35.týden a zblázněné hormony

1313
16.8.10 21:03

35.týden a zblázněné hormony

Možná už tu takové téma bylo…nebo si to spš namlouvám, abych si nepřipadala jediná… :-(
Je mi skoro 28, s manželem jsem šestý rok a čekáme naše první miminko… :dance:
Začínám 35.týden a je mi na nic :zed:
Byla jsem strašně šťastná…otěhotněla jsem na poprvé…mimnko je zdravé…kromě toho že si připadám nafouklá a tlustá jsem byla v pohodě…
A teď už pár dnů mám depky…strašně se bojím porodu :nevim: kdy to příjde, bude to rychlý, bude to bolet…???? Navíc jsem už od 30.týden doma tak mám víc času o tom všem přemýšlet…
Další můj problém je ten, že žijeme v zahraničí a já si tady nemám s kým popovídat nebo se sejít, takže jsem hodně závislá na manželovi, který pak příjde unavený z práce a já se na něj vrhnu a zkončí to akorát hádkou :-x
Vím, že se asi potřebudu jen vyzpovídat, ale zajímalo mě jestli jste to některá taky tak měla…
Na prcka se samozřejmě moc těším a už bych ho nejradši držela v náručí, jen kdyby ten porod šel nějak přeskočit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
16.8.10 21:06

Ahojky,
tak tohle jsem měla také a uuuuplně stejné, včetně hádek s přítelem. Já sice měla s kým si popovídat, ale i tak… Prostě mě občas přepadly chmury, kdy jsem jakoby litovala, že jsem těhotná a že asi nejsem ještě připravená a tak … Neboooj, je to normální, v mém okolí to měla snad každá těhule … Uvidíš až přijde porod a porodíš, tak to bude dobré, neboj :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.8.10 21:08

Ahoj, gratuluji k mimi. Chapu, jak je to pro tebe moc tezke, taky jsem se desila porodu a vseho kolem,nastesti jsem tu v CR mela hodne kamaradek a pratel, ktere mi moc pomohly.. popovidaly… Chapu, ze se asi moc citis sama, nemas treba nejake sourozence? se kterymi se dalo popovidat nebo treba s mamkou? pres skype?a v tom zahranici se neschazite s ceskou komunitou? to je skoda:( ale neboj!!! to se zvladne… btw. zajimalo by me, jak je to s porodem a predporodnimi kurzy v zahranici, kolik stoji napr.porod?mate narok na porodne a materskou? at vse dobre dopadne' drzime pesti!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
16.8.10 21:24

Holky moc děkuju…
Jsem teda ráda, že to na mě přišlo až teď…ale stejně…dřív jsem brečela, že nemám dítě a teď brečím, že ho budu mít :cry:
Minulý týden jsem se poprvé sešla se čtyřmi slovenskými maminami, bylo to super, tak uvidíme.
Monjie žijeme v Irsku a tady to funguje tak, že pokud máš odpracovaný jeden rok máš nárok na péči v těhotensvtví a 6 týdnů po porodu zdarma (i očkování pro dítě). Chodí se střídavě k normálnímu doktorovi a do porodnice, jednou za měsíc, takže to vychází každých 14 dní někam. Na těhotenské kurzy chodím jednou za týden, je jich celkem 6, jsou zdarma v porodnici. Mateřská je zde pouze 26 týdnů, musí se nastoupit min. 2 týdny před termínem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.8.10 17:04

Ahojky, já jsem teď taky zrovna 35tt :-) a taky se mi asi plaší hormony… chvíli si děsně přeju ať už to přijde a máme maličkou doma a chtěla bych mít už porod za sebou a za chvilku mě přepadá strašnej strach z porodu a z toho, aby vše dopadlo dobře… a taky obavy, že se o ní nebudu umět dobře postarat, že to nezvládnu… Taky čekam první mimi… je to asi strach z neznámého. Ale uvidíš, až mimíska budeš držet v náručí… budeš ta nejšťastnější ženská na světě :palec: Ale úúúplně tě chápu… neboooj, už to máme za pár :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
17.8.10 17:17

Ahoj, chapu jak se citis, ja jsem ted ve 29 tydnu a doma jsem od zacatku 4 mesice. Prvni dva mesice byly teda hrozna krize, nejsem zvykla na to byt doma, muz porad v praci, no hruza. Ted jsem si uz zvykla i na tu samotu, mam rodinu daleko a kamaradky v praci :think: .
Abych zabila cas, tak hodne varim a pecu, no muz ma samozrejme radost, protoze si ho vykrmuju, chystam pomalu pokojik no a taky hodne brouzdam na internetu. Mame tady skupinu maminek, ktere rodi zhruba ve stejnem terminu a spolu si povidame o vsem, mrkni do diskuzi a urcite najdes maminky se stejnym terminem a stejnymi problemy, prece jenom s holkama si o tehotenstvi a vsech tech pocitech kolem popovidas lip, nez doma s chlapem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
18.8.10 10:38

Ahoj holky tak ja sem dnes sice 37tt ale tento tyden sem mela taky strasnou depku z niceho nic coz me dost prekvapilo protoze takovy pocity sem mela jenom ze zacatku tehotenstvi sice se strasne tesim ze budu mit malyho zachvili u sebe ale na druhou stranu se cim dal tim vic bojim kdykoliv me nekde neco zaboli a ja si predstavim ze muzu zachvilku zacit rodit tak mam fakt strach z toho jak to bude probihat a hlavne z toho co bude potom jestli se zvladnu o malyho starat atd. no posledni dobou na to myslim dost casto ale sem prvorodicka takze je to opravdu strach z neznama takze je to pul na pul na jednu stranu se hrozne tesim ale na druhou stranu se hrozne bojim ale myslim ze je to tak normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
18.8.10 21:00

Holky, jsem ráda, že nejsem sama… :dance:
On to je asi opravdu strach z toho neznáma… A to si říkám, jak jsem byla naivní, když jsem chtěla mimčo už třeba před lety. Vůbec jsem nepřemýšlela, co to obnáší.
Dnes jsem byla u doktora, všechno je v pořádku a malý je hlavičkou dolů.
Taky jsem v kontaktu se slovenskými maminami tady v Irsku a všechny mi potvrdily, že se cítili stejně.
Tak je mi líp :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky