Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, byla jsem na kontrole ve 28tt, tam bylo vše v pořádku. Šla jsem po třech týdnech znovu a doktorka se zděsila, že se mi za tak krátkou dobu zkrátil čípek ze 4 na 2cm a dítě mi kleslo hodně nízko. CS mám prý 3. Už mě chtěla hnát do nemocnice. Usmlouvala jsem to na ležení doma. Dítě jsem dala na hlídání a opravdu poctivě ležela. Teď po týdnu kontrola a nehlo se to, tak jsem se malinko uklidnila. Dr. říkala ať hlavně ležím ještě určitě 2 zýdny a pak na kontrolu, že pak má dítě ve 34tt vyvinuté plíce a z nejhoršího je venku, kdybich porodila. Tak poctivě ležím a ležím už týden a půl a je to opravdu na palici
Je pravda, že mám břicho nízko, pomale jak před porodem, mám často tvrdnutí, ale jiné, než v prvním těhu. Ne že by to přímo bolelo, ale taková křeč a stahy a k tomu tlaky do spodku, až mě jako by rozbolí pipka
. Někdy mě to vyděsí, když je to třeba desetkrát do hod, pak to zničehonic přejde. Magnézko beru 4 krát 2 denně. Měla jste to taky tak některá a rodily jste jak dlouho před termínem?? A jak to zvládalo mimčo předčasně narozené?? Říkám si, že už mě asi nic nedovolí a budu muset ležet už asi snad do porodu
Není to pro mě příjemné, ale klidně se obětuji, hlavně abych vydržela ještě aspoń měsíc ![]()
Myslím, že s dostatečnou péčí to miminko zvládne, samozřejmě čím dýl, tím líp. Kamarádky dcerka měla při narození 750 g, byli sice dýl v nemocnici, ale dneska je zdravá a v pohodě, váhově všechno dohnala. Držím palečky, ať ještě nevykoukne
![]()
Ahoj,tak já se k tobě přidám,s tím rozdílem,že jsem ale teprve ve 27týdnu.Teď mě propustili z nemocnice,kde jsem týden ležela na kapačkách.A píchali do mě kortikoidy,aby malému rychleji dozráli plíce kdyby něco.Začalo mi to taky tvrdnutím břicha v intervalech pravidelně po dvou minutách a k tomu se přidalo krvácení.V nemocnici mi naměřili velikost čípku 2,4cm a malé rozšíření v horní části čípku.Stahy mi naštěstí utlumili a teď už jenom pojídám hořčík a pěkně v klidu polehávám.Bříško mi tvrdne taky,ale pokud to není moc silné a v pravidelných intervalech méně než deset minut s tím,že by se to stále stupňovalo.Tak to není prý potřeba řešit.Pomáhá hodně dýchat do břicha a hlavně klid a snažit se na to pokudmožno nemyslet,jak se na to začneš moc soustředit,tak to bude tvrdnout víc a víc,mám to vyzkoušené.Držím moc palečky,ať to dotáhneš co nejdál,2 cm čípek je pořád docela dost a pokud se neotvírá,tak se neboj,navíc ve 32tt už jste docela v pohodě.
juchinka píše:
Ahoj, byla jsem na kontrole ve 28tt, tam bylo vše v pořádku. Šla jsem po třech týdnech znovu a doktorka se zděsila, že se mi za tak krátkou dobu zkrátil čípek ze 4 na 2cm a dítě mi kleslo hodně nízko. CS mám prý 3. Už mě chtěla hnát do nemocnice. Usmlouvala jsem to na ležení doma. Dítě jsem dala na hlídání a opravdu poctivě ležela. Teď po týdnu kontrola a nehlo se to, tak jsem se malinko uklidnila. Dr. říkala ať hlavně ležím ještě určitě 2 zýdny a pak na kontrolu, že pak má dítě ve 34tt vyvinuté plíce a z nejhoršího je venku, kdybich porodila. Tak poctivě ležím a ležím už týden a půl a je to opravdu na paliciJe pravda, že mám břicho nízko, pomale jak před porodem, mám často tvrdnutí, ale jiné, než v prvním těhu. Ne že by to přímo bolelo, ale taková křeč a stahy a k tomu tlaky do spodku, až mě jako by rozbolí pipka
. Někdy mě to vyděsí, když je to třeba desetkrát do hod, pak to zničehonic přejde. Magnézko beru 4 krát 2 denně. Měla jste to taky tak některá a rodily jste jak dlouho před termínem?? A jak to zvládalo mimčo předčasně narozené?? Říkám si, že už mě asi nic nedovolí a budu muset ležet už asi snad do porodu
Není to pro mě příjemné, ale klidně se obětuji, hlavně abych vydržela ještě aspoń měsíc
Ahoj, ja rodila v kvetnu (36+2tt - 21.5.2010) a uz v dubnu mi rikali, ze kdybych byla „v terminu“, tak me nechaji odrodit… takze neboj, muze se to ustalit.
