Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jsme nedonoseny narozeny 15.11.11 (termin 7.1.12) nekojim pijeme nutrilon nenatal mame to pij az do pul roku a davam mu 100ml zacinaly sne na 60ml a doktorka nam rekla at zvisime tak sme zvysily a prej uz nema jist po 3h ale po vice jenze on mi breci hladem po 2h a nekdy i drive. Poradite mi kolik mleka nebo co mam delat? Dekuju
Kolik váží a kolikrát denně jí. Jinak se obecně počítá 120-150 ml na 1 kg váhy mimča. Takže např. mimčo 6 kg váhy by mělo vypít 720 - 900 ml mlíčka za den.
Jinak můj čtyřměsíční (kojený) syn zvládne bez problémů vypít 200 ml (když budu brát, že je tvůj nedonošený, tak ten náš ve 2 měsících dával 180 ml)
Mně těch 100 ml přijde hrozně málo. Kdybys mu dala víc, tak by třeba vydržel ty 3 hodiny. U dětí na UM se to doporučuje i proto, aby je nebolelo bříško, jak se míchá natrávené mlíčko s nenatráveným.
Tak v návodu u Nenatalu 1 máš - Užívá se od dosažení standardní porodní hmotnosti (2,5 kg) a měl by být předčasně narozeným dětem podáván až do dosažení hmotnosti 4 – 5 kg (nebo do 4 měsíců regulovaného věku) - takže teoret. byste mohli přejít na nějakou počáteční UM (ve vašem případě asi spíš HA, aby bylo mléko trochu naštěpené a neměl takovou práci při trávení). Jinak tam je 140ml/kg/den u dětí nad 4kg - takže podle toho kolik má, bych to vynásobila 140 a vydělila počtem dávek kolikrát za den jí (v tomhle věku by měl cca 6×).
ahoj, my si teď prošli různými trably s jídlem (malá má alergii na bkm takže spec. UM neocate) ve dvou měsích vypila i 180
občas, minulé dva týdny nechtěla skoro vůbec, občas 70, pak třeba až za 4 hodiny, dostat do ní 120 byl kumšt, navíc se u jídla děsně vztekala, kroutila… ale proč to píšu. Norma sice je 120 až 150 ale rozhodující se spokojené miminko. Bylo mi potvrzeno dvěma lékaři- Dávat kolik chce a kdy chce. malá teď jí cca po třech hodinách, je jí tři a půl měsíce, pije těch 130, když dá méně řekne si většinou dřív. jsou to nervy když nebaští, já jí to pak i psala kolik vypila a to bylo ještě horší ![]()
ale fakt se mi osvěčilo nechat to na dítěti…dala bych maximum co vypije, dokud chce tak přivařuju mlíko, dávám až si o jídlo řekne. přeci ho nenecháš řvát hladem? takež bych se neřídila ani doktrokou ani množtvím an krabici - kolik vypiej tolik dát, oni se nepřejí
pak si možná i protáhne ty intervaly. a když ne teď tak za měsíc, co na tom, hlavně že bude hezky růst ![]()
Ankili píše:
ahoj, my si teď prošli různými trably s jídlem (malá má alergii na bkm takže spec. UM neocate) ve dvou měsích vypila i 180občas, minulé dva týdny nechtěla skoro vůbec, občas 70, pak třeba až za 4 hodiny, dostat do ní 120 byl kumšt, navíc se u jídla děsně vztekala, kroutila… ale proč to píšu. Norma sice je 120 až 150 ale rozhodující se spokojené miminko. Bylo mi potvrzeno dvěma lékaři- Dávat kolik chce a kdy chce. malá teď jí cca po třech hodinách, je jí tři a půl měsíce, pije těch 130, když dá méně řekne si většinou dřív. jsou to nervy když nebaští, já jí to pak i psala kolik vypila a to bylo ještě horší
ale fakt se mi osvěčilo nechat to na dítěti…dala bych maximum co vypije, dokud chce tak přivařuju mlíko, dávám až si o jídlo řekne. přeci ho nenecháš řvát hladem? takež bych se neřídila ani doktrokou ani množtvím an krabici - kolik vypiej tolik dát, oni se nepřejípak si možná i protáhne ty intervaly. a když ne teď tak za měsíc, co na tom, hlavně že bude hezky růst
Jojo, s tím souhlasím, taky dávám, kolik si malej řekne, ale pro začátek bych to zkusila propočítat a třeba to i odpovídá tomu, co by mu stačilo..
Ahojky my jsme taky nedonošený o 5 týdnů a kojila jsem jen 1,5 měsíce, takže jsme taky na nutrilonu a ve 4 měsících jsme pili 166 ml - podle toho návodu ![]()
Kačence je 7týdnů a vypije na jednu dávku 100-120ml , ne pokaždé, ale z 90% ano. Taky bych to nechala na miminku ![]()
ahoj malý je taky narozený o dva měsíce dřív 4.11.2011 měl alergii na BKM tak pil nutrilon allergy care ted jsem začala dávat sunar a pije co 3.5-4 hodiny asi 220 ml noc prospí celou ![]()
Ahoj, naše malá /čtyři měsíce/ jí cca po dvou až třech hodinách a dá maximálně 100ml na jedno krmení. Když do ní dostanu 120ml je to dřina a většinou se u toho příšerně vzteká. Vyzkoušela jsem i změnit mléko, ale vždycky se vrátíme k tomu původnímu. Máme Bebu. Dost mě to trápí,že jí tak málo, protože podle tabulek jsme hrubě pod průměrem
..nicméně zatím prospívá tak jak má. Co se týká pití čaje, dávám jí trochu feniklového. Ale vždycky jen trochu, aby to nebylo na úkor jídla. Protože mi připadá, že by jen pila než jedla…