Ztráta laktace?

226
25.8.21 21:42

Ztráta laktace?

Ahoj holky, jdu na vás s dotazem a nikde jsem nenašla odpověď na to co se děje mě.
Mám 14ti denního chlapečka, krásně jsem se rozkojila po třech dnech, prsa se mi začali nalívat a měla jsem v nich tvrdší boule, ty vždy po kojení zmizeli, ale od včerejška mám prsa měkká a přijde mi že v nich mléko není, nebo alespoň ne tolik kolik by ten můj malý prcek potřeboval protože vždy po kojení pláče.. jím, piju čaje na podporu kojení, piju i kendamum.. je možné zme se mi mléko ztrácí?? Dokud jsem měla prsa nalitá tak vydržel spinkat i 4hodiny, teď spí max 2 nebo 2,5 hoďky.. jsem z toho trochu zoufalá, chci mu dát to nejlepší a ne zkončit na UM :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
25.8.21 21:45

Tak je normální, že se laktace ustálí a prsa už se tolik nenalevaji, to neznamená, že tam mléko není, jen se tvori až ve chvíli, kdy ho miminko potřebuje. V tomhle věku jsem dítě kojila klidně co hodinu, to mi zas 4 hodiny pro kojené dítě přijde moc dlouhy interval, ty 2 hodiny jsou normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.8.21 21:51

@Kriss Tina nás na 4hodiny navykli v porodnici, tak to jsem ráda že je to ok, jen nevím co s tím když má i po kojení ještě hlad 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.8.21 21:52

@Karol1994 a určitě je to ještě hlad? Neboli ho třeba bříško?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.8.21 21:55

@Kriss Tina no on se vždycky pustí, v porodnici mi říkali že pokud začne ublinkávat tak je plnej, takže už ho nepřikládám ale když jo nechávám odříhnout tak si začne vehementně cucat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.8.21 21:58

@Karol1994 a dát pak třeba dudlík? Mě si děti mlaskaly i jen tak naprázdno, klidně ze spaní, to zas neznamena, že má hned hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.8.21 22:00

@Kriss Tina u dudlíku když zjistí že z něj nic neteče vyplivává a pláč je znovu a snad ještě horší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.8.21 22:02

@Karol1994 tak vyzkoušej dokojit ještě za chvíli. Ja dávala klidně co pár minut, když dítě zjistilo, že ještě nemá dost. Toho mateřského mléka se nepřejí a není třeba dodržovat žádné pravidelné intervaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.8.21 22:02

A na prdíky máme kapičky který mu pomáhají a pláč z bolavýho bříška u něj vypadá úplně jinak než pláč z hladu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
25.8.21 22:03

Je to novorozenec, malinké miminko, co nezná nic jiného než maminku a její prsa. To, že bude mít prso v puse je pro nej jediná jistota, že bude moct být u maminky v bezpečí. Nech ho sát na prsu jak dlouho bude potřebovat, některé děti se kojí klidně hodinu v kuse, u toho pospavaji atd… tím, že budeš mít miminko na prsu podle JEHO potřeby se ti bude i stimulovat laktace a bude mléka přesně tolik, kolik bude miminko chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.8.21 22:04

@Kriss Tina zkusím, jen si nejsem jistá tím jestli se jen nepřisaje a jestli mu tam do pusinky vůbec něco jde když po kojení pláče no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.8.21 22:06

@Karol1994 tak i kdyby nic nešlo, to dítě to uklidní. Klidně ho tam nech hodinu v kuse, on si občas něco málo natáhne a jinak bude v klidu, budeš holt fungovat jako takový dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
25.8.21 22:12

To že po kojení pláče nemusí znamenat hlad. Může třeba brečet, protože ho bolí břicho, nebo protože se nalykal vzduchu a ten ho teď tlačí.
Já krmím co 2 hodiny pořád a to má 2 a půl měsíce :D
Navíc ve třetím týdnu může mít první růstový spurt. To mimina bývají extra hladové, uřvané a takové dravější co se týče jídla. Pomáhá na to přikládat, přikládat, přikládat, kdykoliv si řekne. Množství mlíka se tak do dne/dvou ustálí a bude to zase v pohodě.
Já úplně přestala řešit hodiny. Počítám s tím, že vydrží tak hodinu určitě… a pak už je to otázka :D Někdy jo, někdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.8.21 22:14

@Kriss Tina no zase nechci dopadnout tak že bude pak furt jen plakat že se chce přisát a nebudem s ním moct nikam chodit třeba.. nechci zase všechen pláč řešit přisátím, i když vím že pro tak malé miminko je to důležité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
25.8.21 22:20
@Karol1994 píše:
@Kriss Tina no zase nechci dopadnout tak že bude pak furt jen plakat že se chce přisát a nebudem s ním moct nikam chodit třeba.. nechci zase všechen pláč řešit přisátím, i když vím že pro tak malé miminko je to důležité

Hele, to přejde. Je ještě pořád malý, nemůžeš od něj čekat že bude těžce v pohodě. Za měsíc to bude zase jinak.
Když takovému dítěti dáš dudlík, tak riskuješ, že pak bude mít problémy s přisáváním. Alespoň já to tak zjistila. Jednou jedinkrát jsem dala dceři v noci dudlík a už druhý den se dobře nepřisávala… No byl to boj. Takže dudlík jsem odložila na později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová