4. den teploty u syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
20.1.19 15:22

@Beata.xy no nakonec jsme byli teď na pohotovosti, kde nám řekli jen že má virózu a poslali nás zase pryč a vůbec jako že říká že jí hodně bolí břicho, že už asi 6× zvracela a teploty 40,2 ještě jí to tam nevěříčně měřila jakk žr jsem hysterka. No ráno pojedeme k dr a uvidíme. Zatím to nějak dáváme aby nepřesahovala 40 furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
20.1.19 16:51

To je mi líto, že malá tak trpí. Tak snad doktoři ví, co dělají. Ať to máte co nejdřív za sebou. Asi bych taky jela, kdyby mi dítě zvracelo, stěžovalo si na bolení břicha a přitom mělo takové horečky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 15:30

Zeptám se na názor.
Syn má od neděle horečku. Po Nurofenu klesne na 37,5, jinak má pres 39. K tomu rýma, kašel (ty už má od pátku).
Léčíme oboje. Dneska jsem volala doktorce, protože celé noci brečí a kašle. Vše se spíš horší.
Prý to je běžné nachlazení, pokud se to nezlepší do pondělí, mám zavolat znovu a domluvíme se dál. Přijde mi to dlouhá doba. Ptala jsem se na CRP a nevidí důvod ho dělat. Dělala jsem domácí a ten vysel pozitivní. To doktorka neřeší…
Vydrželi byste do pondělí, nebo byste vzali dítě na pohotovost? Přeháním, když mi to přijde dlouho bez zlepšení?
Dělají vaši lékaři CRP test na vaši žádost?

• Citovat
  • Upravit
2512
23.3.22 15:58
@Anonymní píše:
Zeptám se na názor.
Syn má od neděle horečku. Po Nurofenu klesne na 37,5, jinak má pres 39. K tomu rýma, kašel (ty už má od pátku).
Léčíme oboje. Dneska jsem volala doktorce, protože celé noci brečí a kašle. Vše se spíš horší.
Prý to je běžné nachlazení, pokud se to nezlepší do pondělí, mám zavolat znovu a domluvíme se dál. Přijde mi to dlouhá doba. Ptala jsem se na CRP a nevidí důvod ho dělat. Dělala jsem domácí a ten vysel pozitivní. To doktorka neřeší…
Vydrželi byste do pondělí, nebo byste vzali dítě na pohotovost? Přeháním, když mi to přijde dlouho bez zlepšení?
Dělají vaši lékaři CRP test na vaši žádost?

vzdyt muzes na CRP jit do laborky jako samoplatce… to jen tak mimo tema.
Jinak k doktorce se vyjadrit neumim, deti nemam, ale po tydnu horecek bych uz asi CRP chtela i ja jako dospela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 16:04

@Kacatko1986 to sice jo, ale nechce se mi táhnout dítě s horečkou 30 km tam a 30 km zpátky. Když by stačilo, aby to píchla doktorka.

• Citovat
  • Upravit
64971
23.3.22 16:05

Počkala bych do pátku a pokud by to ráno bylo stejné, vyrazila bych k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.3.22 16:06

Kolik je synovi? Antigenní test na covid jste mu doma dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 16:12

@vokishka doktorka ošetří jen objednané děti. Bohužel u nás neexistuje, že bych přišla s dítětem jen tak. Navíc v pátek tam není.

@Ayinka3 skoro 8 let. Antigen jsme dělali. Negativní. Ale doma mel pozitivní CRP. Což podle doktorky nic neznamená.

• Citovat
  • Upravit
1326
23.3.22 16:15

Po 3 dnech horecek má dítě doktor vidět vždy. Žádný čekání další dny. Pokud zítra přes den bude pořád horeckovat, šla bych k doktorovi. Pokud bude i bez nurofen jen zvýšená teplota, doktora bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 16:18

@PETRAKIM dneska má horečku 4. den. Musíme střídat Nurofen a Panadol. Po hodině od podání léku má zase přes 39. Už jsme i koupali.
Takže pokud se to nezlepší, zajedeme na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
105
23.3.22 16:20

Teploty 3 dny a klesající po Nurofenu bych neviděla jako problém… pokud by ale kolem těch 39 (ne pouze zvýšená) trvaly do pátku a stav se spíš zhoršoval, určitě bych ho nechala před víkendem vyšetřit, hlavně poslechnout dýchání, ideálně i to CRP. Jinak se taky může stát, že na té pohotovosti skončíte o víkendu. Pokud tam doktorka v pátek není, tak ji musí někdo zastupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.3.22 16:27

Pokud ten pokles teploty nevydrží ani hodinu (ideálně aspoň 4), tak bych rozhodně na vyšetření trvala. Asi nezbyde nic jiného než dnes cestou pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
23.3.22 16:31
@Anonymní píše:
@PETRAKIM dneska má horečku 4. den. Musíme střídat Nurofen a Panadol. Po hodině od podání léku má zase přes 39. Už jsme i koupali.

No tak to bych jela ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
23.3.22 16:50
@Anonymní píše:

Tak to bych jela určitě na pohotovost, u mých dětí tohle vždy znamená, že jsou potřeba antibiotika, buď náběh na zánět ucha, nebo angínu, nejhorší byl zápal plic, kdy jsme skončili v nemocnici. Taky horečky, který nešly srážet a po hodině lezly nahoru, vysoký CRP. Asi bych uvažovala nad jinou pediatričkou… :think: Při běžný viróze dětem horečka hned klesne a vydrží dlouho dole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.3.22 16:55

Pokud dite uz treti/ctvrty den dopujete Panadolem a Nurofenem nastridacku, tak bych se uz bala, ze mi zkolabuje :think:.
(osobne bych delala jen koupele/zabaly)

Teploty pres 39 tak dlouho jsou divne, a i kdyz to srazeni leky casto cele trvani teplot prodlouzi, neco se v tom tele deje a nelepsi se to.

Bud pohotovost, ale nejaka dobra, kde ti nereknou „pokracujte ve srazeni“, ale fakt dite vysetri. Nebo zitra k vasi doktorce, zapnout nahravani a kdyby ho odmitla osetrit, at ti podepise papir, ze odmita osetrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí