Jak přestat kojit - poraďte

Anonymní
31.8.21 08:08

Jak prestat kojit-poraďte

Ahoj holky, jak jste přestali kojit aby se vám nedelalo mléko? Už neprikladam od včera, ale prsa jsou pěkně nality mistama boule, mohu trochu odsat? Prý je mám chladit ale nevím. Přemýšlím zda nezajit na gyndu na prášky na zastavení laktace ale zatím to chci zkusit prirozene. anonym z osobních důvodu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14726
31.8.21 08:10

Odstrikej jen do ulevy. Za par dni by se prsa mela prestat bolestive nalevat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21622
31.8.21 08:11

Já jsem odstříkala do úlevy. Ale dostavovala jsem děti, které už zájem o kojení neměly a jedly max dvakrát denně. Takže stačilo takto párkrát odstříkat a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
31.8.21 08:11

Rozhodně ne jenom chladit! Prsa odsát odsávačkou nebo odstříkat do úlevy. Pokud b to nešlo, tak předtím nahřát ve sprše nebo mokrým teplým ručníkem. Postup opakovat, až se opět začnou nalévat. Když nebudeš dítě dál přikládat, mléka se bude dělat méně a méně. Záleží na tom, jak často jsi kojila (jestli třeba jen 2× za 24 hodin na usnutí nebo 8× za den + v noci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.21 08:14

@PenelopaW většinou cca 2× jak píšete

• Citovat
  • Upravit
3871
31.8.21 08:22

Idealne ve sprše, nahřát a odstrikat do ulevy. Muze to par dni trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
31.8.21 08:22

Ja jsem 3× odstavovala dite, ktere se kojilo urcite vic nez 8× za den. A pokazde jsem odstrikavala do ulevy. Nejdele mi trvalo tyden, nez se prsa prestala bolestive nalevat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
31.8.21 08:25

Jestli nespotrebujes okamzite- napr kvuli operaci- proc ze dne na den? Rozloz si to na par tydnu, ubirej kojeni postupne, produkce se sama bude snizovat. Nebudes resit zadny odsavani, zadny bolesti, chlazeni atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11836
31.8.21 08:52

Řešila sem nedávno. Odstrikavala sem jen do úlevy a když sem měla boule nahřála sem prsa ve sprše, rozmasirovala a odstrikavala. Pak sem prsa zchladila a mlíko se mi přestalo dělat během pár dní…žádný prášky sem nepotřebovala…předtím sem se malou snažila kojit i 10× denně ale nechtěla ode mě pít praktický už od porodnice a nakonec to krachlo i kvůli tomu že sem skončila na ATB kvůli zánětu ledvin tak doktor doporučil nekojit Alespoň dokud nedoberu ATB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
31.8.21 18:25

Když sem musela odstavit, tak nebylo potřeba žádných léků apod. Pouze sem vždy ve sprše odstříkla do pocitu úlevy a laktace se hezky sama zastavila. Pouze ručně, lehce a ne odsávačkou.

• Citovat
  • Upravit
30.11.21 21:52

Zdravím, mám problém, mám 3 letou dceru a chtěla bych přestat kojit vzhledem k tomu že čekám další miminko tak stejně musím přestat kojit i kdybych nechtěla, ale problém je v tom že dcera mi odmítá flašku a nevim jak ji mám na ni naučit ona mi sice vypije flašku večer, ale stejně chce pořád prso 😏. Pro mě je to i bolestivé někdy se i zakousne do bradavky že s toho až skoro brečím jak mě to bolí..😢 jsem s toho už i zoufalá nevím co mám dělat a hlavně jak ji vysvětlit že je velká že už prostě nemůže papat s prsa. Předem děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
1.12.21 08:57
@Radunka993 píše:
Zdravím, mám problém, mám 3 letou dceru a chtěla bych přestat kojit vzhledem k tomu že čekám další miminko tak stejně musím přestat kojit i kdybych nechtěla, ale problém je v tom že dcera mi odmítá flašku a nevim jak ji mám na ni naučit ona mi sice vypije flašku večer, ale stejně chce pořád prso 😏. Pro mě je to i bolestivé někdy se i zakousne do bradavky že s toho až skoro brečím jak mě to bolí..😢 jsem s toho už i zoufalá nevím co mám dělat a hlavně jak ji vysvětlit že je velká že už prostě nemůže papat s prsa. Předem děkuji za pomoc

Kvuli dalsimu tehotenstvi urcite nemusis prestat kojit. Muzes pak kojit obe deti zaroven. Ale ve 3 letech uz je opravdu velka :) Ja jsem odstavovala v tehotenstvi 20mesicni a 2,5letou, 9mesicni se mi v tehotenstvi odstavila sama. Zadna z nich nechtela flasku, coz byl problem jen u te 9mesicni.

No a ty 2, ktere se neodstavily samy, jsem odstavila svoji nepritomnosti doma. Jednou jsem byla tyden v nemocnici a podruhe mi manzel navrhl, at na tyden odjedu nekam na dovolenou a on ze se postara o nase 3 deti. Zvladl to uplne v pohode - on i deti. Podle moji rady to takto zkusilo nekolik znamych. I pres pocatecni obavy, ze dite prorve noc, to vzdy bylo uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.12.21 00:52
@Radunka993 píše:
Zdravím, mám problém, mám 3 letou dceru a chtěla bych přestat kojit vzhledem k tomu že čekám další miminko tak stejně musím přestat kojit i kdybych nechtěla, ale problém je v tom že dcera mi odmítá flašku a nevim jak ji mám na ni naučit ona mi sice vypije flašku večer, ale stejně chce pořád prso 😏. Pro mě je to i bolestivé někdy se i zakousne do bradavky že s toho až skoro brečím jak mě to bolí..😢 jsem s toho už i zoufalá nevím co mám dělat a hlavně jak ji vysvětlit že je velká že už prostě nemůže papat s prsa. Předem děkuji za pomoc

Proc bys mela davat trilete flasku…?

Proste ji prestan kojit, jednoduche.
Ale musis byt fakt rozhodnuta, ze koncis, jinak budou hysteraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.21 15:07

@Lucie_Sx proč Bych ji měla dávat flašku? Třeba asi na noc 🤦🏻‍♀️ aby mi usla :ok_hand:.. každé dite je jiné a pochybuji o tom ze by mi usla bez toho aniž by dostala flašku. 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.21 15:12

@Janča6 no jako já bych jinak neprestala, ale už se to prostě nedá 😏… A je fakt že ve 3 letech je velká :D až moc na to aby byla pořád na prsu… 🤦🏻‍♀️ No uvidíme jak porodim a budu v nemocnici tak třeba jak se vratim tak už chtít prso nebude 😁, ale každopádně děkuji za radu 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová