Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já myslím, že to asi zázrak neudělá… Také jsem měla ve 35tt odhad 1900g, hned poté jsem šla na císaře a malá měla 2250g. U nás byl problém, že mi hrozně tvrdlo břicho a placenta a miminko tím trpělo, už prostě nenabíralo. U vás je vše v pořádku? I průtoky?
Moje holčička se narodila 37+2 1920g a 43 cm, je to tzv. hypotrofický plod, 4 dny byla v inkubátoru na zahřátí a domů jsme šly po 10dnech s váhou 2150g, teď bude mít rok a má 9kg a 65cm ![]()
já měla problém s tlakem a ředila si krev kvůli průtokům
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky myslíte si že je pravda ze když si budu davat hroznový cukr miminko v bŕíšku přibere? v 35 tydnu ma jen 1900g vim ze je to jen orientační, ale i tak by me to zajímalo zda potom muze miminko přibrat. děkuji
ne, tohle fakt nepomůže… ale váhu má v klidu, neboj ![]()
Pokud jsi doteď nedržela nějakou dietu a normálně jedla, tak hroznový cukr nepomůže. Přibereš jenom ty a ne mimčo.
Ahoj necpala bych se nicim- jen bude z premiry cukru hyper ne? Jinak pred porodem me vsichni strasili, jak je mala malicka- pry budu rada, ze dosahne na 2,5 kila a ejhle- 3400- cabli se skoro o kilo ![]()
U nás stejná zkušenost, úplně mi zkazili poslední dny těhotenství. Odhad váhy k porodu kolem dvou kilo, průtoky v pořádku. Neustále řešili, že je mimčo moc male. Nakonec v den terminu sem porodila 3 300g.
Jinak k otázce, stravou přibírání mimča neovlivníš
Taky si myslím, že s tím hroznovým cukrem nic neovlivníš. Mne se malá narodila v 37.tt 1990g a 45cm. Taky byla pár dní v inkubátoru. V roce měla 8kg a 70cm. Měla jsem špatnou placentu. Byla takový maličký drobísek, poloviční oproti těm skoro čtyřkilovým dětem. A pořád to je drobísek=).
Dobrý den maminky myslíte si že je pravda ze když si budu davat hroznový cukr miminko v bŕíšku přibere? v 35 tydnu ma jen 1900g vim ze je to jen orientační, ale i tak by me to zajímalo zda potom muze miminko přibrat. děkuji