Ja jsem tedy lezela v nemocnici asi 10dni, z toho 2dny na kapacce, ale nakonec me pustili domu, dali klidovy rezim a rodila jsem az 36+2tt. Coz podle primare bylo dele nez predpokladali.
A maly mel 2008g a 44cm a protoze byl takhle malicky (no, oproti jinym detem narozenym predcasne velky, ale pro me malicky), tak ho poslali do inkubatoru na 2tydny a pak ho dali ke me do postele, lezela jsem s nim asi 10dni a pak nas pustili domu…
Ale u porodu uz mel normalne vyvinute vsechno, dali ho jenom pro jistotu do inkubatoru a protoze mel nejakou nemoc a davali mu antibiotika…
Primar detskeho oddeleni u nas rikal, ze kdyby na to nebyl sam (mame malo detskych doktoru), tak by si ho tam nechal, ale takhle ho poslal jinam…
Ale neboj, vsechno dobre dopadne…
Jenom vicemene lez, radeji vic nez min a vsechno bude OK… ![]()
Já ležím v nemocnici už 3. týden - tvrdnutí břicha, kontrakce, malá hrozně nízko a čípek slabých 1,5 cm…a domů mě pustí možná na konci 34. týdne, pokud utlumí kontrakce, ale vzhledem k tomu, že mám kapačku mg každých pár dní a gynipral co 4 hodiny + utrogestan, tak nevím. Spíš mě připravují na to, že tu budu minimálně do 36. týdne - nemůžu chodit, jen ležím (můžu jen do koupelny). Kortikoidy nám napíchali taky. A doma mě nenechali ani náhodou..Trochu mě překvapuje, že vás ano.
Ahojky
ráda se k tobě přidám, ležím jako ty a vím jak je to na palici. Jsem 33+3 a taky mi hrozý předčasným porodem, ve tředu jsem byla na kontrole a doktor mi zjistil zkrácený děložní čípek na 1,5 cm. Tak beru magnézko a ležím, a ležím
![]()
Tak mě doktorka dokonce řekla,že můžu i na malé procházky,ale čípek 2,5 cm je asi ještě v pohodě.Ale zase jsem o dost týdnů pozadu.Ale snad vědí,co dělají.Držím vám všem palečky ![]()
Tak mě tam neposlal asi ,protože jsem už skoro na konci 34tt a do nemocmice to nemám daleko
, teda kdyby náhodou…
Riky, na ten 34. se těším jako malá, pořád doufám, že nás pak pustí domů ![]()
Tak to se ti ani nedivím, ono je vždycky lepší ležet doma. A jak dlouho ještě???
Já jsem se třeba v té nemocnici vůbec nemohla vyspat a taky jsem tam tedy neměla zrovna vyváženou stravu.Za pět dní jsem zhubla dvě kila.Doma je to určitě v něčem lepší a kdyby něco,porodnici máme kousek.Jen doufám,že jí budu potřebovat až na konci února.
Tak já doufám, že mi doktor za 14dní řekne, že je čípek zase už v pohodě
.
Ale jinak mi bude stačit do půlky prosince. Ikdyž termín podle poslední menstruce mám až 3.1.
Jinak co čekáte holky?? My budeme mít kluka.
Ahojky, já rodila v 31+3 1430g a 40cm, v 26.tt my napíchali kortikojdy, tak si Míša dýchal sám, 5 dní byl na jip a pak 20dní jěště v inkubátoru a v nemocnici jsem byli 1,5měsíce, domů jsme šli s váhou 2300g a ven jsme mohli až od 3 kil, kvůli nedonošenosti jsme prošli očním, ušním, do rizikové poradny, cvičíme vojtovku, nyní máme 7 měsíců a váží 7450g. Kdybyste měli dotaz tak pište, ráda poradím. Jinak se divím, že ti nenapíchají kortikojdy.
Já mám termín až 21.2.,ale snad to dotáhnem,myslím pozitivně
Čekáme taky chlapečka - Lukáška ![]()