Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, jaké máte um pro vaše miminka? Máme ve čtvrtek 3 týdny a nejdříve jsme měli nutrilon ale potom měl malinkej průjem a plakal, tak jsem zkusila na doporučení hipp combiotik ale maličkej má od včerejška bolesti bříška, cely den pláče a kroutí se. Masíruju bříško pupíkem a dávala jsem kapicky simethicone baby co mi dali v dr max protože esspumisan je vyprodány a nezabírá to 🥺tak přemýšlím zda nezměnit mlicko, ale nevím už jaké hodně lidi v okolí mi radí buď obyčejnou klasiku sunar a nebo kendamil, jaké mate zkusenosti? Ať s kterýmkoliv um nebo i něco na bolest bříška. A pokud jste našli dobré um které sedelo, přešli bolesti?
Hlavně to přestaň furt střídat. Jinak bolesti břicha jsou v tomto veku úplně normální, ať už po UM nebo MM. Kendamil třeba způsoboval u malého dost zacpu. Sedla mu Beba. Ale to proste nevíš. Hlavně dat 14 dni na to, aby si břicho zvyklo ![]()
A jak dlouho dáváš ten Hipp? Mě dr. řekla hlavně pořád neměnit. My teda máme Hipp combiotik a u nás dobrý. Možná zkusit i jiné kapky když Simethicone nepomáhá.
Mám stejně staré miminko, máme hipp combiotic už od porodnice a bříško taky občas bolí, ale dávám kapičky měla sem balonix teď mám sab simplex oboje je to vlastně to samé jako espumisan jen vyrábí jiná firma…zpočátku sem dávala před každým jídlem teď už jen ráno a večer. Trvalo asi 3 dní než zabraly a malá vyloženě neřvala a začala pěkně prdět
..a moje mamka poctivě schraňovali pecky z třešní a ušila nahřívací polštářek ten taky hodně pomáhá…
V tomhle věku bolí bříško většinu miminek…trávicí soustava se vyvíjí, bakterie pomáhající trávení se teprve usidluji…mimca mají málo pohybu tak se jim i hůř vyprazdňuje..to tak prostě je…
@Triminka my jsme ze začátku měli Hipp, kluky bolelo bříško, vydrželi jsme v přesvědčení, že je to normální skoro dva měsíce, pak jsme přešli na nutrilon a teda první týden měli oba totální průjem. Po tom týdnu se to srovnalo a nutrilon mají doteď (5m).
Jinak teda známá taky měla problémy s um u dětí (měli šílenou zácpu) a nekdo jim poradil ať zkusí kupovat um v Německu pokud mají možnost a pomohlo to… U obou detiček každé bylo sice na jiném um ale oboje kupovali pouze v Německu a bylo to v pohodě..
Moje zkušenost: 1) Je strašně těžký radit, každá maminka může předat pouze to co se jí osvědčilo, bohužel to neznamená že to sedne i tvému mimi 😕 mému synovi budou 3měs, na 3týdnech jsme přešli plně na UM. První byl kendamil z důvodu složení, bohužel ho malý zvracel obloukem a měl po něm šílený zácpy, tak přišla na řadu beba supremepro po 1,5pixle začal opět strašně zvracet a navíc měl zelenou hodně zapáchající stolici na radu dr jsem zůstala u značky a koupila HA to bylo to samý, ale chtěla jsem vydržet, jestli se to nezlepší - bohužel po dobrání pixly beze změny.. tak jsem pátrala a po konzultaci s dr jsem nasadila babybio kozi nastal ten samý problém jako u kendamilu a totální beton - tady jsem pochopila, že plnotučný mlika pro nás nebudou to pravý ořechový 🙄 po další poradě s dr jsem dala sunar ar, ale samotný ho nechtěl jelikož asi tak v půlce šíleně zhoustl, tak jsem ho michala se sunarem ha a to mi pil téměř měsíc - mě i mužskýmu to od začátku smrdělo, ale malej byl v pohodě, teď ke konci to začal plivat a nechtěl to a začal po něm i víc blindit, tak s velkou obavou jsem zkusila nutrilon profutura a světě div se je to jediný mlíko po kterým mi ublinkne jen výjimečně narozdíl od všech vyjmenovaných, nemá zacpu a navíc voní ne jak sunar nebo beba. Nutrilon jsem třeba vůbec nechtěla dávat jelikož většinu dětí betonuje, ale po přečtení recenzí jsem se rozhodla ho zkusit a dávám teda probiotika ráno i večer pro začátek.
Jinak všechny změny UM jsem konzultovala s dr. Budeš muset vyzkoušet co sedne vám a držím moc palečky, aby nebylo třeba tolika změn jako u nás, je to fakt o nervy 🙈
@Mirhuska děkuji za odpověď
a po jakých dobách jste přecházeli na jiné um?
@Triminka sunar měsíc jinak to bylo vždy 7-14dní, ale třeba u toho babybio po čtyřech dnech, ale z důvodu že mám už vypozorovaný kdy mu UM nesedne - to hrozně zvrací mimo jiné a jsem moc ráda, že jsem se odhodlala k nutrilonu.. a taky dávám heřmánkovej čaj na změkčení stolice, ale jelikož mi ho nevypije tak dávám přímo do flašky cca 30ml a doleju to do 180ml vodou plus UM. Vím jak je to pro tebe těžký, ale s těma miminkama to strašně rychle utíká a uvidíš, že až povyroste, tak bude vše dobré 🙂 kvalitní mléka jsou určitě kendamil, loulouka a babybio a kozí by mělo být líp stravitelný pro ty malý pupíčky, ale musí se to vyzkoušet, jelikož jak jsem psala syn nesnese plnotučný mlíka a to kozí jsou stejně jako např. kendamil…
@Triminka Jen dotaz. Jste na UM už od porodnice? Pokud ano, jakou značku mu tam dávali? Jinak my měli v porodnici Sunar. Doma jsme nasadili Hipp, pak přešli zase na Sunar, protože po tom Hippu měl malej děsný koliky a bolesti břicha. Za mě teda doporučuju Sunar…