32. týden těhotenství a hrozí předčasný porod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
722
18.11.11 16:58

32 tt hrozí předčasný p.

Ahoj, byla jsem na kontrole ve 28tt, tam bylo vše v pořádku. Šla jsem po třech týdnech znovu a doktorka se zděsila, že se mi za tak krátkou dobu zkrátil čípek ze 4 na 2cm a dítě mi kleslo hodně nízko. CS mám prý 3. Už mě chtěla hnát do nemocnice. Usmlouvala jsem to na ležení doma. Dítě jsem dala na hlídání a opravdu poctivě ležela. Teď po týdnu kontrola a nehlo se to, tak jsem se malinko uklidnila. Dr. říkala ať hlavně ležím ještě určitě 2 zýdny a pak na kontrolu, že pak má dítě ve 34tt vyvinuté plíce a z nejhoršího je venku, kdybich porodila. Tak poctivě ležím a ležím už týden a půl a je to opravdu na palici :zed: Je pravda, že mám břicho nízko, pomale jak před porodem, mám často tvrdnutí, ale jiné, než v prvním těhu. Ne že by to přímo bolelo, ale taková křeč a stahy a k tomu tlaky do spodku, až mě jako by rozbolí pipka :oops: . Někdy mě to vyděsí, když je to třeba desetkrát do hod, pak to zničehonic přejde. Magnézko beru 4 krát 2 denně. Měla jste to taky tak některá a rodily jste jak dlouho před termínem?? A jak to zvládalo mimčo předčasně narozené?? Říkám si, že už mě asi nic nedovolí a budu muset ležet už asi snad do porodu :roll: Není to pro mě příjemné, ale klidně se obětuji, hlavně abych vydržela ještě aspoń měsíc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13338
18.11.11 17:08

Myslím, že s dostatečnou péčí to miminko zvládne, samozřejmě čím dýl, tím líp. Kamarádky dcerka měla při narození 750 g, byli sice dýl v nemocnici, ale dneska je zdravá a v pohodě, váhově všechno dohnala. Držím palečky, ať ještě nevykoukne ;-) ;-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.11.11 17:17

Ahoj,tak já se k tobě přidám,s tím rozdílem,že jsem ale teprve ve 27týdnu.Teď mě propustili z nemocnice,kde jsem týden ležela na kapačkách.A píchali do mě kortikoidy,aby malému rychleji dozráli plíce kdyby něco.Začalo mi to taky tvrdnutím břicha v intervalech pravidelně po dvou minutách a k tomu se přidalo krvácení.V nemocnici mi naměřili velikost čípku 2,4cm a malé rozšíření v horní části čípku.Stahy mi naštěstí utlumili a teď už jenom pojídám hořčík a pěkně v klidu polehávám.Bříško mi tvrdne taky,ale pokud to není moc silné a v pravidelných intervalech méně než deset minut s tím,že by se to stále stupňovalo.Tak to není prý potřeba řešit.Pomáhá hodně dýchat do břicha a hlavně klid a snažit se na to pokudmožno nemyslet,jak se na to začneš moc soustředit,tak to bude tvrdnout víc a víc,mám to vyzkoušené.Držím moc palečky,ať to dotáhneš co nejdál,2 cm čípek je pořád docela dost a pokud se neotvírá,tak se neboj,navíc ve 32tt už jste docela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
18.11.11 17:29
juchinka píše:
Ahoj, byla jsem na kontrole ve 28tt, tam bylo vše v pořádku. Šla jsem po třech týdnech znovu a doktorka se zděsila, že se mi za tak krátkou dobu zkrátil čípek ze 4 na 2cm a dítě mi kleslo hodně nízko. CS mám prý 3. Už mě chtěla hnát do nemocnice. Usmlouvala jsem to na ležení doma. Dítě jsem dala na hlídání a opravdu poctivě ležela. Teď po týdnu kontrola a nehlo se to, tak jsem se malinko uklidnila. Dr. říkala ať hlavně ležím ještě určitě 2 zýdny a pak na kontrolu, že pak má dítě ve 34tt vyvinuté plíce a z nejhoršího je venku, kdybich porodila. Tak poctivě ležím a ležím už týden a půl a je to opravdu na palici :zed: Je pravda, že mám břicho nízko, pomale jak před porodem, mám často tvrdnutí, ale jiné, než v prvním těhu. Ne že by to přímo bolelo, ale taková křeč a stahy a k tomu tlaky do spodku, až mě jako by rozbolí pipka :oops: . Někdy mě to vyděsí, když je to třeba desetkrát do hod, pak to zničehonic přejde. Magnézko beru 4 krát 2 denně. Měla jste to taky tak některá a rodily jste jak dlouho před termínem?? A jak to zvládalo mimčo předčasně narozené?? Říkám si, že už mě asi nic nedovolí a budu muset ležet už asi snad do porodu :roll: Není to pro mě příjemné, ale klidně se obětuji, hlavně abych vydržela ještě aspoń měsíc :srdce:

Ahoj, ja rodila v kvetnu (36+2tt - 21.5.2010) a uz v dubnu mi rikali, ze kdybych byla „v terminu“, tak me nechaji odrodit… takze neboj, muze se to ustalit.

