Elifili ahoj, na Sab simplex jsem se docetla, ze muzou od 3 tydnu 15 kapek do kazdeho jidla
a taky jsem ho tak davala. ![]()