4 měsíční dítě - příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
liky píše:Gina108 píše:ja taky vsechny rady hned nezkousim…liky píše:Tedy bez urážky, ale v UK maj lidi vůbec podivný názory na zdravý vývoj dítěte, stačí se jen kouknout co se tam prodává za hrůzy jako různý udělátka na podporu sezení novorozenců apod. Tam bych pediatrovi nevěřila ani „hello“veselačka píše:hm, k tomu pomeranci- ziji v UK, kde mi odbornici radi, ze pri zacpe mam dat malemu vodu se lzickou pomeranc.stavy.....a to uz novorozenci…
No není pediatr jako pediatr.Já jsem slyšela i o takových co doporučujou pomeranč v půl roce a na roční prohlídce vrazej dítěti lízátko…a navic pediatra jsme videli jen v porodnici, kdyz byl 4 dny v inkubatoru… tady ti radi prakticti doktori a specialni detske sestry
![]()
ale blbosti tu potkas spoustu, ale i v CR jsou nektere zvyky a rady na odstrel
To je bohužel pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše: Ředění- asi podle toho, jak hustou tu mrkev uklohníš, tak smícháš s vodou/vývarem/UM/MM, aby to bylo „tak akorát“
Podle mně stačí zeleninku vařit v trošce vody a to vše pak rozmixovat.Je to rychlejší.Vitamínky ti zůstanou v té vodě.Vaření v páře bych zavedla,až mu to budeš dávat celé na kousání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veselačka píše:zuzouš píše: Ředění- asi podle toho, jak hustou tu mrkev uklohníš, tak smícháš s vodou/vývarem/UM/MM, aby to bylo „tak akorát“Podle mně stačí zeleninku vařit v trošce vody a to vše pak rozmixovat.Je to rychlejší.Vitamínky ti zůstanou v té vodě.Vaření v páře bych zavedla,až mu to budeš dávat celé na kousání.
Asi jo, i když do brambory bych dala mlíko. No přinejhoršim to nesní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala bych nejdříve v 5. m a to bramborou.Naší moc chutnala.. když si zvykla přidala jsem mrkev a tak dále. Ale samotná mrkev opravdu staví.
Pokud ale nyní přibírá ještě bych ho na UM nechala.
Ps. do brambory bych mléko nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikitaa píše:
OT: Bohunko a pod. predchvili jsem byla od vas poucena jak jsem spatna ze neposloucham nazory odborniku…a najednou jsou pediatri spatni co se tyka doporuceni krmeni…
Nechápu, proč to sem pleteš!
Nikdy a nikde jsem netvrdila, že souhlasím s každým názorem svého pediatra… V názorech na příkrmy žádná jednota není a je na každé z nás, co si vybere a co cítí jako nejlepší… Ohledně chodítek jsou odborníci jednotní, tudíž zcela jiná situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli to už někdo psal, ale nezapomeň na trošičku tuku - aby se rozpustili všechny vitamíny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
anlii píše:
Ahoj maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu … dnes jsme byli na kontrole a malý vše v pořádku (včera mu byly 4 měs.). Doktor řekl, že už můžeme začít s příkrmy a prý máme začít polévkama, pak jablečné přesnídávky a postupem rýžové kaše … Není to moc brzy? A jaké polévky jste dělaly? Všem dík moc
Ahojky. Přikrmuj, jak cítíš, jestli to malý potřebuje nebo ještě ne.
Jeden extrémnější opak: Kamarádka plně kojila své dvě děti cca do 10-ti měsíců. Pouze kojila, děti přibývaly, nestrádaly.
Já jsem začala s příkrmy u mladší ukončeným 5. měsícem, ač mi dr. řekla, že už můžu začít ukončeným 4. Začínala jsem zeleninou - mrkev, brokolice, květák, brambor,…Ovocné přesnídávky jsem nasadila později - kupované, domácí mi nechtěla ani jedna cácorka. Kaše jsem začala dávat až kolem 6. nebo 7. měsíce - tak nějak jsem měla strach, že jsou těžké na žaludek.
Tyhle recepty mi byly docela velkou inspirací:
http://www.recepty.eu/…pro-kojence/
Tak ať se ty první příkrmy vydaří......
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
liky, Gina UK zdravotnictvi, kapitola sama pro sebe, ja nastesti mela stesti, ale co se tyka veci okolo deti tak sem si jela podle svyho. A prezily bez uhony. Dokonce ani nemaj velky hlavy
Liky, maj u vas taky ty deti tak obrovsky hlavy? Oni je snad prifukujou ![]()
Prikrmy Ja od toho ukonceneho 4. mesice zkousela. Prvni mi do konce 5. zacatku 6. mesice lzicku nechtel, pak se to zlomilo. Mladsi mlsne koukal a ze lzicky to do nej padalo na prvni pokus a problem se zacpou zadnej. Takze je to o diteti. Rekla bych nabidnout a kdyz nechce lzickou nechat bejt a za dva dny zkusit zase, az se chytne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky všem moc děkuji za rady. Jinak s tím tukem jsem někde četla, že se to v pátém a šestém měsíci nemá dávat, tak dáváte hned od začátku trošinku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davala sem olivovej olej. Ne tuk tukovatej, jako sadlo nebo maslo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako četla jsem „jiskřičku“ tuku, tak si to přeber, kolik to asi je
píší, že kvalitní zastudena lisované - olivový, sezamový,…takže to vidím také na ten olivový. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala oliváč do rozmačkané zeleniny nebo brambor, po tom se mohl utlouct. Ale ne hned, asi až po měsíci co byl na příkrmech, takže v osmém. A pak jsem si zpětně přečetla, že jsem měla začít máslem, že oliváč je moc aromatický a děti že ho odmítají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi jsme třeba začínali kaší na večer no a ted nám je 4 a půl a začala jsem z mrkví takže ja si nemyslím že je to brzo,ale záleží na každém jak se na to cítí ja si teda myslím že brzo není.
- Citovat
- Upravit
Hezký den, prosím můžete mi poradit, čím krmit 4 měsíční dítko? ( kašička ). Ty plastové lžičky jsou všechny od 6. měsíce, navíc tam nepíší, že by se mohly vyvařovat. A co se týče té zeleniny, uvaří se v hrnci a vodě, to je jasný, ale pak ji dám na talíř…Ten není vyvařený, to ho mám vyvařit? Nebo dávat lžičkou přímo z hrnce?
- Citovat
- Upravit