Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každý člověk jednou děti nechce, to je totální blbost. Ať se s ním rozejde a najde si rodinně založeného chlapa.
Vsak kamoska uz jedno dite ma, chlapa muze nacpat do kocaru a bude to bez chyby ![]()
Ja bych to utla, ti lide maji jine zivotni cile, i kdyby to dite spolu zplodili, budou spolu nestastni.
Teoreticky na něho ještě může čekat, pár let, třeba se rozhoupe. Ale vypadá to, že jí s ním pomalu ujíždí vlak…Takže by měla zavčas přestoupit a najít si někoho, kdo by dítě chtěl bez nějakých caviků. Ten člověk má evidentně rád své pohodlí
Kdyz ji tikají hodiny, tak at hledá jinde.
Příspěvek upraven 19.03.17 v 12:48
No, já bych jí to taky poradila. Zeptej se ho natvrdo, chceš/nechceš? A kdyby ne, tak to utnout, aby neztrácela čas, protože taky musí někoho nového najít, chvíli s ním chodit a pak třeba řešit rodinu. Jenže není to tak jednoduchý, když s někým jsi tak dlouho, bydlíte spolu, miluješ ho a „jen“ tohle je překážka. Já sama bych jí touto radou nechtěla ranit. Jenže zase vidím reálně, že prostě on se tomu všemožně vyhýbá, je starší už a pak aby je to případné dítě nerozdělilo. Jemu dle jeho slov stačí pes.
Jinak kazdy clovek deti jednou chce, je blbost.Ja ma skoro rocni, ale dokážu si predstavit zivot bez deti, protoze by byl naplněny cestováním, dobrou praci, aktivitami na ktere ted nemam cas atd. Kazdymu hodiny netikaji.
Tak to, že ona děti chce. On je nechce, přesto, že ví, že ona je chce. Ukazujete to na to, že žije se sobcem, který svoje pohodlí má přednější než její touhy.
Až jí bude 40 a prozře, pak bude pozdě. Ale hlavně, že ho strašně mooooc miluje.
Jiná věc by byla, kdyby děti taky nechtěla.
Anonymní - kamarádku bych vyslechla, politovala a rady si nechala pro sebe. Stejně o ně vlastně nestojí. Spíše chce, aby jsi jí řekla, že kdo si počká, ten se dočká. Ale někdy tomu tak prostě není.
Nicméně život kamarádky je prostě její, ne tvůj.
No, tam to bylo taky tak, že on měl dlouhodobě velké dluhy, které už splatil a teď si užívá prostě toho, že má peníze a může si kupovat věci, třeba sekačku, akvárko, noťas, jeli na dovču atd. Tak mě napadl i nějaký blok z toho, že když bude mít malé, tak bude zase pořád švorc a přetáčet každou korunu. Nejvíc mě tam s.re ta „výmluva“ dokud bydlíme s vašima, tak to nepřipadá v uvahu, ale v zápětí řekne, že by mu hypotéku na barák nedali, že je kvůli dluhům v registru dlužníků a do bytu by nešel. Tak jako co??? štve mě hodně, ale ona ho fakt tolik miluje, že neříkám radši nic. Sama bych ho kopla. Ta kamarádka je hrozně hodná holka, každý jí má rád, ale už od střední je opravdu naivní, reálně nic nevidí
![]()
Jsou už spolu dlouho. On už musí vědět, zda ona je ta práva nebo ne. S klidným srdcem bych mu dala ultimatum, jestli řekne ne, stejně by ji dítě nikdy nedal. Mne skoncil vztah na tom, ze on porad nechtěl dítě, i zasnoubeni jsme zrušili. Nemělo to řešení…vidím to krystalicky jasne.
@omites neřekla bych, ze ten, kdo nechce dite je sobec, nekteri lidi po nem fakt netouží a neřekla bych, ze důvodem je sobectví. Bude to znít jako divne přirovnání, ale nekdo proste chce psa a nekdo ne. A ten, kdo ho nechce, nemusi byt nepřítel psu ani clovek bez cítu nebo milovník poradku.
@omites Já ji neradím, aby se s ním rozešla, to bych si nikdy nedovolila. Jen jí sem tam připomenu její věk, a že dnešní doba není taková, že každá otěhotní hned. Sama ví, že i my jsme si pár let počkali. Čas od času se zeptám, jak to vidí atd.
Prosím adminy o zachování anonymity. Je to dotaz kvůli kamarádce. Já sama jsem nyní těhotná.
Ahoj, mám nejlepší kamarádku. Je jí právě 30 let a má chlapa 39 let. Jsou spolu cca 8 let, ale jednou se rozešli, protože ona chtěla od vztahu víc (společné bydlení, děti, svatbu) a on se lekl a utekl. Asi po půl roce se s brekem vrátil a vzala ho zpět, řekl jí, že cokoliv chce, tak udělá. Teď bydlí sice u jejich rodičů, ale mají tam vlastní zázemí včetně kuchyně i soc. zařízení, takže pohoda. Co se týče kamarádky, tak ona by už děti chtěla, hlavně když vidí mě a další spolužačky a kamarádky, že už své rodiny mají a hlavně ví, že už jí je třicet. Jenže ten její přítel má pořád samý výmluvy. Když mu řekla, že jsem těhotná já, jeho první reakce byla a nebudeš chtít hned taky, viď? Pak se vymlouvá, že dokud nebudou bydlet sami, tak děti nechce, jenže nedělá nic proto, aby sami bydleli. Do bytu nechce a na barák nemají peníze. Když začne mluvit o přírůstku o rodině, tak řekne, ty chceš dalšího psa atd.? Je mi kamarádky líto, o dětech mluví pořád a bez jeho reakce. Když jdeme někam posedět, tak se jí každá mamina se ptá a co vy? A ona odpoví, že s přítelem je to těžký, tak zatím nic atd., mně jí je pak líto, tak vždy říkám, že má teď novou práci atd. a zakecávám to. Sama bych byla šťastná, kdyby prcka taky čekala, aspoň by měl náš parťáka. Já sama jsem se jí ptala, kam to vede a ona má odpověď, že každý člověk snad jednou děti chce, tak i on. Jenže jemu už je 39let? Co když má ty touhy za sebou? Co myslíte? Je na ni hodný, rád ji překvapuje, koupí jí pěkný dárky. Vím, že ho má moc ráda, ale co když jí ten vztah ubírá čas?