Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, budeš to muset vyzkoušet, já třeba dávám svému synovi kaši jako večeři, cca. kolem 20 hodiny, ale je pravda, že je už větší 18 měsíců.
já bych dala nejdříve UM a pak kolem té 22 hodiny kaši a uvidíš jak bude spát
Poprvé mu ji dej raději ráno na snídani, mohlo by ho z toho bolet bříško, tak ať je to raději přes den, než v noci. Jinak já večer udělám UM (Sunar) a ten mu trochu zahustím Sunarkou kaší rýžovou s banány a dávám mu to z flašky a to až jako poslední jídlo (cca v 20:00 hod.)
5 měsíců..dala bych večer kolem šesté kaši, aby měl čas tuto novinku strávit a před spaním hezky UM, jak je zvyklý
jakou jsi mu koupila kašičku ? ![]()
lovesmile píše:
Poprvé mu ji dej raději ráno na snídani, mohlo by ho z toho bolet bříško, tak ať je to raději přes den, než v noci. Jinak já večer udělám UM (Sunar) a ten mu trochu zahustím Sunarkou kaší rýžovou s banány a dávám mu to z flašky a to až jako poslední jídlo (cca v 20:00 hod.)
ráno také není špatný nápad, ale aby jí zas malý pak nezlobil se zaváděním příkrmů. kaše je taková uspávací na dopoledne ne ? no já nevím..ráno to chce spíš cukry. banán, jablíčko. to už dáváte zakladatelko? pokud ještě ne, tak zkus kaši třeba i ráno no..ať to nemá večer těžké do bříška. jo a nedávej mu jí do flašky, ale na lžičku.
ano to vim ze na lzicku.uz jsme zkouseli davat presnidavky a ty nam papa a travi krasne.koupila jsem od Hami tu prvni kasi s obilninami
Lenkaamimi píše:lovesmile píše:ráno také není špatný nápad, ale aby jí zas malý pak nezlobil se zaváděním příkrmů. kaše je taková uspávací na dopoledne ne ? no já nevím..ráno to chce spíš cukry. banán, jablíčko. to už dáváte zakladatelko? pokud ještě ne, tak zkus kaši třeba i ráno no..ať to nemá večer těžké do bříška. jo a nedávej mu jí do flašky, ale na lžičku.
Já jsem to tak poprvé udělala, jen ať vím, jak na to bude reagovat a byl v pohodě a ani ho z toho nebolelo bříško. A vždyť se přece i prodávají kašičky „Dobré ráno“, takže myslím, že v tomhle by problém být neměl.
Teď po příkrmech mu ji už dávám někdy i dopoledne na svačinku a to lžičkou. Když ji má večer, tak to má v podstatě jen Sunar zahuštěný tou kaší a ve flašce, protože mi většinou u večerního krmení už usíná, takže lžičkou večer by to nešlo, jedině jako první večeři. ![]()
Jeste jestli se mohu zepat jestli se mohou stridat znacky tech kasi nebo kdyz mu bude ta Hami vyhovovat tak u ni zustat a pripadne jen stridat prichute ?
Já myslím, že se můžou střídat. Zatím jsem teda koupila jen různé příchutě Sunarky, ale mám v plánu koupit i jiné značky.
Ja chtela puvodne take sunarku ale uz ji nemeli tak mi dali prave Hami tak to chci vyzkouset zatim jen a pote bych chtela prejit na sunarku
lovesmile píše:Lenkaamimi píše:Já jsem to tak poprvé udělala, jen ať vím, jak na to bude reagovat a byl v pohodě a ani ho z toho nebolelo bříško. A vždyť se přece i prodávají kašičky „Dobré ráno“, takže myslím, že v tomhle by problém být neměl.lovesmile píše:ráno také není špatný nápad, ale aby jí zas malý pak nezlobil se zaváděním příkrmů. kaše je taková uspávací na dopoledne ne ? no já nevím..ráno to chce spíš cukry. banán, jablíčko. to už dáváte zakladatelko? pokud ještě ne, tak zkus kaši třeba i ráno no..ať to nemá večer těžké do bříška. jo a nedávej mu jí do flašky, ale na lžičku.
Poprvé mu ji dej raději ráno na snídani, mohlo by ho z toho bolet bříško, tak ať je to raději přes den, než v noci. Jinak já večer udělám UM (Sunar) a ten mu trochu zahustím Sunarkou kaší rýžovou s banány a dávám mu to z flašky a to až jako poslední jídlo (cca v 20:00 hod.)Teď po příkrmech mu ji už dávám někdy i dopoledne na svačinku a to lžičkou. Když ji má večer, tak to má v podstatě jen Sunar zahuštěný tou kaší a ve flašce, protože mi většinou u večerního krmení už usíná, takže lžičkou večer by to nešlo, jedině jako první večeři.
no jo, to je pravda, kašička dobré ráno. tak asi zbytečně vyšiluju.
já si vždycky vzpomenu na to, jak nám na základce dávali takový ty sladký mlíka v igelitovým pytlíku jahodový ( je mi 34 .-) ) a my jsme pak krásně pospávali v těch lavicích. až potom se přišlo na to, že mléko, sýry a podobně jsou na dopoledne nevhodné, protože tělo je tráví tak nějak déle a těžce a že k snídani a k svačině se mají dávat sacharidy. jsou rychlé na trávení a dávají hodně enrgie.
ale ty malý děti jsou takový čerti, že podle mě dopoledne dobře stráví i kaši ![]()
Já bych kaši dala v podvečer a pak mlíčko. Ono krmit dítě v 22h večer lžičkou je často dost nemožné, je rozespalé a jde to špatně. Taky jsme to tak dělali kolem 6h kaši a pak před spaním jsem ji nakojila. Teď už kaše moc nechce, ale praktikujeme to podobně kolem 6h večeře a pak mlíko (jak kdy kojení, UM, kaše do flašky). Někdy má kaši i k snídani, ale to až od roku. Střídat značky se můžou, ale některé děti taky všechno nesní. Mě malá jí jen Sunarky a to jen pár druhů. A pak nemléčné od Nestlé.
Prosim poradte,koupila jsem synovi prvni kasi od Hami a nevim zda mu ji dat jako posledni jidlo dneska pred spanim,nebo jestli v podvecer a potom pred spanim mlicko.Posledni jidlo ma vzdy kolem 22.hodiny.