Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ach jo… Možná si tu jdu jen vylít srdíčko a poslechnout pro mě už bezvýznamná slova útěchy..
Snažíme se o děťátko už 4 roky… Mám půl roční dcerku, od dárce ( nevyšlo nám IVF ) problém je na straně přítele..
Nikdo ale neví, že není jeho, nikomu jsme to neříkali. On ji miluje, ale vím, že ho to trápí, že nemůže dát i on život… Občas něco prohodí, nebo se svěří, samotnou by mě to trápilo a nevím jak mu (nám) mám pomoct…
Anonym je snad pochopitelný - jak říkám, všichni si myslí, že se u nás stal „zázrak“
Snažím se cca 4,5 roku a mám za sebou 4 potraty - co bych dala za půl roční dcerku… Takže zázrak je mít dítě a jestli je a nebo není manželova krev je jedno, otcem není dárce, ale ten kdo jí vychovává a miluje
Přesně takovou diskuzi by si měli přečíst některé uživatelky, co příspívali do diskuze ´´partner chce darovat sperma´´
Partner by se měl vzpamatovat. Má se těšit a neřešit malichernosti
@Anonymní píše:
@Capelucita stokrát člověk může říkat, že by dítě z darovaných buněk miloval tolik, jako svoje… ale dokud není v té situaci, tak to prostě reálně neví.
Taky bych řekla, že pro chlapa je to mnohem složitější, ženská to dítě aspoň odnosí, ale chlap „neudělá nic“.
Jestli to bereš takhle a uvažujete o druhém dítěti, jste připraveni na to, že bude z darovaných spermií?
Anonym proto, že taky uvažujeme o použití dárce.
Nikde jsem nepsala o darovaných spermiích.
Snažíme se o druhé.
@Ginuš zlatíčko… to mě strašně mrzí
já mám za sebou potraty 3..Všechny samovolné, jeden v pozdějším stádiu. Jeden z nich i po IVF, děs… Zkoušeli jste nějakého léčitele? nebo čínskou medicínu, vykašlala bych se už na hormony, mě jedno umělko totálně rozhodilo tělo… Měla jsem pak i velmi rizikové těhotenství ![]()
Pro ANONYM - připravení i nepřipravení. Chtěla bych znovu zkusit umělko od přítele. Dárce jsme zkusili, protože jsme byli už oba na dně, já brala prášky na nervy po nevydařeném umělku, potratu, hrůza… Tohle pro nás a naše finanční možnosti byla jediná naděje.
Uvidíme no.. Přítel se o druhém zatím moc bavit nechce, přijde mi, že se pořád nevzpamatoval z tohohle… Jako ano, je to jeho dítě, ale on k němu příšel jak slepej k houslím. Já ho odnosila, já mu dala geny, on tu má vlastně cizí dítě.. On necítíl pohyby, jemu to dítě pod srdíčkem nerostlo, on ho prostě neudělal… On by si trašně moc přál mít svoje děťátko, jako každý jiný… Dát mu svoji krev, svoje geny, vzhled… Ty mě asi prostě chápeš. Ono je to buď a nebo, buď to ten chlap skousne, nebo se tak bude tvářit a tiše trpět, nebo to řekne na rovinu, jako se stalo u nás…
@Anonymní píše:
@Ginuš zlatíčko… to mě strašně mrzíjá mám za sebou potraty 3..Všechny samovolné, jeden v pozdějším stádiu. Jeden z nich i po IVF, děs… Zkoušeli jste nějakého léčitele? nebo čínskou medicínu, vykašlala bych se už na hormony, mě jedno umělko totálně rozhodilo tělo… Měla jsem pak i velmi rizikové těhotenství
Pro ANONYM - připravení i nepřipravení. Chtěla bych znovu zkusit umělko od přítele. Dárce jsme zkusili, protože jsme byli už oba na dně, já brala prášky na nervy po nevydařeném umělku, potratu, hrůza… Tohle pro nás a naše finanční možnosti byla jediná naděje.
Uvidíme no.. Přítel se o druhém zatím moc bavit nechce, přijde mi, že se pořád nevzpamatoval z tohohle… Jako ano, je to jeho dítě, ale on k němu příšel jak slepej k houslím. Já ho odnosila, já mu dala geny, on tu má vlastně cizí dítě.. On necítíl pohyby, jemu to dítě pod srdíčkem nerostlo, on ho prostě neudělal… On by si trašně moc přál mít svoje děťátko, jako každý jiný… Dát mu svoji krev, svoje geny, vzhled… Ty mě asi prostě chápeš. Ono je to buď a nebo, buď to ten chlap skousne, nebo se tak bude tvářit a tiše trpět, nebo to řekne na rovinu, jako se stalo u nás…
Byla jsem 4× těhule přirozeně. Takže IVF by mohlo klapnout a pokud ne, tak už nic jiného není… Chápu jak to myslíš se svým mužem, ale měl na výběr… Je jasné, že to někdo nekousne, ale kolik lidí nemůže mít dítě ani touhle cestou když má problém ženská (jasně je adopce, náhradní máma atd, ale asi víš jak to myslím). Prostě jen držím palce ať se vše uklidní a jsi šťastná… Zkoušela jsem bylinky a bohužel mi rozhodili, řešila jsem páteř atd… Uvidíme jak dopadne transfér…
A jak to teď chce manžel napravit? Neměli byste to řešit, to jste si měli ujasnit předtím, radši si užívejte zdravé miminko. Jestli mám být upřímná, na tvém místě bych se o další s manželem už radši nesnažila, kdybych si podle jeho současného chování mohla vyvodit, že by ho automaticky měl radši než to první… Zdá se mi to jako rouhání, znám gay páry, kde je miminko taky vlastně jen jednoho z rodičů, ale ten druhý to vůbec neřeší, prostě ho miluje..
Je mi to samozřejmě líto, ale myslím si, že manžel se chová prostě nedospěle
Vždyť nejde o to, že by mělo miminko jeho oči, ale o výchovu a lásku, kterou do jejich vztahu dá…
Ahojky holky omlouvám se za spam tu ale potřebuju poradit snažíme se o miminko hrozně dlouho a teď v pondělí mi vyšli několikrát po sobě testy pozitivní slabi carky vyrazila jsem k Dr hcq jsem v úterý měla 37 a dnes jsem si dělala další test zase slabé pozitivní ovulaci jsem měla 3 a 4. 7 je možný že jsem těhotná a to hcq je ještě takle malé dekuji
řeším to hlavně kvůli tomu že denně pracují že žloutenkou a HIV a tahání 100kilive lidí tak aby se něco nestalo
@nunyqq koukni na tyhle stránky, tam je psaná výše hcg http://www.naseporodnice.cz/…otenstvi.php
co ti řekla dr? Jdeš na další náběry?