4 měsíční dítě - příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Housátko Neblbni. Nádobí dětem vyvařovat netřeba, krmit jakoukoliv malou lžičkou, ze které se to bude dítěti dobře jíst (mám dobrou zkušenost se lžičkou od Aventu). A tu zeleninu po uvažení 4. měsíčnímu určitě namixuj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nádobí už se vyvařovat nemusí, mě řekl doktor že se vyvařuje do 3 měsícu, mimčo nemuže bejt pořád ve sterilním, jinak nebude mít imunitu, jinak uvař nejdřív mrkev a brambor, slej tu vodu, vařím teda v kojenecký, rozmačkej, dej lžičku oleje, přilej trochu tý vody co jsi slila a rozmixuj na kaši, já ho krmím z plastový mističky, která byla u ohřívačky a měla jsem k tomu pěkný malý plastový lžičky, jinak to mužeš dát do normální misky, pak umeješ jarem a vyplácneš horkou vodou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju
, já už skoro přemýšlela nad tím, jak budu vyvařovat mixér…:) Slyšela jsem totiž, že se má vyvařovat do 6-ti měs…A lahvička na UM se taky už nemusí vyvařovat? A co se týče té lžičky, mám takovou pidi kovovou, to může být? Nebo proč vlastně děti mají plastové a ne kovové? A ještě mám dotaz k tomu vlastnímu příkrmu…Má 3,5 měs. a dr. nám říkala, že mám dávat nemléčnou rýžovou kaši. Je pravda, že má jen 4,7 kila, asi 14 dní má takovou průjmovitou stolici, předtím kakal max. 1×/den a teď i 5×…Ale dávala jsem mu ( na radu dr.) jen 120ml 4× za den. Teď jsem to zvýšila na 180ml 5×, tak nevím, jestli to častější kakání nemůže být tím. Co mě ale víc znepokojuje je to, že tam má kousky hlenu…I předtím měl tu stoličku takovou lepivou, táhlo se to jak lepidlo, myslela jsem si, že je to normální, ale možná ne???Třeba už i předtím tam měl ten hlen…No k tomu mi nic neřekla, mám prý dát Hylak..To si ale neumím představit, že polkne, je to hroznej hnus…
- Citovat
- Upravit
P. S.: uteklo mi tam to, co jsem chtěla napsat, a sice jestli není lepší ještě těch 14 dnů počkat, když je to od ukonč. 4. měs. a má jen 3,5..
- Citovat
- Upravit
Já bych ještě počkala do těch 4 měsícu, pokud má prujem, nasad probiotika, třeba swiss, nejsou tak drahé a pokud má hlen ve stolici, muže mít alergii na mléko, ted nevím kojíš? Vysad mléčné výrobky a čokoládu nebo koupit antialergenní mléko, nemá nějaký ekzémy, bolesti bříška? vyvařovat jen do 3 měsícu mi řekl doktor, myslím že kojenecká voda se vyvařuje do 6 měsícu, musím se taky zeptat doktora
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Housátko Pokud Ti nepřibírá a průjmuje, tak bych se zaměřila spíš na příčinu toho průjmu, než abych mu cpala příkrm. Nemusí mu sedět UM, může tam být nějaká alergie, nějaká potvora ve střevech (nechala bych udělat kultivaci).
Co je Hylak nevím, tak neporadím. Probiotiky nic nezkazíš.
Kovovoulžičkou bych nekrmila - bývají na tak malé dítě moc velké, jsou špatně tvarované, až bude mít zuby a dítě bude při jídle blbnout, tak mu s ní budeš nechtě narážet, což může védst klidně i k odumření zubu.
S vyvářením bych to nepřeháněla. Přeci mu furt nedesinfikuješ hračky, když se s nimi válí po zemi. Až se začne plazit a lézt, tak taky olíže doma kde co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina @Svistice
Už nekojím, kojila jsem 2,5 měsíce a to měl hrozné koliky, přestalo to, tím, jak jsem přestala kojit. Ale zase má ten průjem…Už asi měsíc, začalo to pár dní po očkování, měl i lehce zvýšenou teplotu, teď už ne. Dávám mu celou dobu HA Nutrilon, už jsem asi před tím měsícem chtěla přejít na obyč. Sunar, ale zatím nechci, než se to vyřeší..Navíc jestli je to alergií na bílk. kravského mléka, tak bych mu tím jen ublížila. V tom HA Nutrilonu je to přece jen naštěpené, což v normálním sunaru ne..
O kultivace se dr. nezmínila, ale asi si ji teda vyžádám. A jak se ta alergie na bílk. kr. mléka zjistí? Z krve? A to by potom nemohl žádné mléčné kaše a mléko jaké? Jen to allergy care od Nutrilonu???
- Citovat
- Upravit
Děláš dobře, že mu dáváš nutrilon HA, jestli to doktoři zjištujou, to nevím, muj kluk má atopický ekzém a taky nás neposlal na testy z čeho to má, jinak se to zjištuje podle mě na alergologii, normálně asi testem na kuži, ale nevím, zkušenost nemám, kamarádky kluk měl po normálním nutrilonu prujem už v porodnici, nasadila sunar a v pohodě, jenže jestli má alergii na kravskou bilkovinu, tak nevím, těžko radit, tohle musíš řešit s doktorkou a docela bych si dupla, že to není normální, až začneš přikrmovat, snad se to zlepší, muj malej od narození taky strašný koliky, byl na nutrilon anti colics, nepomohlo, ještě ten ekzém, mám taky podezření, že je to z mléka, ale má normální nutrilon, myslím, že ted už by jsi nezvyknul na nutrilon HA, je prý hořký, ale s příkrmama se to zlepšilo a taky už se více hýbe, jenže doktor to prostě neřeší, že většinou se na příčinu ekzému nepřijde a koliky jsou prý normální
zvýšená teplota po očkování je normální, ale ne dlouho, malej to měl dva dny a byl spavější a to řekl doktor, že to měl dlouho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Housatko Pokud bych mohla doporucit tak sunar Ha1,Ha2 ten by vas problem mohl vyresit.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat zda je normální u plně kojeného miminka, že už tři dny nemel stolicku.. Před tím to měl pravidelně a těď nic. Sice nevipada, že by se trápil, ale je to zvláštní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana.085 je to uplně normální, podívej se tady na diskuse, plně kojené miminko nemusí kakat třeba týden, pokud ho nebolí bříško, nedělala bych si starosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No doktorka o tom taky mluvila, ale bojim se co prijde aby mu na to pak stacila plenka:) a chtela bych se zeptat
ohledne stravy kojici zeny… mam strach co muzu a nemuzu jist, a tak nejak se mi nechce s ditka delat pokusneho kralicka zda to bude v poradku nebo ne..nemate nejake osvedcene mnamky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana.085 tak já nekojím, ale každá mamina si musí vyzkoušet co mimču sedí, kamarádka třeba říkala že čerstvý chleba muže, ale vadila rajská, malá se jí po ní kroutila
ale určitě bych nejedla luštěniny, něco jiného když mimčo trpí na koliky, to se pak drží nemléčná dieta, vynechává se čokoláda, vejce, kafe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana.085 Nic jiného než ozkoušet Ti nezbyde. Každé dítě je jiné. Já mohla jíst skoro všechno a dítěti to bylo tak něják šumák, jiná je na suchých rohlíkách a vodě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak maly stale nic ale alespon prdime
taky si rikam zda to vse nevyuzije kdyz si ted prochazime tim spurtem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit