Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuju se vypovídat. Je mi 38. Od 20 mám teď třetí vztah. První přítel byl fajn, ale nechtěl rodinu, vztah trval 6 let. Pak jsem poznala bývalého manžela, s kterým mám dceru, ale bohužel cca po 8 letech se se mnou rozvedl. Byl tam ke konci hodně alkohol, tráva, žárlivost a nakonec si našel jinou. Chvilku jsem byla sama a teď mám přítele, s kterým spolu nebydlíme, jsou tam nějaké problémy a bohužel občas byly i jiné ženy, přišla jsem na různé vypisování atd.
Tak nějak mám pocit, že stojím na místě a že nejsem vlastně šťastná. Mám svůj byt a krásnou dceru, což je samozřejmě nejvíc a jsem vděčná za to, že mám zdravé dítě a máme se dobře. Ale přijde mi, že se nikam neposouvám a stojím od rozvodu na místě. I když problémy s manželem byly velké, pořád mě trápí, že nemám pevnou rodinu. Vždycky jsem chtěla domeček a 2 děti, někam se posouvat. S nynějším přítelem hodně cestujeme, ale chybí mi takový ten pevný bod.
Včera mi to i dobře vpálila moje mamka, že mám vlastně třetího chlapa a že je to dost, že vlastně všichni okolo mě mají ty rodiny, staví domy, někam se posouvají a já se zdržuju tady s dalším chlapem, kterého má rodina moc nemusí, podle něj je to sobec a vyžírka. Je pravda, že všechno si platím sama, kouká i na to, abychom se střídali v placení obědu nebo benzínu a dalších věcí a je pravda, že mě to finančně taky dost rujnuje. Nepozval mě nikdy ani na dovolenou, vždy jsem si musela půlku zaplatit.
Je mi to tak nějak líto, co mamka řekla i kvůli dceři.
Chtěla bych moc poprosit o nějaký nezaujatý názor. Děkuji.
Mamky pohled není jediný, můžeš to vidět jinak, ale vidíš?
Za mě je v pořádku platit vlastní věci, ale taky mám ráda, když je partner někdy velkorysý (já taky jsem). Pokud si dělá (pomyslný) seznam a hlídá, aby náhodou stovku nepřeplatil, tak mi to přijde strašně přehnaný.
Co te finančně ruinuje?
Jak to cítíš ty? Pořád bys chtěla směřovat k druhému dítěti a domečku? Jak to vidí partner?
@Mimim3101 píše: Více
Mas pritele, ktery s kterým spolu nebydlíte, jsou tam nějaké problémy a bohužel občas byly i jiné ženy, přišla jsi na různé vypisování atd. K tomu peclive hlida, aby do tebe neinvestoval ani korunu navic.
Hledala bych nekoho jineho, kdo by me opravdu miloval a prijal i mou dceru, s vizi o spolecnem dalsim zivote.
Máme každý své dítě a když vidím jeho laxní přístup ke svému dítěti i jeho bývalé, tak bych s ním další dítě nechtěla. Nezaplatí dítěti ani půlku na tábor, raději se s ní bude hádat. Domek nechce, chce pořád někde cestovat.
Ruinuje mě finančně to, že u nás plýtvá energie, jídlo a skoro nic nepřinese, nenakoupí a pak si nechá zaplatit i jídlo nebo benzín. Prý amortizace auta apod.
@Cirrus fibratus píše: Více
Jenže už tak vypadám podle rodiny, že spíš jen střídám chlapy a s nikým jsem nebyla ani 10 let
Příspěvek upraven 07.06.26 v 13:10
Mít za život několik vztahů není žádné selhání, a to říkám jako člověk, který měl dvacetileté šťastné manželství a byl přesvědčený, že spolu zestárneme a umřeme. Dopadlo to jinak a není to ničí vina.
Netrápí tě spíš to, jak vypadáš v očích rodiny? Která může mít úplně jiná měřítka než ty sama?
@KKubula píše: Více
Ještě má takové řeči před lidma jako, na co mě dneska zveš lásko? Nebo v obchodě, tak co mi koupíš?
@KKubula píše: Více
Trápí mě to, jak nás vidí známí i rodina.
Střídání chlapů vypadá jinak, to mi věř. Ono někdy trvá najít k sobě tu správnou polovičku, a tenhle tvůj stávající to není. Ani jeden nemusíte být špatný člověk, jen se nepotkávají vaše aktuální potřeby. Hledej dál.
Btw ale, z čeho chceš financovat domeček a další dítě, když tě ruinuje, pokud se u tebe chlap párkrát vysprchuje a naobědvá?
@Nevšední… píše: Více
Je u nás často. On má jen garsonku. A u nás v bytě používá vše, jako by tam bydlel.
Na to bych se vyprdla, tvůj život nežijou, ať se starají o svý. Ty jim taky předpokládám nekážeš, jak mají žít a co dělat.
Toho současného bych kopla do zadku a na nějaký blbý keci od rodiny se vykašlala. Mít za sebou ve 40 tři vzhahy není žádný strašný číslo.
A bohužel dvě děti a domeček, ne vždy můžeme mít to co chceme, ale to neznamená ze nemůžeš mít spokojený život.
A chces radeji zit nespokojene a hlavne nestridat chlapy (tri vztahy mi neprijdou tedy extremne hodne..), aby byla spokojena tva matka nebo chces zit jinak, tak, aby to predevsim vyhovovalo tobe?
Je to prece tvůj zivot.
Považuješ názor známých a rodiny za ten nejpodstatnější? Nemyslím to rýpavě, tohle může být fakt velká věc. Kdysi jsem se o něčem bavila s bráchou a on řekl větu, po které mi spadla čelist – ty to máš dobrý, pro tebe je tvůj názor důležitější než ten rodičů. Rozumíš mi? Dávno po čtyřicítce měly naprosto zcestné názory našich rodičů pro něj větší váhu než jeho vlastní pocit. A ten vlastní pocit kolikrát vůbec neměl, protože mu na něm seděly ty věčné hlášky rodičů. Nemáš to trošku podobně? ![]()