Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky chtela jsem se zeptat zda mate nektera zkusenosti s tim ze dite spatne usina v noci se budi i 5× za noc vetsinou hned zas usne staci mu dat napit. spi se mnou v posteli kdyz spal sam bylo to jeste horsi. chlapec bude mit 3 roky jo a pres den nespime diky za rady
@Marki1985 a to tak mel vzdycky, nebo to ted zacalo? Nenastoupil ted do skolky? ![]()
@eviku-miluna píše:
@Marki1985 a to tak mel vzdycky, nebo to ted zacalo? Nenastoupil ted do skolky?
@Marki1985 kdyz spi s tebou, tak treba slaby spani? Ze ho pretacenim budis? ![]()
Jaký má režim před spaním? Večer by se dítko mělo postupně zklidňovat, žádná televize atd. Časté buzení může způsobovat i strava, večeře by měla být lehká, není vhodná přemíra sacharidů, např. kaše, ač jsou pediatry doporučovány už od miminek ![]()
U nas je to podobne. synovi budou v zime 3roky a taky je to tak 2m co se takhle v noci budi.ne sice tak casto jen cca 2× a vzdycky chce napit a pak hned usne a samozrejme u nas v posteli..zadne zmeny jako skolka nebo tak nejsou..tak to neresim a doufam, ze se to zase samo upravi. predtim spal uz hezky. a pres den mi taky od roka a pul nespi..tak bych rekla ze musi byt unaveny dost..tak pevne nervy at vydrzite!
Podle me je to jen zvyk na to piti. Chce mu to vysvetlit, ze v noci musi brisko odpocivat a ze se nepije. Nebo se s tim smirit.
Pritel se takhle v noci budi na piti jeste ve 34 letech, takze bych asi nepocitala s tim, ze se to zmeni samo s vekem ![]()
U nas podobne, dcerka bude mit 3 az v dubnu, ale jednu dobu uz spala celou noc, ted se zase neklidne prevaluje, budi se, hleda me…Nechce sice pit, ale chce me drzet za ruku a tulit se.Zni to sice krasne, ale v realu je to peklo, kort kdyz rano vstavame se starsim do skolky…prisuzuji to ruznym zmenam a jeji nejistote (stehujeme se),tak se ji snazim pres den hodne venovat a ujustovat, jak ji miluju, ale ty noci jsou narocne hrozne…
Nas ma pres tri roky a nikdy nespal celou noc, budival se tak 15-30× za noc. Do dvou let jsem k nemu nenasla vztah, bylo to hrozny, byvala jsem na nej zla. Nevyspana, nervy z nej v haji. Jak roste, budi se min. Od dvou let ho miluju nesmirne, zacal spat o neco lip. Od tri let se budi treba jen 3× za noc, nekdy breci a ani nemusim vstat a jit k nemu, usne sam. Jinak dam napit, nebo pohladim a casto usne obratem. Nikdy u nikoho jinyho nespal, to bych nikomu neudelala aby jim nedal spat. Starsi syn. spaval od 1,5roku u babicky. Takze u nas i po tretim roku stale nespavec.