Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejsem v tom sama? Mám 2.mesicni holčičku, která mi přes den usne na 10-20 minut a pak je třeba hodinu vzhůru a jedeme zase nanovo… Je to normální? ![]()
Asi je, kdyz ti takhle spinka. ![]()
Me malá spala ve 2 nesicich porad skoro. A i ted je ji pul roku, a porad 4× denne na hodinku usne, dvakrat dopoledne a dvakrat odpoledne. Porad cekam, kdy se to zmeni, a nastesti to nepřichází. Treba si jeste zvyká na nejaky režim, ktery se ji podle me postupem casu ustálí ![]()
Mám 2.měsíční mimčo a toto se mi neděje. Spinká 2-3 hodiny, pak přebalení, kojení, mazání, odříhnutí, ponošení, pokoukání co kde lítá, pak začne zívat a zavinuji, kolébám, ukládám.
Začla to dělat až teď? Nemá třeba přemíru podnětů? Třeba by chtělo spinkat ale něco ho ruší - máš ho zavinuté? Mě mimčo šermuje rukama v obličeji a tím se budí. Nezavinuté mi vydrží spát tak těch 10-20 minut jak píšeš. Není mu příliš horko, zima? Je odříhlé? Nemá prdíky? Mokrou plenku? Nechce dudat ve spánku?
Pokud moje mimčo toto nemá splněné, pak se jí nedaří spinkat ani zavinutá. Také se mi osvědčilo jí zkusit ukolébat v postýlce, když se mi vzbudí po těch 10 min. a hned jí nevyndavat, to jí znovu probere a zase kouká, kde co lítá.
@brunet1 u nás to tak bylo, později jsme zjistili, že měla hlad
Malej byl taky nespáč, prakticky od narození toho přes den moc nenaspal, vždyky maximálně na 20 minut odpadnul a už se jelo nanovo
zato ale spinkal pěkně celou noc
takže bych řekla že je to normální ![]()
@Kriss Tina přesně tak…v noci spí krásné a přes den venku cca 3 hofinky, ale den hrůza. V ruce mi usne, polozim ji a za chvílí ma oči jak baterky
snad se to časem zlomi ![]()
@Hermio dělá to tak už asi měsíc. Průběh máme stejný jako ty, ale když ulozim je za chvíli vzhůru…stihnu si dojít kolikrát jen na wc…přijdu a už na mě kouká ![]()
@brunet1 budte rádi že spí aspon v noci, jiný děti se vyspí přes den a v noci sou pak co hodina vzhůru
já se přes den od malýho nehla, maximálně sem ho dala do lehátka a nechala ho at se kouká jak třeba vařim ![]()
@Kriss Tina píše:
@brunet1 budte rádi že spí aspon v noci, jiný děti se vyspí přes den a v noci sou pak co hodina vzhůrujá se přes den od malýho nehla, maximálně sem ho dala do lehátka a nechala ho at se kouká jak třeba vařim
Od kolika jsi dávala malýho do lehátka na tu koukačku? Já jen, že lehátko ještě nemáme, a nevím kdy ho už pořídit? Díky
Meli jsme to taky tak, spal pres den 10 min a zbyvajici hodinu brecel a brecel. Po operaci kyly ve 2.5 mesicich se to zmenilo na 20 min, cca od 3 mesice, ale uz nebrecel. Venku v kocare taky spal i hodinu, ale nesmela jsem se zastavit. Pres noc spal bez probuzeni. Cca od 8 mesice spal 2× za den 40 min a celou noc a od 1.5 roka jednou za den 40 - 60 min a to ma do ted, 22 mesicu. Pres noc spi cca 10 hod vkuse
@Market461 asi to chce čas než si to sedne..každopádně jsem klidnější, ze mužů čekat lepší zítřky ![]()