Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ja prvniho rodila az 12 dni po terminu. Takze 41+5. Takze ve 38. tydnu jsem toho mela jeste dost pred sebou
Jo, chodila jsem jako tucnak, byla jsem objemna, ale nastesti jsem nemusela nic delat, tak se to dalo zvladnout. Tusim, ze kolem toho 38. tydne me dokonce popadl takovy ten uklizeci instinkt, ze jsem lezla po kuchynske lince a drhla horni plochy a delala dalsi podobne veci. Ve druhem tehotenstvi jsem byla nejaka unavenejsi a uz mnohem drive jsem doufala, ze uz to dlouho nebude trvat.
Mně tedy nic nebylo, pidibřicho, žádné otoky, skoro nic mě nebolelo, spodek vůbec ne, jen trochu kyčle a záda. Při dobíhání MHD v termínu porodu už jsem se tedy zadýchala hodně rychle. Doma jsem dělala úplně všechno. Poslíčky neznám. Ve 37 tt jsem se sebrala a jela na víkend za kamarádkou vlakem s batohem asi 150 km
Asi do 8. měsíce jsme neměli postel a spali na zemi na matracích. Tak pak už se mi hůř vstávalo hlavně 3× v noci na WC, žejo
. Mně nejvíc otravoval život syndrom neklidných nohou. Chodila jsem je chladit do sprchy a byl to fakt hnus.
@jančamamča dnešní půlnocí začínám 38tt. Cítím se jak neohrabaná velryba a to jsem přibrala „jen“ 10,5kg. Na mateřskou jsem oficiálně nastoupila, ale stále chodím do práce, i když jen na pár hodin denně. Snažím se vše zvládat jako dříve, ale je to čím dál více náročnější. Rodím za pár dní plánovanou sekcí.
Ahoj, je tu nekdo aktualne ve 38tt? Jak se tesite na mimca? A jak se citite? Ja jsem dneska 37+5 a rikam si uz aby to bylo ????