Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s druhým otěhotněním. dceru jsem kojila 11m a neměla sem menstruaci, až potom, co mi lékař předepsal jinou antikoncepci a i tak je minimální. lékař říkal, že to ničemu nevadí, ale já se obávám, že nám to nemusí vyjít. trošku nás i tlačí čas kvůli konci rodičovské dovolené (zatím to teda nějak extra nehoří). myslíte, že by nějak pomohlo vyvolání menstruace?
@JayLee děkuju. sem chtěla znát nějaké možnosti, kdyby mi třeba doktor zapoměl něco říct, tak at vím já. chci tam zajít a optat se ho at se to řeší dřív než bude pozdě :/ ![]()
@Verukuc ahoj, ja dceru kojila 14 měsíců a s kojenim končila kvůli otehotneni. Nemohla jsem dostat menstruaci. Ale hned druhy cyklus to klaplo a vysledek uz nam leze po byte. Drzim palce. P. S. zkus inofolic.
@BealyAM ty jo, takže je to úplně jedno. doktor taky říkal, že to není tak úplně nutné, ale přeci jen před prvním dítětem sem měla jinou zkušenost a ted mě to dost mate. no stejně si za ním dojdu a pro klid v duši se zeptám
děkuju ![]()
@Verukuc ja tedy cekam prvni, ale bez utrogestanu jsem nemenstruovala vubec a ovulace taky neprobihala. Pak asi jednou doslo k ovu a ja otehotnela
takze vse je mozne
Já jsem nemenstruovala u prvního a otěhotněla jsem. Prostě přišla ovulace po 5 měs. a MS už ani neproběhla. ![]()
Já moc nejsem na doktory, zkusila bych prvně Gynex nebo něco podobného (je tu dost diskusí, že se cyklus srovnal velmi rychle). Mně pomohl Sarapis mensis. Zkusila bych to třeba na 3 měsíce, a když tak až potom šla k lékaři. Sama říkáš, že úplně to nespěchá. Oni to kolikrát řeší moc drasticky, třeba kamarádce s pravidelným cyklem 29 dnů podávali chemické hormony, aby měla 28 dnů. ![]()
Edit: Ten další přípravek, co holky doporučují, je Femigard.
@LucaLuca nos pěchá nespěchá. asi tak 4 měsíce na to mám. můj doktor naopak není chemicky založený, všemu by spíš dal volný průběh. uvidím jak se postaví k tomuhle. zeptám se ho jestli sem ok, jak s tou ovulací a uvidím. hlavně se asi potřebuju dostat do pohody. vystresovaná taky otěhotnět nemusím. a důležitý je asi taky na tom pracovat ![]()
Kojim svou desetimesicni dceru a v jejich cca sesti mesicich jsem otehotnela, aniz bych nejdriv mela menstruaci, takze to jde.
Taky jsem to tady resila v diskuzi, ze chci otehotnet, ale nemam cyklus, a to uz jsem byla davno v jinem stavu. ![]()
@Verukuc píše:
@LucaLuca nos pěchá nespěchá. asi tak 4 měsíce na to mám. můj doktor naopak není chemicky založený, všemu by spíš dal volný průběh. uvidím jak se postaví k tomuhle. zeptám se ho jestli sem ok, jak s tou ovulací a uvidím. hlavně se asi potřebuju dostat do pohody. vystresovaná taky otěhotnět nemusím. a důležitý je asi taky na tom pracovat
Tak úplně volný průběh taky asi nebude úplně ono. To, co jsem psala, je bez chemie, ale účinné.
@Verukuc Moc nechápu - během kojení bez ms, to je normální. Pak ti předepsal antikoncepci - proč? Tu jsi tedy asi zase vysadila, když chcete dítě? A od té doby máš tu minimální ms, nebo to byla během braní?
Každopádně vyvolávačky neuznávám, to jsou další umělé zásahy a ještě si to můžeš rozhodit víc. Teď musíte zjistit, jestli ovuluješ.
Jinak pozor, nějaká ovulace první být musí, takže někdo klidně otěhotní po porodu bez menstruace, protože ta chystající se první jaksi nedojde. ![]()
Pockej po tom co ti lekar predepsal jinou antikoncepci? tlaci vas cas a beres antikoncepci?
@Litta píše:
@Verukuc Moc nechápu - během kojení bez ms, to je normální. Pak ti předepsal antikoncepci - proč? Tu jsi tedy asi zase vysadila, když chcete dítě? A od té doby máš tu minimální ms, nebo to byla během braní?
Každopádně vyvolávačky neuznávám, to jsou další umělé zásahy a ještě si to můžeš rozhodit víc. Teď musíte zjistit, jestli ovuluješ.
Jinak pozor, nějaká ovulace první být musí, takže někdo klidně otěhotní po porodu bez menstruace, protože ta chystající se první jaksi nedojde.
Ja jsem to tak myslela, ze jsem otehotnela bez menstruace, ale ovulace samozrejme probehla. Ted to po sobe ctu a vyzni to jinak, tak jen abych zakladatelku nejak nemystifikovala.
@Luca10 píše:
Ja jsem to tak myslela, ze jsem otehotnela bez menstruace, ale ovulace samozrejme probehla. Ted to po sobe ctu a vyzni to jinak, tak jen abych zakladatelku nejak nemystifikovala.
V pohodě, objevilo se to tu víckrát, tak jsem to jen tak shrnula.
Často se tu hrotí souslednost, že bez menstruace není ovulace, a bez ovulace není otěhotnění. Tak aby se to tu zas neřešilo. ![]()
Ahoj, prosim te, hlavne ne vyvolavacku…Ja jsem ji dostala a tak se mi rozhodil cyklus, ze mne trvalo 9 mes než jsem otěhotněla, protoze furt nebyla ovulka. A ty bolesti vaječníků, co jsem mela nebudu ani zmiňovat. Kolikrat jsem si v klece dolezla pro prasek na bolest.Pry to vsechno bylo zpusobene prave tou zaseknutou ovulaci. Osobne bych doporucovala vyckat, ono si telo potrebuje srovnat cyklus samo.
@a12 brala sem antikoncepci při kojení a pak pár měsíců po kojení. ted už sem dobrala ![]()