42 let s těhotná - 4. dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
18.9.25 15:27

42 let s těhotná - 4 dítě

Ahoj, jsem zhruba v 7 týdnu těhotenství. Zbývá mi chvilka na rozhodnutí, co dál. Jsem vdaná, máme tři děti na prvním stupni ZŠ, finančně hodně náročné (kroužky, škola, zájmy). Oba pracujeme, manžel je teď zadlužený, musí se z dluhů dostat (chtěl podnikat, nevyšlo to). Oběma nám je pres 40 let, mě 42, manžel oslaví 44 narozeniny. A jsem neplánovaně těhotná, po jednom jediném styku v měsíci. Nevím co teď. Pokud nebudu pracovat - nemocenská, mateřská, tak moc nevyzijeme, už teď je rozpočet napjatý. Manžel nás se svým platem a splátkami neuživí. Musel by na mateřskou on, ale to by nemohl splácet. Bydlíme v nájmu, nemáme majetek. Zdravotně snad ok, ale já trpím na vysoký tlak a mám děti císařem. Manžel moc nepomáhá, už má rád svůj klid. Šly byste na potrat nebo dítě nechaly? Vůbec nevím, už jsem zoufalá. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
18.9.25 15:37
@Verk0803 píše: Více

Ve vasich letech a pri 3 detech stale jeste asi verite, ze deti nosi cap nebo vrana?!

Jste hodne nezodpovedni, tvuj manzel navic linej jak vandracka hul, ale pritom klidne seka decka dal jak bata cvicky, no neuveritelne pro normalni a zodpovedne rodice :cert:

Tohle jste si zavarili vy dva, nikdo vam pri tom nesvitil, takze vyresit si to musite opet sami a zkuste k tomu pouzit i hlavu, nemas ji na krku jen proto, aby ti do nej neprselo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
18.9.25 15:42

Nechala bych si ho. Nemohla bych dal spokojeně žít s pocitem, že to jsem dítě zbavila života. Ale nikomu nezazlívám, že se rozhodne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
18.9.25 15:43

Ne, za vašich okolností bych si další dite neporizovala. Nemáte majetek, nemate peníze, máte dluhy, chlap jako otec nefunguje… nevidím jedine pro, jen sama proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10831
18.9.25 15:44

Takze čtvrtý cisar? Co na to doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
18.9.25 15:44

Na potrat. Nemáte na to starat se a vychovat další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
18.9.25 15:45

Z finančně náročných kroužků a zájmů přejít na ty nenáročné, revize výdajů. To vše za situace, co u Vás bude mít prioritu. Pokud dítě opravdu chcete. Samozřejmě taky nechápu, že jste se nechránili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.25 15:55

Měli jste se chránit, pak byste tohle nemuseli řešit. Ale předpokládám, že nás začneš přesvědčovat, že selhala antikoncepce, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33326
18.9.25 16:04

Nechat si ho, by bylo šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
18.9.25 16:05

S ohledem na tebe a hlavně na vaše děti bych radši šla na potrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.9.25 16:14

Vzhledem k tomu, že nemáte vlastní bydlení ani finanční jistotu, tři děti před střední školou (velmi, velmi finančně náročné), šla bych na potrat.

Věk take vysoký, není o čem rozhodovat…to by vás zničilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
18.9.25 16:16

Ne, určitě bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
18.9.25 16:33

Je mi zle z toho jak všichni zakladatelku posílají šmahem na potrat, udělám si dítě a pak nejsem schopna se k tomu postavit čelem. Však ať se pan manžel snaží, já bych mu dala, že má rád svůj klid. Na to měl myslet dřív. Jak jednoduché jít na potrat a zabít potenciálně nový život. Vystrčila bych si hlavu z p@@@@e a udělala bych vše pro to abych se mohla postarat o další dítě. A ne ani čtvrtý císař není překážkou. Ale je mi jasné jak to dopadne. Navíc v uvodním příspěvku zakladatelka píše samé proti, jen aby si to omluvila proč si dítě nenechat.
Kámoška na to byla hůř a zvládla to nakonec úplně v pohodě, samozdřejmě měla a má taky manžela, jako zakladatelka.
Nechráním se, otěhotním, jdu na potrat, pohodička :poblion:
Ne taky bych neuměla žít s tímto pocitem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
18.9.25 16:39
@BáraJ píše: Více

Jasně a co bys jí pak napsala, až bude žebrat o dávky, že nemají na jídlo a děti na věci do školy, chlap v insolvenci a doma 4 děti v pronájmu? Že si je neměla dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
18.9.25 16:43

Když si to po sobě přečteš, musíš vidět, jak to vidíš. Pro to další dítě, u vás nehraje nic. Je to ale smutné. Ve vaší situaci se divím, že jste se nejistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí