Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Černá Madonna píše: Více
Ty bys šla do takového závazku, ze kterého by ti v závěru vyplynula jen povinnost dvacet let platit? ![]()
@rmot píše: Více
Nikdo a bohužel nikdy nemá tu jistotu, že to zrovna všechno vyjde tak, jak očekává. ![]()
Všechno je to o pravděpodobnosti. Když se ti lidé zamilují v pětadvaceti, pár let spolu chodí, pak se vezmou a počnou děti, tak má ten chlap přeci jen větší šanci na to, že jim rodina vydrží pohromadě a on se bude účastnit výchovy dětí, než když hupsne po měsiční známosti na pětatřicítku, která touží po dětech, aby mu druhý den oznámila, že je tak šikovný v posteli, že je z toho ona ve třetím měsíci ![]()
Zkus se přihlásit do nějakého turistického clubu - myslím né pro důchodce ![]()
@rmot neco na tom pravdy bude co pises, ale casto vidim, ze si to tihle „starsi“ pary proste uspisi a bud to klapne nebo ne ![]()
To nemá, ale právě ta statistika, která hovoří jasně v neprospěch muže pokud jde o rozvody/výživné a obecně vše okolo dítěte, způsobuje to že má žena problém sehnat partnera. Ten poměr risk/zisk prostě nedává ve většině případů pro chlapa smysl a každý kdo ovládá základní matematiku a sleduje zprávy tohle ví.
Žijeme v době kdy se máme jako prasata v žitě a již není třeba dvou lidí pro existenciální zajištění, takže řešíme čím dál větší hlouposti. Stačí si pročíst zdejší diskuse z jakých důvodů jsou ženské schopné se rozvést nebo rozejít. Hlavně mne baví častá naiviní představa že hodnota ženské s děckem je na pomyslném trhu stejná jako když byla bez děcka. Já přeji zakladatelce hodně štěstí, ale jak jsem již psal dříve, rozhodně bych nehledal někoho jen kvůli tomu aby mi udělal dítě. I svobodný bezdětný člověk může vést šťastný a naplněný život.
Ano, tak to je celkem pochopitelné a určitě i žádoucí…
Samozřejmě tím myslím tu první část tvého příspěvku.
Ta druhá část je vždy určité riziko a tzv. sázka do loterie. ![]()
Ale, tu záruku nemá bohužel nikdo a to, ani v té první tebou zmíněné části. ![]()
@Analytik píše: Více
Ano, to samozřejmě může, ale ne zrovna pro všechny takový život bez vlastního dítěte, je tím šťastným a naplněným. ![]()
@malákráličice píše: Více
Kdyby mi chlap řekl, že hledá matku svých dětí na první schůzce, tak se mu už neozvu.
@malákráličice píše: Více
Samozřejmě, pokud s nimi můžeš trávit denně čas, sledovat jak rostou a užívat si jejich přítomnosti. Pokud je vidíš jednou za dva týdny na víkend a jinak jen posíláš peníze té ženské, která ti slibovala společnou budoucnost, je té radosti poněkud méně ![]()
@Analytik píše: Více
zajímalo by mne, Jake důvody to jsou?
Podobna veta tu pada casto a ja si tedy nevšimla, ze by se chtěl někdo rozvést jen tak bezdůvodně.
Neznam zadnou ženu, ktera by radostně vykopla muze, otce svych deti, pro nějakou prkotinu. Fakt ze ne. Vetsinou se zeny rozchazeji kvuli zásadním věcem. Nebo aspon v mem okoli.
Prakticky kazdy muz, který chce stridavku tyden na tyden, ji dostane. V mym okoli neni zadny muz, ktery by o dite skutecne stal a byl s nim jenom každý druhý vikend. Vetisnou mají opravdu 50:50.
A co se alimentů tyce. To je opravdu špatný argument. Průměrne vyse výživného opravdu neni nic, z ceho by si clovek vyrazne polepsil. Samozrejme muzes argumentovat nějakym statisticky nepravdepodobnym usporadamin, jako zena pracujici za minimalni mzdu + hooodne vydelavajici muz. Tohle ale neni koc bezne parovani. Vetsina lidi ma partnera +- stejne socialni vrstvy.
@andrasteia píše: Více
Ona ani ta střídavka 50:50 není žádná výhra, když ten chlap věřil, že s ním ta 35+ chce založit rodinu a strávit zbytek života. Ono je dost poučné číst si na tomto foru. Nespočítal bych, kolikrát tu některá dostala rady typu „tak hlavně že budeš mít to dítě, s ním se kdyžtak rozejdeš a zvládneš ho vychovat sama“.
to je pravda… ale pokud dite chce a není takový ten správný partner do života, s kterým by k tomu došlo postupně…casto byva i rozchod ve vztahu, kde se s tou rodinou počítalo, tak ji nic jiného nezbývá.