Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Michelle_M s kondomem se cítím v bezpečí, ale když je podruhé tak přemýšlím jestli se nějakým způsobem nemohli dostat. Vymyslím si cokoli. A nevím co mám dělat s tímhle strachem. Myslela jsem, že když budu souložit tak na to postupně nebudu myslet, ale asi to nepomoha. Snažím se aspoň uklidnit tady na emiminu, ale spíš mě to ještě víc znepokojuje protože nikdo není milej a spíše používají ironii než aby pomohli. Takže tak
Ano, dělají si srandu, protože tady píšeš fantasmagorie typu otěhotnění z tamponu nebo po ejakulaci do vody. Tak mu teda řekni, že to psychicky nedáváš a opakovaný čísla nebudou, maximálně orál nebo ruční práce, přičemž ty budeš mít u toho na sobě spodní prádlo ![]()
Já bych změnila třetí krok ochrany. Takže vzít prášek, natáhnout kondom a vykašlat se na to.
Zakladatelko, ano, děláme si z tebe pr.del. Ale čistě z toho důvodu, že x dobrých rad tu už zaznělo. Pokud trpíš paranoidním strachem z otěhotnění a máš potřebu každou soulož rozebírat na netu, bude nejlepší se nestresovat a začít až v momentě, kdy budeš psychicky v pohodě a připravená. I nést případnout odpovědnost.
@Michelle_M můj mozek si dokáže najít způsob jak by se tam mohli dostat. Já mám pak strach a ano chápu zde všechny kteří jsou na mě hnusný. Ale já jsem chtěla najít způsob jak si pomoc a nebýt tak ve stresu. Že mi tu pomůžou ženy které mají zkušenost a ví toho víc. Zatím mi nikdo nepomohl a jen jsou na mě hnusný a ironický. Já vás všechny chápu že vás to ser*, jen jsem hledala ten způsob úlevy. A jen se to zhoršilo. Nevím proč mám z toho strach byla bych v klidu a jen můj mozek dokáže vymyslet různé situace. Tak třeba ty spermie na kondomu a tím že nemám zkušenosti se bojím a ptám se. Nevím jestli je to možné takto otěhotnět. A proto ty všechny dotazy.
já se omlouvám všem
@ontarova.stara já bych se nebála, když protože třeba čtu diskuze jak někdo otěhotněl při správném brání antikoncepce. Třeba z těch spermií na kondomu, rukách a tak dále. tak mi to nedává jistotu. Já vím, že při správném brání antikoncepce je tu malá pravděpodobnost, ale mozek mi to nedovoluje si to myslet.
Ty jsi fakt na psychologa minimálně. A to nemyslím zle. Dělej se sebou něco nebo se z toho zcvoknes.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara já bych se nebála, když protože třeba čtu diskuze jak někdo otěhotněl při správném brání antikoncepce. Třeba z těch spermií na kondomu, rukách a tak dále. tak mi to nedává jistotu. Já vím, že při správném brání antikoncepce je tu malá pravděpodobnost, ale mozek mi to nedovoluje si to myslet.
A to je právě to, o čem mluvíme. Ten strach je ve tvém věku normální, ale stres tě ničí. Existují i nekoitální praktiky, které jsou při zachování základních pravidel bezpečné. A k tomu otěhotnění přes antiko, málokdo přizná, že to bral jako lentilky, případně si nepřečetl příbalový leták. Takže pokud je bereš pravidelně, nemáš průjem/nezvracíš a nebereš k tomu antibiotika, je to nejspolehlivější ochrana proti početí.
@ontarova.stara zeptám se naposled a je na vás jestli mi odpovíte. Je možný aby se ty spermie nějak dostali na kondom? Nebo do pochvy? Prosím jestli dostanu struční odpověď už dám pokoj. Slibuji. ![]()
@Anonymní píše:
@ontarova.stara zeptám se naposled a je na vás jestli mi odpovíte. Je možný aby se ty spermie nějak dostali na kondom? Nebo do pochvy? Prosím jestli dostanu struční odpověď už dám pokoj. Slibuji.
@ontarova.stara moje spolužačka bude ji 16 a říkala mi že nepoužívá žádnou ochranu, že jen dělají přeruška. Koukala jsem jak péro z gauče a nechápala jsem jak se může nebát. Sex praktikuje už od 14 a prý si první sex nepamatuje a měli prý přerušku a od tý doby prej tomu věří. Nechápu to do teď že já se bojím i přes to že bych mohla otěhotnět i přes prsty nebo sperma na kondomu. Říkala, že její kluk žádný kapičky lásky nemá. A prý by ji nevadilo kdyby otěhotněla tak v mladém věku. Opravdu jsem nechápala. To mi přijde nezodpovědné ale nestarám se o její život
@JancaS84 já to chápu jen můj mozek mě nutí myslet si něco jiného. Myslím že spolehlivost může ovlivnit i bolet břicha i když vím že ne.
Holka, ta HA, když už to do sebe cpeš… Víš, jak to funguje? Nemáš ovulaci, nezraje vajíčko, takže i kdyby se nějaká Copperfield spermie dostala do pochvy… Nebude tam mít co oplodňovat. Víš, že to je iracionální strach, tak to s tím bude chtít něco dělat nebo se zcvokneš. Jsou mraky párů, který využívají jen jednu metodu a nic. Jsou i ti, kteří mají vychytanou i jen tu přerušku. A taky bez nechtěného těhotenství. Opravdu se nemusíš stresovat. Mě nenapadá nic jinýho než si v klidu projít, jak ty metody fungují. Co všechno by najednou muselo selhat, abys nechtěně otěhotněla. Znovu píšu najednou. A nečti tady diskuze o otěhotnění přes HA, v 99% případů „selhání HA“, jde o selhání uživatelky. ![]()
@Kamkam nevím kde se mám dočíst odpověď když všude kam jdu to hledat tak jsou lidi kteří takto otěhotli. Přes prsty něho sperma na kondomu. Tak už nevim
proto jsem šla jsem na emimino. ![]()
@Anonymní píše:
@ontarova.stara zeptám se naposled a je na vás jestli mi odpovíte. Je možný aby se ty spermie nějak dostali na kondom? Nebo do pochvy? Prosím jestli dostanu struční odpověď už dám pokoj. Slibuji.
I kdyby se nějaká ta kapka dostala na povrch, chrání tě prášky. Ta pravděpodobnost otěhotnění je opravdu mizivá.