Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neberu prášky a necháváme náhodě třetí mimi ale chtěla bych holčičku… už máme dva kluky. Vím není nic jisté. Ale za zkoušku to stojí. No a když to bude kluk, tak to bude prostě kluk. Vždycky když jsem přestala brát prášky tak do jednoho dvou měsíců jsem otěhotněla.
Brala jsem prášky, takže jsem to měla přesné, poslední prášek v pátek a v pondělí večer, případně v úterý ráno jsem to dostala, naposled 24.3.-27.3. Tak kdy mám teď ovulaci, a na holčičku před nebo po…??? Nikdy jsme se tím neřídili, ale přeci jen je to naposled v mém životě, tak proč to nezkusit…
@Tučnič ahoj, jsem na to uplne stejne jako ty. Taky mam doma dva kluky a budeme se snazit o treti a doufat ze tentokrat vyjde ta vysnena holcicka. Ve skrytu duse stejne cekam ze budeme mit doma tri kluky, ale nadeje tady porad je. Vzdycky jsme chtela tri deti, tak uvidime.
Tentokrat to ovsem taky nechci nechat nahode. Posledni MS jsem mela 31.3 tak si dneska jdu koupit ovulacni testy. Na holcicku by se melo snazit pred ovulaci a v dobe ovulace a po ni uz ne. Sice vim ze to neni 100% ale zkusit se to muze ze ![]()
@Tučnič na holčičku před, holčičí vydrží prý nejdéle
Zkus mrknout sem, ale ne každý má ovulku přesně podle tabulek, někdo taky tvrdí, že na holčičku je dobré bílé víno. ![]()
Kdyz jsem si merila BT s klukama tak jsem mivala ovulaci 18DC. pravidelne… A vetsinou se zadarilo prave na tu ovulaci. U prvniho jsem to vubec neresila nechala to nahode a u druheho to nestihla resit. ![]()
Bile vino? to bych musela mit doma dve holcicky
![]()
@aknah31 jo jo, četla jsem to, klučičím spermiím prý nesvědčí kyselé prostřední, a bílé víno tomu pomáhá, taky jogurty, citrusy atd.
Takové zaručené babské rady.
@boruvkay píše:
@aknah31 jo jo, četla jsem to, klučičím spermiím prý nesvědčí kyselé prostřední, a bílé víno tomu pomáhá, taky jogurty, citrusy atd.![]()
Takové zaručené babské rady.
jj, taky jsem cetla. Musim nakoupit zasobu kefiru, acidofilniho mleka a bile vino suche
![]()
@boruvkay no tak to bych měla samé holky… já nic jiného nepiju ![]()
Kdy mas ovulaci zjistis merenim bazalni teploty. Kalkulacky na netu ti to nereknou. Ja otehotnela dva dny pred ovulaci a mam holku. Treba na tom bude kousek pravdy
at se zadari ![]()
Všechno jsou to blbosti, taky jsem na to před a po ovulaci věřila, ale třetí syn je pomalu 4 dny před ovulací, prostřední zase 2 dny po ovulaci..a jogurty miluju, jím je hodně. takže je to fakt náhoda. pokud bude nějaký 4. pokus tak ovulaci už nebudu řešit vůbec, buď to vyjde, nebo ne. ale i kluci jsou zlatíčka
![]()
@slavuska1 a muzes si byt ovulaci jita?
no co nadelame.. hold pokud mi to osud nebude prat tak se te holcicky nedockam no. ![]()
@aknah31 píše:
@slavuska1 a muzes si byt ovulaci jita?no co nadelame.. hold pokud mi to osud nebude prat tak se te holcicky nedockam no.
jsem si docela jisté, pokaždý mě docela silně píchá v boku. teď potřetí jsme se navíc ještě nesnažili, spíš naopak, vždycky jsem měla ovulaci 16.-17- den cyklu, cyklus 30 dní, takže 8. den měl být v pohodě, no že není, to jsme zjistila, když mě 12. den začlo hodně silně píchat v boku..a 19 dní nato na testu 2 dálnice ![]()
@slavuska1 píše:
jsem si docela jisté, pokaždý mě docela silně píchá v boku. teď potřetí jsme se navíc ještě nesnažili, spíš naopak, vždycky jsem měla ovulaci 16.-17- den cyklu, cyklus 30 dní, takže 8. den měl být v pohodě, no že není, to jsme zjistila, když mě 12. den začlo hodně silně píchat v boku..a 19 dní nato na testu 2 dálnice
no tak to mě taky píchá v boku… v pátek mi podjela židle a já přímo spadla na kovovou židli a asi mám naražená žebra. jsem jak lazar, spát to nejde a bolí to jak čert. ![]()
takže když jsem to naposled dostala 24.3. tak podle té tvé kalkulačky to má být dnes (moc nerozumím tomu třetímu údaji lunea… dny 14,15,16,atd…) tam jsem teda nechala 14. Takže když jsme se tulili v neděli i včera, tak to byli 2 dny před ovulací…?? je to tak..?
@Tučnič Lutealni faze je faze od ovulace do menstruace. Ja to treba mivam 18DC ovulace a pak 12dni lutealni faze.. delka cyklu 30dni. mam to plus minus stejne.
Ta lutealni faze je vzdy stejna posunuje se jen nekdy ovulace. Kdyz jsem ovulaci mela 19DC tak pak delka cylku byla 31dni atd…
Ta kalkulacka bere pripad ze ovulace je presne 14DC.. malokdo to tak ale ma…
Ale pokud je ovulace dneska tak v nedeli a vcera byla 1 a 2 dny pred ovulaci.