PPM, Bulovka, pleny

zrzana2
8.8.12 19:45

3v1-PPM, Bulovka, pleny

Ahoj holky,
otázek mám víc, tak k věci. Od 23.7. jsem na mateřské, kdy dorazí první PPM a který úřad ji vyplácí(zaměstnaná jsem v Praze, trv. pobyt mám v Třinci).
Pak by mě zajímalo, jestli se na Bulovce platí za otce u porodu a taky jestli si mám vzít něco, co není na jejich seznamu?
K plenám by mě zajímalo, jestli tesco dělá i velikost newborn?

Díky za odpovědi :lol: :lol:
A možná ještě jedna věc, chtěla bych rodit bez epiduralu, ale když občas čtu ty deníčky, tak mi to nepřipadá reálné 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
8.8.12 19:55

Já v písku rodila bez epidurálu, PPM vyplácí pouze Praha 8-Trojská, až rodičák si rozdělují okresy a tak. Pleny nevím jesli vyrábí, mě vyhovujou pampers sensitive. Jinak k tomu otci-koukni na jejich stránky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.8.12 21:32

Rodím taky na Bulovce a beru si jen to, co mají v seznamu. Pokud by mi nestačily vložky nebo plenky, přinese mi je manžel dodatečně. Za otce se tam pořád platí, což mě štve :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
8.8.12 21:43

Ja jsem rodila na Bulovce a za manzela jsme platili 500 Kc, ale mam pocit, ze se to zmenilo, urcite to budou mit na strankach.
S sebou bych si vzala takovy ty sitovy kalhotky (koupis je ve zdravotnickych potrebach)a mozna i poporodni vlozky (kdybych si o ne rekla, tak bych je mozna dostala, ale kdyz mi dosly, tak mi je nikdo nenabizel a proste jsem sahla automaticky po svych). A taky nejake nahradni obleceni pro miminko. Sice tam dostanes erar, ale ten vymenuji jen kus za kus a kdyz ti je mimco treba pokadi, tak je lepsi mit svoje, at ho muzes rovnou prevleknout do cisteho.
Taky doporucuju detske vlhcene ubrousky.
Jo a k porodu se hodi hroznovy cukr, nakopne te, kdyz budes mit pocit, ze ti dosla stava ;-)
Taky neco k piti si vem.
Jinak ja jsem taky rodila bez epiduralu. K porodu jsem sla dost nevyspala, takze jsem byla strasne vysilena, ale epidural jsem proste nechtela. Ale rekla jsem si o injekci. Trochu to ty kontrakce utlumi a ty se citis trochu oblba, ale pry je to uplne bezpecne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
8.8.12 21:45

Za otce u porodu se na Bulovce platí buď 500 nebo 1000 Kč, nevyužili jsme to, jelikož v den, kdy jsem rodila bylo plno rodiček a já byla na hekárně, kde se mnou manžel nemohl být. Musel jet domů. Vložek mají dost, když dojdou, stačí říct ženským sestrám. Plíny pro miminko dávají denně 6 - Happy Bella.
Rodila jsem tam v lednu a s epiduralem na mě nějak zapomněli :dance: Nejprve mi ho nechtěli dát, aby jsem se nepřestala otvírat a pak se to tak nějak nestihlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
8.8.12 21:53

Na Bulovce podražili z 500 na 1000. Porod bez epidurálu tam není problém, to je spíš opak, protože anesteziolog přebíhá.

Přímo sebou snad jen ubrousky pro mimčo a něco sebou k pití, případně ten hroznový cukr (řešení dva v jednom je nějaké humusoidní dětské pitíčko). A pokud tam bude tatínek, tak pro něj nějakou sváču, kdyby se to protáhlo. Zbytek jako náhradní košile, oblečení pro mimčo, dodatečné vložky nebo jiné plenky, to všechno se dá donést později. Mě se hodilo i pár obyč látkovek na kojení (nejlépe se vzorečkem, aby se odlišily od eráru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
8.8.12 21:54

Zda Tesco dělá plíny newborn taky nevím, měli jsme až dvojky. My jsme pro novorozené miminko měli Bella Happy New Born, jsou trochu tvrdší, ale pro vývoj kyčlí ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
8.8.12 22:04

Ahoj,
na Bulovce jsem rodila 2× bez epidurálu, i dvojčata. Záleží na situaci.
Tesco plíny nemám, na úplně malé mimi jsme používali taky Bella Happy, dělají i velikost 0 a jsou vykrojené na pupík. Pak jsem přešla na Pampers.
PPM vyplácí P8, nikdy jsem s tím neměla problém, až mě překvapila i rychlost :potlesk:
Poplatek za otce je 1000Kč (kamarádka platila cca před třemi týdny)
Jinak jak je psáno výše, s sebou určitě vlhčené ubrousky, síťované/jednorázové kalhotky, víc ručníků, eventuelně látkové plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.8.12 22:14
@dituleska píše:
Já v písku rodila bez epidurálu, PPM vyplácí pouze Praha 8-Trojská, až rodičák si rozdělují okresy a tak. Pleny nevím jesli vyrábí, mě vyhovujou pampers sensitive. Jinak k tomu otci-koukni na jejich stránky

Jen opravím, že PPM nevyplácí pouze Praha8 - Trojská, ale i ostatní pobočky, ale ostatní pobočky mají na starosti buď OSVČ nebo malé firmy do 25 zaměstnanců, všechny velké má ta Trojská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.8.12 08:39

Ahoj na Bulovce jsem rodila v květnu, za otce u porodu se platí 1000kč. Plenky dostaneš- 6 kusů na den a jednu přebalovací podložku na den. Jinak doporučuji vzít vlhčené ubsousky pro miminko a mastičku na zadeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí