Divný zánět prsu

340
20.3.12 17:22

Divný zánět prsu

Dobrý den, podobných témat je tady spousta, ale já mám takové divné příznaky…dokáže mi někdo poradit? Kojím 15. den po porodu. Od dnešního dopoledne mne bolí pravé prso. Je to někde ze spodní strany v hloubce tkáně. Prso ale není ani teplé ani zatvrdlé, jen to bolí tak, že nemůžu pořádně zvednout ruku. Prso jsem zkusila kompletně vykojit a pak ještě odsát a odstříkat, takže jsem měla přehled o tom, jestli tam někde není zatvrdlina. Celé prso je krásně prohmatné a měkké, nikde nic. Jen to bolí. A pak jsem zkusila stříknout trochu mlíka na bílou plínu a z toho pravého má to mléko takovou divnou barvu - lehce nahnědlou nebo narůžovělou. Měli jste někdo něco podobného? Možná jestli je to zánět tak se rozjede v plné parádě (včetně teploty a otoku) až během noci, těžko říct. Ale rozhodně to není ze zatvrdlýho mlíka.
Pro ty, co mi budou radit, ať zajdu k lékaři: mojí gynekoložce se nemůžu dovolat (má dnes do 18, tak to budu ještě zkoušet), volala jsem na ambulanci šestinedělí a tam mi řekli, že to mám chladit, jenom odstříkávat, nekojit a nejpozději zítra to řešit, v akutním případě dojet na ambulanci porodního sálu v noci. Takže zítra opět budu volat gynekoložce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
20.3.12 17:37

Tak to mám momentálně taky. A od začátku března jsem měla i opakovaný zatvrdliny. První se zmenšila a pak jsem ji vyprázdnila (asi ucpaný mlékovod), další se vstřebaly po obkladech (tvaroh, alkohol, led). Teď mám taky jakoby tvrdší místa v hloubce pod dvorcema po nakojení a před kojením se to přesouvá i do obou spodních kvadrantů. U toho prvního mi dr. napsala ATB (po telefonu), nebrala jsem je neb do 2. dne to přešlo, ale při 7. bouli jsem si je vzala. Teď mám tbl na zastavení kojení a končím s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
20.3.12 17:39

Ahoj, také jsem měla různé bolesti prsu, zkoušela jsem to lehce promasírovávat. Vždy to po pár dnech přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JolanaT
20.3.12 17:46

Divný zánět prsu

Hm, tak nějak podobně se mi to stává taky. Až teď při čtvrtém dítku jsem vypozorovala, že funguje když si hned vezmu paralen, nechám malýho aby prso hned vypil a co nejvíc ho odstříkám. Jinak mi začne zimnice a teplota a následně to zatuhne, a zánět je na světě. Při druhém a třetím dítku jsem ho měla :( . Jo ten paralen si vezmu i víckrát, až to přestane bolet, a neboj miminku to neuškodí. Tak to je u mě, snad jsem trošku pomohla. (ale při vysoké teplotě určitě zajdi k lékaři) Ještě na uklidnění: po 3měsíci se to obvykle upravilo, a už se mi to nestávalo :)

• Citovat
  • Upravit
340
20.3.12 17:48

Díky, zkusím tedy Paralen. A ta divná barva je OK? Mám obavu z nějaké bakteriální infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JolanaT
20.3.12 17:53

Uvidíš po odstříkání a opětovném naplnění jak to bude vypadat. já si myslím, že kdyby to bylo nefajn, tak by mimčo to mlíko asi nechtělo, že by změnilo chuť.

• Citovat
  • Upravit
JolanaT
20.3.12 17:54

Hlavně klid a odpočívej :)

• Citovat
  • Upravit
irinek
20.3.12 18:05

Já taky trpěla na záněty. Mě strašně pomáhal tvaroh. Dej si studený tvaroh na prso, měl by zánět vytáhnout. Mě tedy říkali, aby prso bylo prázdné a prostě chladit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4647
20.3.12 18:33

Ahoj,
podobné bolesti jsem občas mívala taky. Vždycky mi pomohlo (na radu PA) postižené místo párkrát potřít slivovicí. S barvou mléka neporadím, to jsem nikdy nezkoumala. A z bolavého prsa jsem normálně kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.3.12 18:50

Ahojki,možná se ti ucpává mlékovod a zatvrdlina ještě není hmatatelná,určo koj a odstříkávej a chladit třeba tvarohem,obklad s alkoholem je taky dobrý při zánětu a před kojo zas nahřát ať se to spustí ven.
záněty jsou svině mizerný,bolesti,horečky,zimnice,fuj :,(

paralen ok,ale až po nakojení a pak aspoň dvě tři hoďky pauza do dalšího kojo
ať to rychle ustoupí a nerozjede se do plné parády,držím palce

jo a pokud se to bude ucpávat a vznikne sebemenší zatvrdlina,tak do sprchy rozmasírovat a miminko přikládej bradičkou směrem k tomu bolavému,aby právě táhlo to mlíčko z toho místa kde to je přicpané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
20.3.12 19:03

mela jsem taky nazloutlou az nahnedlou barvu - kdyz jsem rozmasirovavala zatvrdlou bulku.
i kdyz uz to nebylo vylozene zatvrdle, zbarvene mliko teklo jeste tak 2 dny…
paralen pomuze - rozsiruje cevy, miminu se lip taha!
a jinak snad odstrikavat, vymasirovavat - do blba :roll:
at je to ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
20.3.12 20:28

Hahaha :mrgreen: dík za radu, pobavila jsi mne. Se řvoucím novorozencem a dvouleťákem, který neustále vyžaduje, abych si s ním do zblbnutí četla a hrála to nejde moc dohromady ;) .

JolanaT píše:
Hlavně klid a odpočívej :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
20.3.12 20:59

divnou (nažloutlou)barvu jsem měla vždy při nějaké menší zatvrdlině, ze začátku jsem dala paralen, po pár dnech to přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JolanaT
21.3.12 13:31
Anonymousss píše:
Hahaha :mrgreen: dík za radu, pobavila jsi mne. Se řvoucím novorozencem a dvouleťákem, který neustále vyžaduje, abych si s ním do zblbnutí četla a hrála to nejde moc dohromady ;) .

Jo já vím. Taky mám doma rozmazlenýho dvouleťáka a tříměsíční mimi, a k tomu školáka :) , někdy je to na palicu :D . Je třeba využívat babičky, nebo mám dospělou dceru, ale už s náma nebydlí a studuje :( .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová