Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych se ji zeptala, nejak taktne, jestli ho miluje natolik, ze radeji to dite nikdy mit nebude. Nebude to rada, ale treba to nasadi brouka do hlavy a vyresi si to v sobe, at uz tak ci onak.
Pro me by chlap, ktery nevhce deti, nebyl partner do zivota, uplne stejne jako bych nemohla zit s clovekem, ktery by chtel deti deset. V obou pripadech byvhom byli spolu nestastni.
Kazdy mame sve priority a ty by se meli ramcove shodovat s prioritami naseho protejsku.
@Anonymní píše:
@omites neřekla bych, ze ten, kdo nechce dite je sobec, nekteri lidi po nem fakt netouží a neřekla bych, ze důvodem je sobectví. Bude to znít jako divne přirovnání, ale nekdo proste chce psa a nekdo ne. A ten, kdo ho nechce, nemusi byt nepřítel psu ani clovek bez cítu nebo milovník poradku.
je sobec ten, kdo ví, že jeho partner chce dítě a on si vybere raději svoje pohodlí… Ne, když nechtějí děti ani jeden.
Já jsem se jí jednou zeptala, že co kdyby ty děti nechtěl nikdy? A ona právě tvrdí to, že každý snad jednou děti chce. Pak dodá, že teda ona o tom mluví dost často a on se nevyjadřuje, ale nechápu, co si myslí, že když je ve 39letech nechce tak po čtyřicítce se to zlomí?
@Anonymní píše:
@omites Já ji neradím, aby se s ním rozešla, to bych si nikdy nedovolila. Jen jí sem tam připomenu její věk, a že dnešní doba není taková, že každá otěhotní hned. Sama ví, že i my jsme si pár let počkali. Čas od času se zeptám, jak to vidí atd.
A není to její věc?
@Anonymní píše:
Já jsem se jí jednou zeptala, že co kdyby ty děti nechtěl nikdy? A ona právě tvrdí to, že každý snad jednou děti chce. Pak dodá, že teda ona o tom mluví dost často a on se nevyjadřuje, ale nechápu, co si myslí, že když je ve 39letech nechce tak po čtyřicítce se to zlomí?
39 je poměrně vysoký věk na to, aby věděl, jestli děti jednou chce. Kdyby mu bylo 25, je ta vyhýbavost pochopitelna. Kor když se debatě o dětech vyhýbá. Mě by už blikali radary.
Ale na to si musí přijít ona sama.
@jenika1 píše:
http://www.prozeny.cz/…m-ho-opustit
jo to je ono… ségra mi o tom právě ráno říkala. Jen jsem nemohla ten článek najít. Měly jsme zajímavou debatu.
@omites nechci, aby moje nejlepší kamarádka jednou trpěla tím, že nemá děti a ztratí čas je mít.
Ve 30. nic neujizdi
urcite ma par let cas.
Spis jde o to, chce li proste uz mimco nebo dite tohoto jedineho muzskeho?
A podle odpovedi bude jasna i odpoved ![]()
@Anonymní píše:
@omites nechci, aby moje nejlepší kamarádka jednou trpěla tím, že nemá děti a ztratí čas je mít.
co chceš ty nebo nechceš je v téhle situaci zcela nedůležité. Je to JEJÍ život. Myslíš, že dá na tebe? Dáš ty na ni? Doporučí ti, ať se s chlapem rozvedeš. Uděláš to?!?!?!?!
@Magdalenalenka Určitě chce dítě s ním. Hodiny by jí „netikaly“ Kdyby přesně věděla, že on řekne třeba za dva roky. Jenže pokud on nechce ve 39letech a nebude chtít ani ve 40, 42, 45 letech, tak jí hodiny už utíkají dost rychle, protože by taky někoho musela najít, založit nový vztah, zjistit jak je pevný a pak řešit rodinu. Jenže je to těžký takto přemýšlet, když ona má mimo tento problém, jinak dobrý vztah.
@omites já problém nemám, ale kdybych ho měla, tak se jdu s ní určitě poradit. Známe se 15 let.
@Anonymní píše:
@jenika1 jenže on nemá splněno, on sám také děti nemá!
to v tom článku až tak nehraje roli, spíš vůbec… ten pán dítě taky nechtěl, ani to první ![]()
Já sama si nedovedu představit tu situaci, že by mi prostě chlap po 8 letech řekl, že nechce děti a já ho milovala, měla s ním byt a jinak skvělý vztah? Co bych dělala? Fakt nevím, ale asi bych se rozešla, protože bych děti mít chtěla, ale bylo by to strašně těžký.