4 měsíční dítě - příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
973
17.8.10 14:22

O tom vaření v páře jsem si taky říkala, že by to mohlo být lepší, zelenina z toho chutné lépe a když to rozmixujete, ředíte trochu vodou? Omlouvám se, že se asi takhle blbě ptám, ale radši se 3× zeptám :-))

Super nápad s těma kostičkama na led … to by mě asi nenapadlo :-), ale bomba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
17.8.10 14:23

jinak všem děkuji za rady, jsem ráda, že si počtu, co jak která maminka provádí, každá rada dobrá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
17.8.10 14:23

jinak všem děkuji za rady, jsem ráda, že si počtu, co jak která maminka provádí, každá rada dobrá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.8.10 14:24

No není pediatr jako pediatr.Já jsem slyšela i o takových co doporučujou pomeranč v půl roce a na roční prohlídce vrazej dítěti lízátko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
17.8.10 14:38

A kdy máte jít na další ko? Třeba to myslel tak, že s příkrmy můžeš začít, ale třeba skleničky jsou nejdřív od ukončeného 4. měsíce. Tak třeba nemyslel hned teď dneska :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
17.8.10 14:43

Na kontrolu máme jít v 6tém měsíci, ale on mi řekl, že můžu začít hned od zítra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.8.10 14:45

Ředění- asi podle toho, jak hustou tu mrkev uklohníš, tak smícháš s vodou/vývarem/UM/MM, aby to bylo „tak akorát“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
17.8.10 14:47
anlii píše:
Na kontrolu máme jít v 6tém měsíci, ale on mi řekl, že můžu začít hned od zítra :-)

Aha, nějak jsem to asi přelítla :oops:
Já bych taky začala až od ukončeného 4. měsíce, ale asi fakt záleží na tobě. Stejně jim toho člověk nedává najednou moc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
17.8.10 14:47

Tak uvidíme, jak začnu, tak z toho něco vytvořím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.8.10 14:54

Anlii a kojíš nebo je na UM, nějak jsem to nepochopila z tvého psaní. Jinak já čerpala rady z www.kojeni.net je tam odkaz i na zavádění příkrmů a přehledné tabulky kdy co dávat.
Ze své zkušenosti fakt nedoporučuji začínat mrkví, malý měl po ní chudák pěknou zácpu a i pro matku je to blbý, když je zvyklá, že mladý kadí 1× denně a on pak týden nic. Začla bych bramborou, nebo jestli ještě měsíc počkáte, bude sezóna dýní, ty jsou taky fajn. Mrkev potom přidávat, to ano, ale samotná dost staví. A taky bych s těmi příkrmy počkala. My začli přikrmovat až v sedmi měs (kojené dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
17.8.10 14:55
veselačka píše:
No není pediatr jako pediatr.Já jsem slyšela i o takových co doporučujou pomeranč v půl roce a na roční prohlídce vrazej dítěti lízátko…

hm, k tomu pomeranci- ziji v UK, kde mi odbornici radi, ze pri zacpe mam dat malemu vodu se lzickou pomeranc.stavy.....a to uz novorozenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.8.10 15:00
liky píše:
veselačka píše:
hm, k tomu pomeranci- ziji v UK, kde mi odbornici radi, ze pri zacpe mam dat malemu vodu se lzickou pomeranc.stavy.....a to uz novorozenci…

Tedy bez urážky, ale v UK maj lidi vůbec podivný názory na zdravý vývoj dítěte, stačí se jen kouknout co se tam prodává za hrůzy jako různý udělátka na podporu sezení novorozenců apod. Tam bych pediatrovi nevěřila ani „hello“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
17.8.10 15:12
Gina108 píše:
Anlii a kojíš nebo je na UM, nějak jsem to nepochopila z tvého psaní. Jinak já čerpala rady z www.kojeni.net je tam odkaz i na zavádění příkrmů a přehledné tabulky kdy co dávat.
Ze své zkušenosti fakt nedoporučuji začínat mrkví, malý měl po ní chudák pěknou zácpu a i pro matku je to blbý, když je zvyklá, že mladý kadí 1× denně a on pak týden nic. Začla bych bramborou, nebo jestli ještě měsíc počkáte, bude sezóna dýní, ty jsou taky fajn. Mrkev potom přidávat, to ano, ale samotná dost staví. A taky bych s těmi příkrmy počkala. My začli přikrmovat až v sedmi měs (kojené dítě).

Nekojím, malý je na UM a co sem tak nějak kolem četla, tak u nekojených dítek se začínalo od pátého měsíce, tak sem si říkala, že bych tak zkusila počkat, protože mu zatím tak nějak nic nechybí, mlíčko mu stačí. Děkuji za odkaz, mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.10 15:17

Už nevím kdo to tu psal..ale napsala to dobře: sama vycítíš jestli je už mimís na další stravu připravený..jako já u Nikči..a nezáleží na tom kdo co ti doporučí.. Začni pomalinku a uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
17.8.10 15:19
Gina108 píše:
liky píše:
veselačka píše:
Tedy bez urážky, ale v UK maj lidi vůbec podivný názory na zdravý vývoj dítěte, stačí se jen kouknout co se tam prodává za hrůzy jako různý udělátka na podporu sezení novorozenců apod. Tam bych pediatrovi nevěřila ani „hello“ :mrgreen:

ja taky vsechny rady hned nezkousim… :mrgreen: a navic pediatra jsme videli jen v porodnici, kdyz byl 4 dny v inkubatoru… tady ti radi prakticti doktori a specialni detske sestry :lol: :lol: ale blbosti tu potkas spoustu, ale i v CR jsou nektere zvyky a rady na odstrel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí