Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobre ráno. Dceři je 11 měsíců. Už od soboty má velmi vysoké horečky. Přes noc i kolem 40 přes den pak kolem 38,5. I přes plné dávky léku na snižování teploty. Střídam nurofen a panadol. Jinak žádná jiná zjevná příčina. Přes den je celkem v pohodě, usměvava, jen víc tuliva. Možná menší chuť k jídlu. V noci spí celkem dobře, jen se častěji budí na pití. Jít k lékaři. Mám obavy jestli tam toho nechytne ještě víc. Ale zase nechci nic zanedbat. Dekuji
Takový horečky nejsou legrace ani u dospělého, natož u takového prtěte. Určitě jít.
V každém příbalovém letáku a informačních brožurkách se dočteš, že pokud horečka přetrvává 3 dny, je nutné navštívit lékaře. Takže asi tak.
Muze to byt i od zubu, v kazdem pripade nevim na co cekate. Ja uz bych u lekare byla vcera. Dcera taky mela jednou horecku, neni to u ni bezne, sla jsem ihned k lekari a mela anginu, coz ja bych si vubec nevsimla, ze ma zarudly krk.
Všem moc děkuji! Dcera na ty teploty asi docela trpí. Co zub to horečka, ale nikdy ne tak vysoké. Navíc teď není nikde vidět, ze by se zub někde klubal. A k zubu má vždy nechutenství a průjem. Teď vůbec nic dalšího. To je mi na tom divnejsi. Mate pravdu, není na co čekat. Snad tam bude aspoň málo lidi a neprskne tam na ni někdo něco dalsiho
Čekáš na co?! Až teploty přelezou čtyřicítku, nebo se dítě dostane do febrilních křečí ![]()
Takto se ze začátku projevuje nemoc ruka - noha - pusa, u nás na JM to teď strašně řádí, stáhla jsem malou ze školky. Pár dnů horečka a pak se udělá vyrážka kolem pusy, afty v puse a pak puchýřky na dlaních a ploskách nohou. Nepozoruješ něco takového, že by se začalo dít?
Urcite upaluj k doktorovi.Moje dcera mela takove horecky, kdyz mela 9 mesicu. Byli jsme s ni na pohotovosti a tam nic nezjistili, ale po cca 4 dnech dostala febrilni krece-prave z dusledku vysokych teplot. Po par dnech se z toho vyklubala 6.nemoc. Taky ji leky na snizovani horecky nezabiraly. Delejte zabaly nebo davejte vlaznou sprchu, at ji tu horecku srazite, u takovyho prcka to neni sranda!
Jako takhle…já volala tu první noc na pohotovost v nemocnici, protože jsem se chtěla ujistit jak dávat léky. Jak střídat a kolik podávat. A tam mi řekli, ze děti snáší horečky lépe než dospěli a pokud k tomu nemá nic dalšího a zvládá horečku dobře, ze to nemám moc řešit. Ze buď sama odezní a nebo se něco projeví. Proto jsem to zatím nechala. Navíc včera přes den měla teplotu už jen zvýšenou. Nechtěla jsem to až moc rozepisovat. Ale dnes v noci zase horší, tak jedeme. Odvezu starší do školky a hned frcime
Nebo 6. nemoc. Ale kazdopadne je malinka na tak dlouhou dobu horecky a urcite bych sla k dr.
@tetaagáta febrilni krece jsou vetsinou dusledkem NAHLEHO vzestupu /nekdy i poklesu/ teploty. Muze je dostat i pri 38°. Pokud je teplota stabilni, tak je mala pravdepodobnost.
@nico2 píše:
Všem moc děkuji! Dcera na ty teploty asi docela trpí. Co zub to horečka, ale nikdy ne tak vysoké. Navíc teď není nikde vidět, ze by se zub někde klubal. A k zubu má vždy nechutenství a průjem. Teď vůbec nic dalšího. To je mi na tom divnejsi. Mate pravdu, není na co čekat. Snad tam bude aspoň málo lidi a neprskne tam na ni někdo něco dalsiho
Mozna bude na teploty vic nachylna. Stejne to ma moje dcera. Kazda ryma u nas znamena min.38 st. Posledne se ji pri viroze zastavila tesne pred 41 st.!! Dle Mudr. to bude pravdepodobne na cely zivot
… Nekdo je proste citlivejsi.
@tetaagáta píše: Čekáš na co?! Až teploty přelezou čtyřicítku, nebo se dítě dostane do febrilních křečí
nehysterči prosím tě. vysoká teplota je jen imunitní reakce těla. má je 3.den. dcera měla horečky ke 40 5.dní. 5.den jsem hnala k dr, a usoudila, že to bude 6.nemoc. no byla. 6.den bez horeček a vyrážka.
zakladatelko, kdy srážíš teplotu? zkusila bych místo chemie octové ponožky, zabírají totiž skvěle a tělo reaguje samo. když podáváš často léky proti horečce, tělo zrovna bojuje, tu horečku potřebuje, ty jí srazíš a tělo nemá obranný mechanismus, prodlužuje se tím ta nemoc. navíc zatěžuješ játra a ledviny chemií.
Řekla bych 6. nemoc. na zuby mi to přijde vysoké, šla bych k lékaři.
Jinak u nás fungovaly vlažné koupele několikrát denně, abych pořád nervala nějaké léky
@Verun83 píše:
Navíc teplota u dětí do 38,5 se počítá jako zvýšená.
Ale ona má čtyřicítky. A taková teplota tři dny nebývá obrannou reakcí. Zase někdo ví z Googlu víc, než pediatři? Nebo jsi sama lékař?
PS: Vidělas někdy febrilní křeče? Na to se dá i umřít.