Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny..chci se zeptat,zda mate nekdo podobnou zkusenost. Moje 3mesicni dite uz dva dny spi celou noc. Vecerho nakojim v 19:30 usne a vstaval v 6:30. je to normalni? Asi hloupy dotaz,ale nemela bych ho treba jednou za noc vzbudit a nakojit?
Prtka píše:
Zdravim vsechny..chci se zeptat,zda mate nekdo podobnou zkusenost. Moje 3mesicni dite uz dva dny spi celou noc. Vecerho nakojim v 19:30 usne a vstaval v 6:30. je to normalni? Asi hloupy dotaz,ale nemela bych ho treba jednou za noc vzbudit a nakojit?
Nebo odstrikat ![]()
Jinak je to ok ![]()
ahoj,tak ja v takovy situaci nikdy nebyla,jeste ted kdyz je malymu 13 mesicu nespi celou noc ![]()
Ale moji svagrovy spal kluk celou noc uz snad od mesice.
Farska..takze se tim nemam znepokojovat a nechat ho spat celou noc???
PS:rano pak mam misto prsou kameny ![]()
Tak si odstříkej aspoň jednou za noc a klidně ho nechcej spinkat.
Pokud přibírá a prospívá, nebudila bych ho. Malý mi takhle spal celou noc od 2,5 měsíce. Taky mi to přišlo divné, ptala jsem se dr a ten mi řekl, že mám být ráda ![]()
Syn mi tak taky spaval, pribiral, mleka jsem mela dost, v noci jsem neodstrikavala. Kolem pateho mesice se to zacalo kazit, ted uz teda vetsinou spi celou noc, ale obcas se vzbudi a putuje k nam - resp. kmanzelovi,neb ten se odstehoval k nemu do pokoje, protoze mladsi dite nespi pro zmenu vubec. ![]()
ahojky, malej spi od 20hod do 7 do rána už od 6 týdnů, občas se v noci vzbudím a odsaju mlíko, ale určitě ho nebudím.. aspon mám do zásoby
Ahoj Prtko, pokud mimi normálně prospívá, určitě bych jej nebudila. To by sis na sebe akorát ušila bič, že by se ti naučilo budit. Můj Samík taky v té době spinkal celou noc a já ho nebudila. Vždycky jsem si, než jsem šla spát, ale mlíčko odstříkala a pak až nakojila ráno ![]()
Matyáš spal od narození celou noc.Jen jednou se stalo že byl vzhuru když zvracel,jinak opravdu né.Prsa si zvykla.Kojila sem ho v cca 21 hodin a vzbudil se taky tak po 9.Kojila sem do 3 let
Nikdy sem ho nebudila.Je normální ![]()
Prtka píše:
Moje čtyřměsíční doteď. Přibírá ale jako ďábel.
Budit je mesmysl (i když já jsem kluky sobecky budila, pokud už mlíka bylo přes míru a nešlo to vydržet).
Ona se Ti ta laktace upraví na míru, vydrž.
Taky mám tříměsíčního, chodí spat ve 20 a vstává ve 4. Před měsícem jsme byli par dni v nemocnici a tam mi sestra vynadala, že bych ho měla nejdýl po pěti hodinách nakrmit, že je hrozně malinkej,aby spal 8 hodin. Tak sem to druhej den zkusila, jen třikrát otevřel očíčka, jíst vůbec nechtěl a spinkal dál…takže já sem pro nebudit…Kdyby mimi mělo hlad, tak si řekne samo ![]()