42 let s těhotná - 4. dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.9.25 03:31

Mně se na tohle odpovídá hodně těžko, protože je to do jisté míry můj sen - mít čtvrté dítě v cca tvém věku, moje tři budou taky na prvním stupni (až těsně na druhém).

Čtvrtý císař jako problém nevidím, naopak, od toho doporučení tří maximálně už se v modernějších porodnicích hodně upouští (samozřejmě - vždy je potřeba posoudit to individuálně a po vyšetření).

Jenže my nemáme dluhy ani finanční obtíže, takže vlastně nevím, jestli se do toho dokážu plně vžít. Ale pocházím z velmi chudé rodiny (občas nebylo ani na pořádné jídlo pro všechny) a jsem ráda, že mám sourozence, nikdy bych si místo nich nezvolila bohatší dětství, kroužky, ani jiné materiální výdobytky.

Takže já bych na potrat pravděpodobně nešla. I když je v žádném případě neodsuzuju a pokud ti představa potratu připadá spíš jako úleva než jako hrozba, tak to možná pro tebe je to nejlepší řešení.

Ještě nabídnu jedno hledisko - úspěšné těhotenství je v tomhle věku už takový malý zázrak, většina z nich dřív nebo později zanikne. Takže já na tvém místě bych napnula všechny síly k tomu, abych umožnila miminku existovat, pokud by to náhodou vyšlo, ale moc bych se k tomu neupínala, protože podstatná část těhotenství v tvém věku už skončí sama i bez vnějšího zásahu. A kdyby ne - tak bych udělala všechno proto, abych to zvládla.

Ale i přesto že já bych si potrat nejspíš nezvolila, tak pokud to tak cítíš, tak chci ještě jednou zdůraznit, že vybrat si potrat je naprosto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
1961
19.9.25 04:31

@Verk0803 no nevim co tady řešíš v tvé situaci potrat jasný, tam nevidím vůbec nic co by nasvědčovalo, pro pokračování v těhotenství a zainvestovala bych do antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12655
19.9.25 06:42
@BáraJ píše: Více

U ditete nsd 40 velke riziko vyvoj.vad a dite neni jenom o tom ho porodit, ale i s laskou vychovat. Rika ti neco syndrom nechteneho ditete? Kdy zena kvuli tlaku okoli si dite ponecha ale ve skutecnosti ho nechce, a tomu diteti to dava sezrat. Dite ma obrovskou citovou deprivaci a nese si to cely uivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
19.9.25 07:03

Přímá adopce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
19.9.25 07:04
@kve-tinka píše: Více

Tam je riziko, ze pokud se dite narodi postizene, ze jim zustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
19.9.25 07:13

@kve-tinka Hele, tohle je za mě úplně mimo i pro to dítě, které má jednou právo na to vědět, kdo ho porodil.
Navíc pokud už tři děti má, tak pochybuju, že by se ho nakonec po porodu vzdala. To by samozřejmě potěšilo tady pár uživatelek, které se čertí nad přerušením, ale nejspíš by to odnesly ty starší děti.

Nemám právo zakladatelku odsuzovat, její život nežiju. A sama bych v takové situaci, ale teda s hodně těžkou hlavou a srdcem, šla na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15351
19.9.25 07:30
@Verk0803 píše: Více

V tomhle případě bych se vůbec nerozmýšlela a těhotenství ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22647
19.9.25 07:40

Bohuzel, taky jsem pro ukonceni a to ja to nedoporucuji skoro nikdy. Tady je snad vse proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
19.9.25 07:49

@Švédka87 No my si to zkusili, proto jsem to i radila. 1,5 roku manžel po noční hlídal dítě místo spánku. A před odpolední taky (to jsme si pak dítě předávali na zastávce).
Jasný, není to žádná hitparáda, ale tak nějaké řešení ta situace u nás mít musela.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
19.9.25 07:53
@Anonymní píše: Více

Já bych za sebe taky na potrat nešla. A protože jsem ve věku a v situaci, kdy už si ty děti opravdu nemohu dovolit, tak je mít nebudeme.
Ano, antikoncepce není na 100%, což víme všechny a příběhů jak selhalo tělísko a tak je tu několik do roka… Čili asi případné téma má každá vyřešené… Já vím, že ne dítě a ne potrat. Je to můj pohled a názor a nechtěla bych nikdy stát nad rozhodnutím, které bych nechtěla udělat a mohlo mě (nebo naší rodinu) nějak poškodit. :kytka: Ale takhle to mám já, každý ať to má za sebe jak chce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
19.9.25 07:57

@Janli No já bych otázku dalšího dítěte hlavně neřešila na epipi. :lol: Ale doma se svým manželem. :kytka:

Příspěvek upraven 19.09.25 v 08:00

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
19.9.25 07:59
@carsa494 píše: Více

Tady máš můj první příspěvek k hýbání zadku… Píšu o něm…
18.9.25 17:14

Překvapuje mě, jak jednoduše se dá poslat na potrat.
Tak ať chlap začne doma hýbat zadkem, což tedy na RD zřejmě bude muset a nejděte spolu řešení jak to zvládnout.
To dítě není ze vzduchu. A snad zodpovědní jste vy dva.

• Citovat
  • Upravit
12241
19.9.25 08:02
@kve-tinka píše: Více

Tohle me taky napadlo. Nez zbytecne vzit diteti pravo zit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.9.25 08:17
@Snopy123 píše: Více

A proč ne? Často potřebuješ náhled z jiné strany, názory nezaujatých lidí. Proč by se tady nemohla svěřit a poradit? Samozřejmě, že si to musí nakonec uzavřít doma s manželem, ale taky si potřebuje srovnat myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
19.9.25 08:19
@Snopy123 píše: Více

Ale co kdyz ten chlap nebude chtit? Ty to vnimas svou optikou, kdy bys udelala vsechno pro to, aby to slo. Ale co kdyz ten chlap chce mit proste klid, na RD chtit nebude, dite bude mit zakladatelka na hrbu sama a nedejboze narocne, nebo dokonce nestandardni, az si nakonec borec rekne, ze to uz jako stacilo a odchazi vstric klidnym zitrkum a zakladatelka necht si to s panembohem zaridi jak chce, on mozna posle alimenty a jednou za dva tydny si mozna ty deti vezme na vikend. I to se muze klidne stat. Kdyz dospely clovek proste nechce, tak ho nedonutis, i kdybys mu o zodpovednosti a jeho casti viny prednasela od rana do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí