Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje dcera se každý večer, po uložení ke spánku, po 30-45 minutách začne budit, někdy stačilo dát dudu a spala dál, ale ted posledních 10 dnů, jí bud musím vrazit prso, ale to pak někdy zvrací, nebo se prostě probere úplně a pak hodinu a půl nechce vůbec usnout. Normálně ji uspávám tak, že ji po koupání a po jídle položím do postýlky, držím za ručičku a dělám ššššš. Ale po tomto nočním vzbuzení ji vůbec nemůžu uspat, dneska, ač nerada,jsem ji musela uhoupat na rukou.
Ted nevím, jestli třeba může mít ještě hlad???? večer vypije 180ml, nebo už je to prostě zvyk????
Měl to někdo podobně???? jde mi o to, aby když se probere, tak zaspala sama nebo po podání dudana, ale jak na to????
já teda nevím co je na tom pravdy ale četla jsem že kdž se miminka chovají a pak se dají do postýlky tak vždycky za půl hodiny se probudí.nevím jestli totak opravdu je ale u nás to tak bylo.já ho musela chovat jinak neusnul a opravdu se budil co půl hodiny.od tý doby co ho nechovám tak sice usíná s řevem ale spí v kuse.je to jen poznatek třeba má někdo jiné zkušenosti.oni si hrozně na to chování zvykají a pak to vyžadují my jsme zdárný příklad.
Petro, ale ona už asi 14 dnů usíná v postýlce. Kvůli tomuto buzení jsem právě odbourala uspávání na rukou a ono je to pořád stejné.
A zavinuješ? Mě to u mladšího pomohlo. U starší jsem o tom nevěděla. Mladšího jsem uspávala v lehátku, pak jen přenesla. Ale zas na houby se toho zbavovat…
deri jsem s tebou a myslim na tebe
u nas mame zase jine kousky, aleprobuzeni do hodiny od usnuti si uz taky zaradil do repertoaru
krasne ti vecer papa, napada me, proc ji nedas kasi z MM, prinejmensim by se po tom nepoblila.
Rafanek vecer vypil sotva 120, ale kase do nej narvu i 200 ml.
deri jsem s tebou a myslim na tebe
u nas mame zase jine kousky, aleprobuzeni do hodiny od usnuti si uz taky zaradil do repertoaru
krasne ti vecer papa, napada me, proc ji nedas kasi z MM, prinejmensim by se po tom nepoblila.
Rafanek vecer vypil sotva 120, ale kase do nej narvu i 200 ml.
mame to podobne, naucila jsem ji usinat bez chovani, takze mame klidne vecery, ale poslednich par dni se budi po hodine, celou noc
nevim co s tim, v noci ji vyrvat nenecham, jednak jsem unavena a taky nechci budit celej barak…
kdyz jeste u usinani rvala, tak potom spala krasne celou noc, nechapu a radu bohuzel taky nemam, sama bych ji potrebovala ![]()
Nezavinuju, malá na to není zvyklá, takže ted to nemá cenu učit.
Pudli, já ji nejdřív dělala kaši do MM, ale nejde to zahustit, jakmile vychladne, tak je to hrozně řídké. Ted jí dám flašku s UM a do toho lžíci kaše, ach jo, to je furt něco. Pomalu se začínám smiřovat, že do 2let se nevyspím.
Snad někdo poradí co pak s dítětem po hodině spánku, které je čilé jak rybka. Nechat vyřvat????? Pochopí to pak, že prostě musí zase usnout ![]()
deri to jsem nevedela. ja delam kasi do neocate a to neridne. ale hustim to vic, nez je na navodu, lip mi papa,kdyz je to huste na lzicce, ale nase anomalni dite daleko lip papa ze lzicky, nez z flasky, ridkou kasi z flasky nechce.
Jé to je jako u nás.
Dělala mi to starší, přešlo jí to tak kolem půl roku a teď to dělá už i mladší.
Usne po 30 minutách se vzbudí, Někdy stačí dát dudlík, musí ho mít totiž v puse jinka se budí anebo jí ve tmě nabídnu prso, to našteští zabere.
Jinou radu ale nemám.
K.
Stačilo by, kdyby někdo napsal, že to samo za chvíli přejde
do vyřvávání se mi totiž moc nechce, ale kdybych věděla, že to určo zabere, tak do toho jdu.
zuzulendo, asi to taky zkusím, ráda bych už měla večer trochu klidu, takhle vím, že musím do 45 minut uklidit kuchyn a uložit starší dítko. A pak začíná zase hodinové uspávání. Kdybych si ji vzala do obýváku, tak by byla hodná, seděla by na mně a dívala se na TV, ale nechci, aby si na to zvykla, takže ji nechávám v ložnici a jsem tam sní.