32. týden a tvrdé břicho

499
13.4.12 07:39

32. týden a tvrdé břicho.

Ahoj holky ,
prosím o radu. Jsem 32tt a druhý den mám tvrdší břicho je to tvrdé spíše podbříšek a tam kde se mimi vybouluje. Není to klasika tvrdnutí v intervalech , prostě je tvrdé pořád. Když zkusím prstem, promáčku tak na pár mm. Když sedím je to lepší, ale když stoupnu, tak je hodně tvrdé. Magnézko neberu, nemám žádné jiné problémy ani poslíčky. Pohyby mimi cítím i když ne pořád . Máte stím někdo zkušenost? Ke své Dr. jdu až za 14 dní. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
13.4.12 07:42

Taky mi tvrdlo břicho,já teda na to brala magnezko až do 36tt.Zkus co nejvíc odpočívat a možná bych doktorce zavolala a pozeptala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
13.4.12 07:56

me tvrdlo 100× za den :-) a spoustu kamardkam take :-) pokud se neotviras je to v poradku to se jen deloho cvici na porod :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
13.4.12 07:58

A taky ti tvrdlo dlohodobě nebo tvrdlo v nějakých intervalech třeba 10× za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
13.4.12 08:02

mě brisko tvrdlo u druhe dcery od 20tt a to fest pokazdem zvednuti ,rychlejsim kroku lehnuti nebo jen tak zniceho nic…az pujdes na kontrolu uvidis co ti doktor rekne ale neboj bude to v pohode :-)netvrdlo mi v intervalech bylo to proste nepravidelne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
13.4.12 08:14

Děkuji, za rady, snad je to OK. Já jen, že je tvrdé pořád, nijak nepolevuje, ale není to bolestivé ani nijak nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
13.4.12 08:20

to je hlavni ze to neni bolestive a jeste vim ze to nesmi vystrelovat smerem do stehen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.4.12 08:24

Blbý dotaz :lol: Nemůže to být nějaká tvrdší část těla miminka? Např. hlava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
13.4.12 08:28

Taky mi přijde, že je to bříško tvrdé od miminka. Podle popisu, že je to stále a hlavně podbřišek, tak tam má miminko nejspíš hlavu :think: I to sama píšeš, že je to v místě, kde je miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
13.4.12 08:39

No miminko cítím vybloulené uprostřed a nahoře. Na spodu nic necítím. I pohyby jsou uprostředím (vedle pupíku). Prostě jsem si včera všimla , že mám tvrdé břicho, více než normálně, že ho prostě nepromáčku. Ale třeba to tak má být, jen jsem to do ted neměla. Zatím nevím jakou má mimi polohu, jestli je hlavou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.4.12 08:52

No pokud by už bylo hlavičkou dolů,tak by to teoreticky mohla být hlava - ještě není sestouplá v PC. A většinou jde víc cítit tělo - víc hýbe rukama nohama,než hlavou. Teda kromě mojeho malého - ten byl od nějakého toho 32tt furt KP a hýbal jen hlavou sem tam a kopal nožkama do močáku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.4.12 08:54

Přikláním se fakt spíš k tělu miminka. Kdyby to bylo něco svalového u tebe tak by tě to bolelo - minimálně při vzniku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.4.12 09:20

Já jsem měla trošku problematické těhu (hrozící předčasný porod, brzské otvírání, snad od 7 měsíce jsem měla spadlé bříško, ve 32.tt jsem při ležení v nemocnici z ničeho začala rodit - rozehnáno)…to samozřejmě není tvůj případ, máš bezproblémové těhu, ale 32. týden je opravdu ještě hodně málo, takže pokud se ti něco nezdá, skočila bych si na gyneko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
13.4.12 09:42

Díky , všem za komentáře. Štve mě, že nedokážu odhadnout polohu miminka, (doktorka mi taky nic neřekne) pohyby cítím v oblasti pupíku, někdy napravo, někdy nalevo. Nejsou to kopance spíš takové převalování. Občas v oblasti močáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
13.4.12 09:51

Dee, podle mě je už mimi otočené hlavou dolů, tzn. že dole cítíš hlavu, možná zádíčka, když se otočí na bok. Jinak u pupíku by měly být nohy a kolem močáku ti štrachá rukama… :-) Jsem ve stejném týdnu jako ty, ale Mudr mě fakt hodně pečlivě informuje. Ty jsi ještě nebyla na biometrii - posledním uzv? CHodí se 31.-32tt… Tam se odhaduje velikost, určuje poloha mimina, berou poslední odběry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí