3. den 40 horečky - k lékaři?

391
7.11.17 06:56

3. den 40 horečky - k lékaři?

Dobre ráno. Dceři je 11 měsíců. Už od soboty má velmi vysoké horečky. Přes noc i kolem 40 přes den pak kolem 38,5. I přes plné dávky léku na snižování teploty. Střídam nurofen a panadol. Jinak žádná jiná zjevná příčina. Přes den je celkem v pohodě, usměvava, jen víc tuliva. Možná menší chuť k jídlu. V noci spí celkem dobře, jen se častěji budí na pití. Jít k lékaři. Mám obavy jestli tam toho nechytne ještě víc. Ale zase nechci nic zanedbat. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
7.11.17 07:01

Takový horečky nejsou legrace ani u dospělého, natož u takového prtěte. Určitě jít.

• Citovat
  • Upravit
2064
7.11.17 07:02

V každém příbalovém letáku a informačních brožurkách se dočteš, že pokud horečka přetrvává 3 dny, je nutné navštívit lékaře. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
7.11.17 07:07

Muze to byt i od zubu, v kazdem pripade nevim na co cekate. Ja uz bych u lekare byla vcera. Dcera taky mela jednou horecku, neni to u ni bezne, sla jsem ihned k lekari a mela anginu, coz ja bych si vubec nevsimla, ze ma zarudly krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
7.11.17 07:11

Všem moc děkuji! Dcera na ty teploty asi docela trpí. Co zub to horečka, ale nikdy ne tak vysoké. Navíc teď není nikde vidět, ze by se zub někde klubal. A k zubu má vždy nechutenství a průjem. Teď vůbec nic dalšího. To je mi na tom divnejsi. Mate pravdu, není na co čekat. Snad tam bude aspoň málo lidi a neprskne tam na ni někdo něco dalsiho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
7.11.17 07:14

Čekáš na co?! Až teploty přelezou čtyřicítku, nebo se dítě dostane do febrilních křečí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.11.17 07:16

Takto se ze začátku projevuje nemoc ruka - noha - pusa, u nás na JM to teď strašně řádí, stáhla jsem malou ze školky. Pár dnů horečka a pak se udělá vyrážka kolem pusy, afty v puse a pak puchýřky na dlaních a ploskách nohou. Nepozoruješ něco takového, že by se začalo dít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
7.11.17 07:18

Urcite upaluj k doktorovi.Moje dcera mela takove horecky, kdyz mela 9 mesicu. Byli jsme s ni na pohotovosti a tam nic nezjistili, ale po cca 4 dnech dostala febrilni krece-prave z dusledku vysokych teplot. Po par dnech se z toho vyklubala 6.nemoc. Taky ji leky na snizovani horecky nezabiraly. Delejte zabaly nebo davejte vlaznou sprchu, at ji tu horecku srazite, u takovyho prcka to neni sranda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
7.11.17 07:19

Jako takhle…já volala tu první noc na pohotovost v nemocnici, protože jsem se chtěla ujistit jak dávat léky. Jak střídat a kolik podávat. A tam mi řekli, ze děti snáší horečky lépe než dospěli a pokud k tomu nemá nic dalšího a zvládá horečku dobře, ze to nemám moc řešit. Ze buď sama odezní a nebo se něco projeví. Proto jsem to zatím nechala. Navíc včera přes den měla teplotu už jen zvýšenou. Nechtěla jsem to až moc rozepisovat. Ale dnes v noci zase horší, tak jedeme. Odvezu starší do školky a hned frcime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
7.11.17 07:22

Nebo 6. nemoc. Ale kazdopadne je malinka na tak dlouhou dobu horecky a urcite bych sla k dr.
@tetaagáta febrilni krece jsou vetsinou dusledkem NAHLEHO vzestupu /nekdy i poklesu/ teploty. Muze je dostat i pri 38°. Pokud je teplota stabilni, tak je mala pravdepodobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
7.11.17 07:23
@nico2 píše:
Všem moc děkuji! Dcera na ty teploty asi docela trpí. Co zub to horečka, ale nikdy ne tak vysoké. Navíc teď není nikde vidět, ze by se zub někde klubal. A k zubu má vždy nechutenství a průjem. Teď vůbec nic dalšího. To je mi na tom divnejsi. Mate pravdu, není na co čekat. Snad tam bude aspoň málo lidi a neprskne tam na ni někdo něco dalsiho

Mozna bude na teploty vic nachylna. Stejne to ma moje dcera. Kazda ryma u nas znamena min.38 st. Posledne se ji pri viroze zastavila tesne pred 41 st.!! Dle Mudr. to bude pravdepodobne na cely zivot :zed:… Nekdo je proste citlivejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
7.11.17 07:27
@tetaagáta píše: Čekáš na co?! Až teploty přelezou čtyřicítku, nebo se dítě dostane do febrilních křečí :cert:

nehysterči prosím tě. vysoká teplota je jen imunitní reakce těla. má je 3.den. dcera měla horečky ke 40 5.dní. 5.den jsem hnala k dr, a usoudila, že to bude 6.nemoc. no byla. 6.den bez horeček a vyrážka.

zakladatelko, kdy srážíš teplotu? zkusila bych místo chemie octové ponožky, zabírají totiž skvěle a tělo reaguje samo. když podáváš často léky proti horečce, tělo zrovna bojuje, tu horečku potřebuje, ty jí srazíš a tělo nemá obranný mechanismus, prodlužuje se tím ta nemoc. navíc zatěžuješ játra a ledviny chemií.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
7.11.17 07:27

Navíc teplota u dětí do 38,5 se počítá jako zvýšená.

• Citovat
  • Upravit
1364
7.11.17 07:34

Řekla bych 6. nemoc. na zuby mi to přijde vysoké, šla bych k lékaři.
Jinak u nás fungovaly vlažné koupele několikrát denně, abych pořád nervala nějaké léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
7.11.17 07:36
@Verun83 píše:
Navíc teplota u dětí do 38,5 se počítá jako zvýšená.

Ale ona má čtyřicítky. A taková teplota tři dny nebývá obrannou reakcí. Zase někdo ví z Googlu víc, než pediatři? Nebo jsi sama lékař?
PS: Vidělas někdy febrilní křeče? Na to se dá i umřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí