Vypadává dudlíček - přilepit leukoplastí?

43035
25.1.10 14:44

Vypadává dudlíček - přilepit leukoplastí?

Krmeni se nam podarilo celkem zvladnout, rafanek papa mezi 3:00 a 4:00, nekdy jeste kkolem pulnoci rve, ale uz jen velmi kratce, jindy ne … …ale stejne se teda vubec nevyspim, protoze mu proste furt pada dudel - respektive kdyz se probudi bez dudlu, je zle. Vracim ho tak 10× v noci a ne vzdy dokazu zase usnout.
cO S TIM?
podotykam, ze stale spi zavinuty, ale asi budem muset prejit na frote osusku, protoze z tetraosusky se uz vymotava.ale ze by si dudel sam nasel, jeste nemuze byt rec.

vítám všechny nápady, myslíte, že je reálné, aby se najednou v tomhle věku naučil spát bez dudlíčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
25.1.10 15:00

Bohužel, z mojí zkušenosti to reálné není a o přilepení dudlíku už jsem taky kolikrát uvažovala, ale zdá(lo) se mi to moc drastické :lol: . Prostě jsme vstávali a vraceli dudlík, teď už si ho najde sám, ale až tak poslední měsíc :roll: . I teď se v noci budí, ale proti tomu, co jsme zažívali relativně nedávno, jsou nějaká dvě tři vzbuzení za noc naprostá pohodááááá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
25.1.10 15:09

Souhlas s Katkou, budeš to muset vydržet. Měli jsme to úpllně stejně, taky jsem uvažovala o přilepení dudlu, ale je to na mě moc drastický. Ale neboj za chvilku už si ten dudel najde sám. Jo jediný co trochu pomáhalo, ale to jen když byl úplně malinkej, to bylo že jsem smotala plínu do ruličky, mladýho dala na bok a tou ruličkou mu ten dudák jakoby podepřela, takže když ho ve spaní vyplivnul tak mu zůstal u pusy a on si ho sám zase chytnul a dudal a spal dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
25.1.10 15:17

Leukoplast mě napadala každou noc, ale nikdy jsem po ní nesáhla, byla jsem na ni příliš ospalá :lol:
Dudlíkujem v noci dodnes, ale už daleko méně. Občas ho chce, občas spí i bez něj. Na usnutí musí být vždy, poté mu vypadne a dál je to jak kdy.
Mohl by se naučit spát i bez něj, ale budeš trpět a on taky a nevím, jestli to stojí za to. Časem se to zmírní. Zas příjdou vychytávky typu „Aha, když vyhodím dudlík na zem a začnu řvát, příjde máma“ :mrgreen:

A co ten řetízek, nebo takový ten držák co se připne k oblečení? Když dudel vypadne, mohl by se naučit jít po provázku a tak si ho najít? Vlastně blbost, to má asi zavinutý i ruce, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 15:20

ta leukoplast byl vtip, mam panickou hruzu, ze by blil a udusil by se

on si nekdy dudlicek do pusy da (nekdy i spravnym koncem), ale to musi byt v dobre pohode, kdyz uz breci, tak rucickama jen plane rozhazuje. rtak sikovny jeste neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
25.1.10 15:20

Martasaja: pobavili mě tvé vychytáky :mrgreen:

Jinak souhlasím s vydržet, časem si dudlík najde sám a bude klid :) Nám se pak osvědčilo dávat jich do postýlky víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
25.1.10 15:33

tak u nás byl návrh, když už asi po 20té vypadl za noc, ho dát na zavařovací gumu kolem hlavy :mrgreen: , samo že z legrace, u nás se nejvíc osvědčil „šmudlínek“, je to mazlící dečka, vždycky jsem ho tím dobře zapřela :lol: , sice je dodnes na ní závislá a bez ní už neusne, od roku měla terča dudel jen na spaní a v roce a půl jsme do stříhací metodou zrušili úplně. kámoška měli dudlík na tom řetízku a v noci ji ze začátku chytal záchvat smíchu, když slyšela, že dudel vypadl, malý nahmatal řetízek, sjel po něm rukou až k dudlíku a strčil si ho do pusy, ale to byl už asi starší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.1.10 16:04

Karp doporučuje dudlík naopak trochu povytahovat, aby ho dítě zase vcucávalo zpátky, vytrénují se tím ty svaly, kterými dudlík drží.

Ale my jsme nedudlili nikdy, jen asi 2 týdny ho vzal trochu na milost a pak už vůbec (mám doma 7 dudlíků, ale dítě nedudající :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
25.1.10 16:35

Kdysi jsem taky vstávala 10× za noc a podávala dudlík :twisted: Časem se malá naučila našmátrat ho sama a pro sichr má v postýlce dva, občas některej z nich z postýlky vyhodí, snad omylem, i když o tom by se dalo polemizovat :lol: Tak aby aspoň jeden našla.
Prej je dobrá vychytávka svítící dudlík, líp se hledá, my ho ale neměli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
25.1.10 16:42

větší dudlík by nepomohl?Eliška dostala v Motole dudana tak velkýho,že jsme se tomu museli s přítelem smát,pak jsme pochopili proč,když jsme ji koupili sami menšího,tak jí furt vypadával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
25.1.10 16:45

Ahoj, tak já u kluka rozhodila vždycky večer při usínání tak 5 dudlíků po postýlce :roll: a :roll: vždycky něco našel..... :mrgreen: A taky už dělají ty svítící ve tmě, že to člověk tak neloví :evil: Ale neboj, naučí se ho hledat - nebo ho přestane potřebovat - tak to měla dcera - jen na usnutí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.1.10 16:46

Přilepit, jednoznačně :palec: :lol: :lol: :lol:

Já jsem začala dávat dudlíky na stejné místo - do rožku postýlky, ve kterém je mantinel, tak si tam kdyžtak nějaký najde (nebo se líp nějaký hledá mně :lol: ). I když u nás ten problém není - vyplivne a spí dál. Samík si umí sám dávat dudlík už asi měsíc, možná o něco dýl, tak třeba na to Rafánek přijde už brzy… Kdyby usínal s dalšíma dudlíkama v ručičkách - to by nešlo? Takto prý spával můj brácha - čili dávkovací doba se 3× prodloužila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 16:54

at me nikdo nerika, ze muz se musi vyspat do prace, zatimco zena jen hlida dite. Na dnesek jsem si dala jedinou praci, udelat mu bramboru na prikrm. a dala jsem ji varit do papinaku bez vody !!!! spodek se pripekl, vrsek se kupodivu uvaril, dokonce to i sicelo. pak jsem nechala sporak pusenej asi 3 hodiny, nastesti jen na jednicku.....

dneska dudlickuje manzel, jdu si rozlozit matrace na zem do pokojicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 16:56
elda1 píše:
větší dudlík by nepomohl?Eliška dostala v Motole dudana tak velkýho,že jsme se tomu museli s přítelem smát,pak jsme pochopili proč,když jsme ji koupili sami menšího,tak jí furt vypadával

to rozhodne zkusim, uz jsem na ne v DM koukala, ale nekoupila, snad se tam dostanu ve stredu… dik za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 16:57
Angua píše:
Přilepit, jednoznačně :palec: :lol: :lol: :lol:Já jsem začala dávat dudlíky na stejné místo - do rožku postýlky, ve kterém je mantinel, tak si tam kdyžtak nějaký najde (nebo se líp nějaký hledá mně :lol: ). I když u nás ten problém není - vyplivne a spí dál. Samík si umí sám dávat dudlík už asi měsíc, možná o něco dýl, tak třeba na to Rafánek přijde už brzy… Kdyby usínal s dalšíma dudlíkama v ručičkách - to by nešlo? Takto prý spával můj brácha - čili dávkovací doba se 3× prodloužila :mrgreen:

on se tim do pusy jeste netrefi, zvlaste pokud breci. potreboval by dudlicky oboustranne - s dudlaci casti na obou koncich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí