Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zdenkaamy píše:
@berua13 tak to máme podobný případ, ale jak jste si všimla určité lidí hází vinu na mě. Já přece nemůžu nutit otce aby se synem někam jel, nebo tak prostě nechce je pro něj jednodušší jet někam kde jsou cizí děti aby si hrál syn a on měl klid
já to celé asi nechápu - tak proč si ho otec bere? syn nechce, otec nemá zájem - ale z donucení - koho, ty ho nutíš? - si syna teda bere, a syn brečí ![]()
nedává mi to smysl
![]()
@unuděná já mu to ale říkám že jestli nechce tak ať si ho nebere on mě pak řekne ať mu ho neukazuji ale prostě situace je taková jaká je a chci to řešit protože vím že se syn trápí ale.jemu je to jedno, říkám půjdem s ním k psychologovi a on řekne že ho to nezajímá
@Zdenkaamy píše:
@unuděná já mu to ale říkám že jestli nechce tak ať si ho nebere on mě pak řekne ať mu ho neukazujiale prostě situace je taková jaká je a chci to řešit protože vím že se syn trápí ale.jemu je to jedno, říkám půjdem s ním k psychologovi a on řekne že ho to nezajímá
Cože? Zkus to znovu a česky.
ANo, najděte pomoc, ne pro syna ale pro vás tři - tedy tebe, muže kterého sis vybrala jako otce pro svého syna a muže kterého sis vybrala jako otce pro svou dceru.
evidetnně nemáte zpracovaný váš rozchod, neumíte fungovat jako sešívaná rodina, která respektuje právo tvého syna na svého otce a myslím si že ten bordel v hlavu mu budeš dělat hlavně ty.
To co popisuješ je biologický otec, který se zatraceně snaží, aby vztah nějak fugnoval, možná tam jsou rezervy, možná se tobě atvému novému partnerovi nedaří fugovat tak, abyste posilovali a udrželi ztah svého syna se svým otcem.
To je těžké a je potřeba to aktivně řešit.
Úplně ideální by bylo domuvit se s otcem tvého syna a absolvovat třeba tenhle seminář
Případně zajdi do rodinné poradny - ty, nejprve sama a dej pár setkání tomu, aby sis ujasnila jak to celé zprocesovat a to právě s ohledem na dítě. TEdy aby měl co nejlepší vztah se svými biologckými rodiči a jejich příbuzenstvem a aby vám fungovala i vaše nová sešívaná rodina.
@Zdenkaamy píše:
@berua13 tak to máme podobný případ, ale jak jste si všimla určité lidí hází vinu na mě. Já přece nemůžu nutit otce aby se synem někam jel, nebo tak prostě nechce je pro něj jednodušší jet někam kde jsou cizí děti aby si hrál syn a on měl klid
Já taky syna nenutím…my to soudně dané nemáme.
Pokud syn chce odjet nebráním, ale nutit ho nebudu… Asi dvakrát jsem to udělala, že jsem mu ho řvoucího nacpala do auta, myslela jsem, že to trochu dělá natruc mě a že se potom uklidní… ale bohužel.
Máme to ještě ztížené, syn nemluví, motá se okolo diagnózy dysfazie nebo PAS, je emočně nezralý, porucha sociability…Ale domluva s ním je, jen je těžší mu rozumět.
@Zdenkaamy píše:
@berua13 přesně takhle to mám též, kolikrát mě napíše že si ho vzít nemůže že jde pít s kamarády nebo že se mu to nehodí.
Neví kde má syn školku, lékaře nic..
Když má odpolední tak to týden nevidí vůbec. Když ho má tak jezdí po kamarádech s dětmi aby si malý hrál ale aby se mu věnoval sám to ne aby si udělali pouto, když byl syn cca 1,5 tak si ho nechtěl brát protože měl plíny a měl problem přebalit a že co s tak malým dítětem. ma dělat
A proč přesně ti vadí, že neví, kde má kluk školku nebo doktora?? ![]()
@stinga píše:
já to celé asi nechápu - tak proč si ho otec bere? syn nechce, otec nemá zájem - ale z donucení - koho, ty ho nutíš? - si syna teda bere, a syn brečí
nedává mi to smysl![]()
No, on příběh ze strany otce téměř jistě bdue vypadat úplně jinak, než jak to líčí zakladatelka…
ta možná vědomě, možná nevědomě spíš hledá cesty, jak odříznout člověka, se kterým má syna, protže najednou už má jinou partii.
@Zdenkaamy píše:
@stinga on si ho bere protože je to prý dané soudně.
Na ten soud ale musel jeden z vás dát požadavek na takový styk, ne?? Kdo to byl a proč, když on o to evidentně nestojí? ![]()
@berua13 nám syn mluví ale ne ještě tolik. Jen říká že nechce tátu, že se bojí, že není teta a Áďa.
Taky jsme si mysleli že to malý dělá naschvál ale začalo se to hodně stupňovat a musíme mu pokaždé vysvětlovat.
@Zdenkaamy píše:
@berua13 přesně takhle to mám též, kolikrát mě napíše že si ho vzít nemůže že jde pít s kamarády nebo že se mu to nehodí.
Neví kde má syn školku, lékaře nic..
Když má odpolední tak to týden nevidí vůbec. Když ho má tak jezdí po kamarádech s dětmi aby si malý hrál ale aby se mu věnoval sám to ne aby si udělali pouto, když byl syn cca 1,5 tak si ho nechtěl brát protože měl plíny a měl problem přebalit a že co s tak malým dítětem. ma dělat
No tak tady je evidentně problém, ať si tatínek sáhne do svědomí jak se o syna staral, jaký k němu má dítě vztah
Řeším to také… můj syn s tátou neměl žádné zážitky, byl pro něj jen osoba vyskytující se s námi v bytě… opravdu na nás i několik dní nepromluvil.
@Zdenkaamy píše:
@unuděná myslím si že je to věc kterou by rodič měl vědět
Pro jeho vztah se synem to není vůbec důležité.
@Ou když myslíte
Ale vážně nepotřebuju nikoho od odstřihnout spíš naopak bych byla ráda kdyby měli lepší vztah.
@Zdenkaamy píše:
@unuděná myslím si že je to věc kterou by rodič měl vědět
Aha, a jsme doma. TY si myslíš, že ON by něco měl. Víš, vybrala jsi synovi otce, který se jako otec z nějakého důvodu chovat nechce, a můžeš se teď stavět na hlavu, ale pokud nemá zájem, tak nemá a ty ho nevynutíš. A akorát toho kluka zbytečně deptáš tím, že ho nutíš jezdit do prostředí a za chlapem, který o něj nestojí.