Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Možná už tu takové téma bylo…nebo si to spš namlouvám, abych si nepřipadala jediná… ![]()
Je mi skoro 28, s manželem jsem šestý rok a čekáme naše první miminko… ![]()
Začínám 35.týden a je mi na nic ![]()
Byla jsem strašně šťastná…otěhotněla jsem na poprvé…mimnko je zdravé…kromě toho že si připadám nafouklá a tlustá jsem byla v pohodě…
A teď už pár dnů mám depky…strašně se bojím porodu
kdy to příjde, bude to rychlý, bude to bolet…???? Navíc jsem už od 30.týden doma tak mám víc času o tom všem přemýšlet…
Další můj problém je ten, že žijeme v zahraničí a já si tady nemám s kým popovídat nebo se sejít, takže jsem hodně závislá na manželovi, který pak příjde unavený z práce a já se na něj vrhnu a zkončí to akorát hádkou ![]()
Vím, že se asi potřebudu jen vyzpovídat, ale zajímalo mě jestli jste to některá taky tak měla…
Na prcka se samozřejmě moc těším a už bych ho nejradši držela v náručí, jen kdyby ten porod šel nějak přeskočit ![]()
Ahojky,
tak tohle jsem měla také a uuuuplně stejné, včetně hádek s přítelem. Já sice měla s kým si popovídat, ale i tak… Prostě mě občas přepadly chmury, kdy jsem jakoby litovala, že jsem těhotná a že asi nejsem ještě připravená a tak … Neboooj, je to normální, v mém okolí to měla snad každá těhule … Uvidíš až přijde porod a porodíš, tak to bude dobré, neboj
![]()
Ahoj, gratuluji k mimi. Chapu, jak je to pro tebe moc tezke, taky jsem se desila porodu a vseho kolem,nastesti jsem tu v CR mela hodne kamaradek a pratel, ktere mi moc pomohly.. popovidaly… Chapu, ze se asi moc citis sama, nemas treba nejake sourozence? se kterymi se dalo popovidat nebo treba s mamkou? pres skype?a v tom zahranici se neschazite s ceskou komunitou? to je skoda:( ale neboj!!! to se zvladne… btw. zajimalo by me, jak je to s porodem a predporodnimi kurzy v zahranici, kolik stoji napr.porod?mate narok na porodne a materskou? at vse dobre dopadne' drzime pesti!!!!
Holky moc děkuju…
Jsem teda ráda, že to na mě přišlo až teď…ale stejně…dřív jsem brečela, že nemám dítě a teď brečím, že ho budu mít ![]()
Minulý týden jsem se poprvé sešla se čtyřmi slovenskými maminami, bylo to super, tak uvidíme.
Monjie žijeme v Irsku a tady to funguje tak, že pokud máš odpracovaný jeden rok máš nárok na péči v těhotensvtví a 6 týdnů po porodu zdarma (i očkování pro dítě). Chodí se střídavě k normálnímu doktorovi a do porodnice, jednou za měsíc, takže to vychází každých 14 dní někam. Na těhotenské kurzy chodím jednou za týden, je jich celkem 6, jsou zdarma v porodnici. Mateřská je zde pouze 26 týdnů, musí se nastoupit min. 2 týdny před termínem porodu.
Ahojky, já jsem teď taky zrovna 35tt
a taky se mi asi plaší hormony… chvíli si děsně přeju ať už to přijde a máme maličkou doma a chtěla bych mít už porod za sebou a za chvilku mě přepadá strašnej strach z porodu a z toho, aby vše dopadlo dobře… a taky obavy, že se o ní nebudu umět dobře postarat, že to nezvládnu… Taky čekam první mimi… je to asi strach z neznámého. Ale uvidíš, až mimíska budeš držet v náručí… budeš ta nejšťastnější ženská na světě
Ale úúúplně tě chápu… neboooj, už to máme za pár ![]()
Ahoj, chapu jak se citis, ja jsem ted ve 29 tydnu a doma jsem od zacatku 4 mesice. Prvni dva mesice byly teda hrozna krize, nejsem zvykla na to byt doma, muz porad v praci, no hruza. Ted jsem si uz zvykla i na tu samotu, mam rodinu daleko a kamaradky v praci
.
Abych zabila cas, tak hodne varim a pecu, no muz ma samozrejme radost, protoze si ho vykrmuju, chystam pomalu pokojik no a taky hodne brouzdam na internetu. Mame tady skupinu maminek, ktere rodi zhruba ve stejnem terminu a spolu si povidame o vsem, mrkni do diskuzi a urcite najdes maminky se stejnym terminem a stejnymi problemy, prece jenom s holkama si o tehotenstvi a vsech tech pocitech kolem popovidas lip, nez doma s chlapem ![]()
Ahoj holky tak ja sem dnes sice 37tt ale tento tyden sem mela taky strasnou depku z niceho nic coz me dost prekvapilo protoze takovy pocity sem mela jenom ze zacatku tehotenstvi sice se strasne tesim ze budu mit malyho zachvili u sebe ale na druhou stranu se cim dal tim vic bojim kdykoliv me nekde neco zaboli a ja si predstavim ze muzu zachvilku zacit rodit tak mam fakt strach z toho jak to bude probihat a hlavne z toho co bude potom jestli se zvladnu o malyho starat atd. no posledni dobou na to myslim dost casto ale sem prvorodicka takze je to opravdu strach z neznama takze je to pul na pul na jednu stranu se hrozne tesim ale na druhou stranu se hrozne bojim ale myslim ze je to tak normalni
Holky, jsem ráda, že nejsem sama… ![]()
On to je asi opravdu strach z toho neznáma… A to si říkám, jak jsem byla naivní, když jsem chtěla mimčo už třeba před lety. Vůbec jsem nepřemýšlela, co to obnáší.
Dnes jsem byla u doktora, všechno je v pořádku a malý je hlavičkou dolů.
Taky jsem v kontaktu se slovenskými maminami tady v Irsku a všechny mi potvrdily, že se cítili stejně.
Tak je mi líp ![]()