Ja jsem tedy lezela v nemocnici asi 10dni, z toho 2dny na kapacce, ale nakonec me pustili domu, dali klidovy rezim a rodila jsem az 36+2tt. Coz podle primare bylo dele nez predpokladali.

A maly mel 2008g a 44cm a protoze byl takhle malicky (no, oproti jinym detem narozenym predcasne velky, ale pro me malicky), tak ho poslali do inkubatoru na 2tydny a pak ho dali ke me do postele, lezela jsem s nim asi 10dni a pak nas pustili domu… ;) Ale u porodu uz mel normalne vyvinute vsechno, dali ho jenom pro jistotu do inkubatoru a protoze mel nejakou nemoc a davali mu antibiotika…

Primar detskeho oddeleni u nas rikal, ze kdyby na to nebyl sam (mame malo detskych doktoru), tak by si ho tam nechal, ale takhle ho poslal jinam…

Ale neboj, vsechno dobre dopadne… :) Jenom vicemene lez, radeji vic nez min a vsechno bude OK… :)

• Citovat
  • Upravit
18285
18.11.11 17:34

Já ležím v nemocnici už 3. týden - tvrdnutí břicha, kontrakce, malá hrozně nízko a čípek slabých 1,5 cm…a domů mě pustí možná na konci 34. týdne, pokud utlumí kontrakce, ale vzhledem k tomu, že mám kapačku mg každých pár dní a gynipral co 4 hodiny + utrogestan, tak nevím. Spíš mě připravují na to, že tu budu minimálně do 36. týdne - nemůžu chodit, jen ležím (můžu jen do koupelny). Kortikoidy nám napíchali taky. A doma mě nenechali ani náhodou..Trochu mě překvapuje, že vás ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
18.11.11 17:42

Ahojky

ráda se k tobě přidám, ležím jako ty a vím jak je to na palici. Jsem 33+3 a taky mi hrozý předčasným porodem, ve tředu jsem byla na kontrole a doktor mi zjistil zkrácený děložní čípek na 1,5 cm. Tak beru magnézko a ležím, a ležím :zed: :zed:

:mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.11.11 17:45

Tak mě doktorka dokonce řekla,že můžu i na malé procházky,ale čípek 2,5 cm je asi ještě v pohodě.Ale zase jsem o dost týdnů pozadu.Ale snad vědí,co dělají.Držím vám všem palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
18.11.11 18:02

Tak mě tam neposlal asi ,protože jsem už skoro na konci 34tt a do nemocmice to nemám daleko :-), teda kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
18.11.11 18:10

Riky, na ten 34. se těším jako malá, pořád doufám, že nás pak pustí domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
18.11.11 18:57

Tak to se ti ani nedivím, ono je vždycky lepší ležet doma. A jak dlouho ještě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.11.11 19:01

Já jsem se třeba v té nemocnici vůbec nemohla vyspat a taky jsem tam tedy neměla zrovna vyváženou stravu.Za pět dní jsem zhubla dvě kila.Doma je to určitě v něčem lepší a kdyby něco,porodnici máme kousek.Jen doufám,že jí budu potřebovat až na konci února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
18.11.11 19:06

Tak já doufám, že mi doktor za 14dní řekne, že je čípek zase už v pohodě :mrgreen: .

Ale jinak mi bude stačit do půlky prosince. Ikdyž termín podle poslední menstruce mám až 3.1.

Jinak co čekáte holky?? My budeme mít kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
18.11.11 19:09

Ahojky, já rodila v 31+3 1430g a 40cm, v 26.tt my napíchali kortikojdy, tak si Míša dýchal sám, 5 dní byl na jip a pak 20dní jěště v inkubátoru a v nemocnici jsem byli 1,5měsíce, domů jsme šli s váhou 2300g a ven jsme mohli až od 3 kil, kvůli nedonošenosti jsme prošli očním, ušním, do rizikové poradny, cvičíme vojtovku, nyní máme 7 měsíců a váží 7450g. Kdybyste měli dotaz tak pište, ráda poradím. Jinak se divím, že ti nenapíchají kortikojdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.11.11 19:10

Já mám termín až 21.2.,ale snad to dotáhnem,myslím pozitivně :-) Čekáme taky chlapečka - Lukáška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
18.11.11 19:14

Koukám, že tu bude asi převaha chlapů :lol:

no kloučků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...