Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tehulky, chtěla jsme se zeptat jak se cítíte takhle ke konci? Myslím tím fyzicky i psychicky. Za sebe bych to shrnula asi tak, že jsme jak nemotorna velryba a byla bych už ráda kdyby už se malej rozhodl vykouknout na svět. Za prvé se moc bojím porodu a za druhé mě opravdu vše bolí. Ve spodku mám takový tlak jakoby mi měl každou chvíli upadnout, každý krok mě bolí. Ještě, že mám velikou oporu v mém muži. I když po jeho včerejší hladce, která zněla ‚však jen ať tam vydrží co nejdyl‘ jsem se poohlizela po noži ![]()
Nejsem ted ve 38tt, ale zive si pamatuju posledni mesic pri prvnim tehu. Zoufalost, obri bricho, stydka kost me desne bolela a posledni 2 tydny jsem kolikrat brecela, at uz sakra vyleze. Nohy natekly, kycle bolely, kolena taky, hnuty zebra, bolelo i dychani. Des a hruza
no ted cekam druhy. Jsem v 25tt a stydka kost me z prochazek boli uz ted. Hrozim se konce s dvouletakem. Snad me neklepne. Drz se, odpocivej, snad to brzy prijde.
Jsem 39tt nic me teda neboli az na to, ze jsem obrovska. Jako jo boli me zada a tak, ale treba po luxovani, vytirani, zehleni atd. Slovne ji premlouvame kazdej vecer jestli uz by nechtela vylezt. ![]()
Já sem ve 32.týdnu a už teď je to hrozný, si nedokážu představit, že ještě skoro dva měsíce
Dýchat nemůžu, záda mě bolí, do toho občas poslíčci, o spodku ani nemluvim
A jestli budu přenášet jak v prvnim těhotenství tak nevim teda
![]()
@Verun83 píše:
Nejsem ted ve 38tt, ale zive si pamatuju posledni mesic pri prvnim tehu. Zoufalost, obri bricho, stydka kost me desne bolela a posledni 2 tydny jsem kolikrat brecela, at uz sakra vyleze. Nohy natekly, kycle bolely, kolena taky, hnuty zebra, bolelo i dychani. Des a hruzano ted cekam druhy. Jsem v 25tt a stydka kost me z prochazek boli uz ted. Hrozim se konce s dvouletakem. Snad me neklepne. Drz se, odpocivej, snad to brzy prijde.
Já mám doma holčičku čtyři a půl roku, ta už je naštěstí rozumná a nechá mě dýchat ![]()
@hanzbl00 píše:
Já sem ve 32.týdnu a už teď je to hrozný, si nedokážu představit, že ještě skoro dva měsíceDýchat nemůžu, záda mě bolí, do toho občas poslíčci, o spodku ani nemluvim
A jestli budu přenášet jak v prvnim těhotenství tak nevim teda
![]()
přenášení - to je teď moje aktuální noční můra a u nás zakázané slovo!
@Šarlota4 píše:
Jsem 39tt nic me teda neboli az na to, ze jsem obrovska. Jako jo boli me zada a tak, ale treba po luxovani, vytirani, zehleni atd. Slovne ji premlouvame kazdej vecer jestli uz by nechtela vylezt.
A pomáhá to přemlouvání nějak? ![]()
Je to prostě něco strašného
další dítě v žádném případě nechci ![]()
@Veruzka.D píše:
Je to prostě něco strašnéhodalší dítě v žádném případě nechci
Děkuji za názor! Jsem ráda, že si tak nepripadam sama ![]()
Zdravim,
ctu diskuze na emiminu pravidelne a dneska me zoufalost donutila poprve prispet.
Dneska jsen 37+1tt. Byla jsem dnesni na poslednim nataceni miminka v poradne, za tyden jsem uz objednana na kontrolu do porodnice. Ted lezim v posteli a rikam si, ze jsem uplne neschopna neco jit delat a ze by toho bylo ![]()
Jsem strasne unavena, nevydrzim dlouho chodit, boli me kycle. Nevydrzim sedet, boli me hrudnik. Jrn poloha v leze a na boku he pro me ideal, ale musim pravidelne stridat boky jinak me opet boli kycle.
Rikam si, ze se snad ani toho porodu nebojim, hlavne abych uz mela zpatky svoje telo, protoze na nemohoucnost me nici ![]()
@Veruzka.D píše:
Je to prostě něco strašnéhodalší dítě v žádném případě nechci
Tak tohle si rikam uz od 14tt, ze znovu to uz nedam ![]()
@jančamamča zalezi co pres den delas. Me toho moc neni, protoze nic cely dny nedelam. Ale jak mile jedem treba jen nakoupit tak jsem po cca hodine jak kdybych farala v dole a jsem uplne total vyrizena.
@Larywe píše:
Zdravim,
ctu diskuze na emiminu pravidelne a dneska me zoufalost donutila poprve prispet.
Dneska jsen 37+1tt. Byla jsem dnesni na poslednim nataceni miminka v poradne, za tyden jsem uz objednana na kontrolu do porodnice. Ted lezim v posteli a rikam si, ze jsem uplne neschopna neco jit delat a ze by toho bylo
Jsem strasne unavena, nevydrzim dlouho chodit, boli me kycle. Nevydrzim sedet, boli me hrudnik. Jrn poloha v leze a na boku he pro me ideal, ale musim pravidelne stridat boky jinak me opet boli kycle.
Rikam si, ze se snad ani toho porodu nebojim, hlavne abych uz mela zpatky svoje telo, protoze na nemohoucnost me nici
Právě, už mám výčitky
místo toho abych si užívala poslední dny tak si jen stezuju A knucim ![]()
@Šarlota4 píše:
@jančamamča zalezi co pres den delas. Me toho moc neni, protoze nic cely dny nedelam. Ale jak mile jedem treba jen nakoupit tak jsem po cca hodine jak kdybych farala v dole a jsem uplne total vyrizena.
tak já se toho snažím dělat co nejvíc, teda na procházky si netroufnu, ale jinak domácí práce všechny, uvařím ale u všeho trpím ![]()
@jančamamča píše:
tak já se toho snažím dělat co nejvíc, teda na procházky si netroufnu, ale jinak domácí práce všechny, uvařím ale u všeho trpím
No jeste, ze za chvilku to bude za nami. Me teda dneska otekly nohy tak jsem sla vencit v pantoflich. Jako domaci prace delam taky vsechny, ale snecim tempem
a prokladam to lezenim a sezenim. Hodne odpocivej
ted preci muzem