Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@randr Když ji budeš dále vážit, a vypije tolik, kolik by asi měla, tak by ty dvě hodinky měla vydržet najezená. Takže zkus jinou uklidňovací metodu nebo ji nějak uspat (případně auto, kočár)… To máš asi pravdu, že jestli podle vážení vypila to, co má, tak se potom přepíjí a bolí ji bříško. Ono se říká - dávat k prsu dle, že dítěte, ale taky se říká dávat tak, aby si nezvyklo, že se každá jeho nespokojenost řeší u prsa. Zkus nějak klubíčkovat(viz internet)nebo nosit v šátku, jestli máš nebo zavinovat - nejlépe do peřového polštáře - je to jiné než klasická zavinovačka - peří je živočišné, miminko je lépe obklopeno než v těch tenkých zavinovačkách.
@3HE
Ona to zavinovani nesnasi, mam rychlozavinovacku i perovou perinku, v ty perovy je ji strasny horko, tu asi jen do kocaru na ven nebo bych ji tam musela dat nahatou jen v pline asi. Ji vadi, ze nemuze kopat nozickama, uspavam ji v zavinovacce a pak ji povoluju a spi lip. Dnes jsem koupila minidudlik a utisilo ji to na chvili, to me utvrdilo v tom, ze fakt nebreci hlady, ale chce jen dudlat a to jak jsem ji porad davala pit ji na to brisko nedelalo dobre. Uvidime jak bude fungovat ten dudlik dal. A myslis, ze je mozny, ze ona uz pozna, ze to prso je u me a u ostatnich ne? Kdyz treba breci, tak me se ji nedari utisit a hleda furt prso, ale jak si ji vezme manzel nebo moje mama tak se utisi houpanim a chovanim ![]()
Holky, od ctvrtka mame spurt. malej je neklidnej, mene spi a u prsa se vzteka. normalne kojim 20min a vydrzi tri hodinky. ted kojim aspon hodinu a z obou prs. z kazdeho asi pul hodky. po kojeni vydrzi hodku az hodku a pul, vnoci dve. dnes je to ale extrem, od pul devate rano jen lezim s vytahnutym prsem. na chvili usnul, asi na hodku, ale pak hned zas brecel hlady. od rana do ted kojim, nekdy u toho usne, ale jen tak na pet min. jinak krici a jinak utesit ho nejde. zkousela jsem vse. takze od rana spocitam cca dve a pul hod, co neni u prsa. prdi, nekaka. vahu nemam. zeptam se blbe, ale nemuze se prepit tak, ze by to mohlo nejak spatne skoncit?
Urcite ne, nepil by kdyby nechtel…a koneckoncu se doporucuje zalezt do postele a kojit a kojit.Ja mela s malym to same, me se dokonce nestacily vzpamatovat prsa, tak jsem dala i davku UM.
@svycarka diky
jak dliuho to trvalo u vas? nam to zacalo presne 22.den
@dani24687 ja jsem spurty ve 3 a 6 tydnu ani moc nevnimala, masakr byl ted ted na zacatku 3 mesice a ten nam trval tyden.Maly ani nespal, byl neklidny…navic on je takove nechovave ditko takze jsem jen prakticky lezela na posteli a kojila a utesovala.
@svycarka tak nas je chovavy
miminko, ale ted ani to nepomaha. akorat mi u prsa usnul, ale ani se nehnu - vzbudi se sam a zas se od nej nepohnu. opravdu jediny, co jsem stihla, bylo sklidit nadobi. hlavne asi fakt roste, narodil se se 47cm a plaval i v padesatce a ted mu dam 56 a je mu to vetsi, ale blbe v tom nevypada.
@dani24687 nas musi mit vsechno plandave, jinak je zle
on je fakt special-vymyslivy po tatinkovi
Nevadi, ze jsi nic nestihla, mas ted prednejsi veci na praci ![]()