5leté dítko a předpuberta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sebross
28.8.10 17:40

Z celeho srdce vam vsem moc dekuji za tema, musela jsem vase clanky prelozit i manzelovi, protoze ten uz tvrdil, ze naseho temer 5ti leteho syna nechame prohlidnout nejakym odbornikem, ze to snad ani neni mozne. Chechtam se tady na cele kolo. Naseho maleho to postihlo ze dne na den, je to des: jak rikate gesta; ksichty; stejny ton, jez pouzivam ja, kdyz mi dochazi trpelivost; naprosta neposlusnost; naschvaly; posmivani atd.....a to jeste neustale ve fyzicke akci, porad beha, skace… Jo a jen tak mimochodem, taky na ulici rval, ze mu lamu ruku. :oops: Jsem z toho na mrtvici, jsem dost prisna a zasadova, zato manzel je ten hodnejsi, takze syn ma mam pocit zlatou stredni cestu - tudiz jsem s vami za jedno, ze se jedna o jakousi pubertu. Hlavne at uz to prejde!!! (Kdyz pomyslim, ze jsem se vzdy obavala jen te druhe-opravdove…)

• Citovat
  • Upravit
rozmary
28.8.10 17:50

nejhorší je,že odborníci píšou,že při záchvatech vzteku,nebo při trucování si jich nevšímat a nechat je až to přejde :dance: .U nás to bylo jednu dobu tak že bych ji musela přehlížet jak krajinu třeba dva dny v kuse,nehledě na to,když jsem ráno spěchala do práce,tak jsem fakt neměla čas ani náladu čekat než se malá uráčí a půjde do školky :-? .Domlouvání,ani nářez prý nic neřeší(asi ne u nás teda),ale byla jsem vychovaná škoda rány která padne vedle a myslim že jsem se našim povedla :huban: .Teď je to bohužel o tom že na dítě se nesmí nikdo ani špatně podívat a ono někomu v 15 v klidu ustřelí hlavu :cert:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
28.8.10 17:51

nejhorší je,že odborníci píšou,že při záchvatech vzteku,nebo při trucování si jich nevšímat a nechat je až to přejde :dance: .U nás to bylo jednu dobu tak že bych ji musela přehlížet jak krajinu třeba dva dny v kuse,nehledě na to,když jsem ráno spěchala do práce,tak jsem fakt neměla čas ani náladu čekat než se malá uráčí a půjde do školky :-? .Domlouvání,ani nářez prý nic neřeší(asi ne u nás teda),ale byla jsem vychovaná škoda rány která padne vedle a myslim že jsem se našim povedla :huban: .Teď je to bohužel o tom že na dítě se nesmí nikdo ani špatně podívat a ono někomu v 15 v klidu ustřelí hlavu :cert:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
28.8.10 17:52

Pardon,mě to nějak rozhodilo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5799
30.8.10 10:37

děkuji děkuji a ještě tisíckrát děkuji :palec: tak ráda si čtu o tom, že moje dítko neni jiné než ostatní a zlobí naprosto stejně :-D pubertu bych řekla že má od té doby co umí mluvit a je to stále jen a jen horší, naši už taky řekli že to je děs, měli ho na dovče u moře a prý poslouchání? co to je ?? je pravda, že je hrozně tvrdohlavý a umíněný a dost se bojím, jak to bude vypadat, až pujde za rok do školy, ve školce mi řekli, že je prý jen trochu živý :mrgreen: :mrgreen: na druhou stranu dokáže být absolutně zlatý, dokáže se něčemu věnovat celkem dlouho, ale najednou jako mávnutím proutku je z něj ďábel :nevim: jo a přehlížení tak to taky nefunguje, když ho ignoruju tak je schopný mi viset na noze 2 hodiny, plácání také ne, to bych ho asi umlátila, to jen v nejnutnějších případech na zadek a ještě neumim dát pořádnou(možná by to občas neškodilo) a stejně dělá jak kdybych ho přizabila :cert: a domlouvání, to se spíš domluvim s dveřma :think: takže jak se říká babo raď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
30.8.10 15:48

Malá je hrozně zvědavá a ničeho se nebojí,to má od malička,takže od mala neposlouchala,brutálně se to zvrtlo když nastoupila ve třech letech do školky,na poslední chvíli,takže byla vmáčknuta mezi předškoláky a děti co dostali odklad,já se nestačila divit s čím chodila domů,řekla bych že je do půl roku dohnala a některé možná předehnala(bohužel hlavně v tom špatném)Teď opravdu seká dobrotu pár dní,ale co bude po prázdninách až se zase vrátí do školky? :roll:

• Citovat
  • Upravit
5799
30.8.10 20:20
rozmary píše:
Malá je hrozně zvědavá a ničeho se nebojí,to má od malička,takže od mala neposlouchala,brutálně se to zvrtlo když nastoupila ve třech letech do školky,na poslední chvíli,takže byla vmáčknuta mezi předškoláky a děti co dostali odklad,já se nestačila divit s čím chodila domů,řekla bych že je do půl roku dohnala a některé možná předehnala(bohužel hlavně v tom špatném)Teď opravdu seká dobrotu pár dní,ale co bude po prázdninách až se zase vrátí do školky? :roll:

tak u nás to bylo naopak, nechali ho ve třídě s maličkýma a to jsem se nestačila divit, najednou se nechtěl sám oblékat, nad jídlem se ofrňoval, že todle ani todle nejí, začaj ječet a brečet, no prostě věci, které nikdy nedělal :zed: :zed: je fakt, že děti od sebe odkoukají hlavně to nejhorší :zed: teď už jde do třídy do předškoláků tak jsem zvědavá jestli se srovná. Zavedla jsem doma tabulku, do které lepíme obrázky jako pochvaly a černé body a dneska se vyznamenal opět :roll: 6 samolepek a 5 černých puntíků no takže zákaz pohádek :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
30.8.10 22:08

šošánnáh,ta tabulka to je super nápad :palec: ty puntíky dostává za zlobení,nebo má nějaké úkoly,které nesplnil?jé to bych chtěla zavést taky :potlesk: myslim že by tam bylo dost černo :wink:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
30.8.10 22:09

Hele jsem ti pěkně zkomolila nick,pardon :oops:

• Citovat
  • Upravit
5799
30.8.10 22:20
rozmary píše:
Hele jsem ti pěkně zkomolila nick,pardon :oops:

neva většinou mi píšou jen Šoš :mrgreen:
body jsou za zlobení a za neuposlechnutí nějakého úkolu, když už třeba třikrát(nekdy i víckrát) řeknu a nic se neděje :think: ale zase se snažím více odměňovat samolepkami nebo razítky, jinak bych to taky mohla předkreslit puntíkama, takže když vše splní, když se v klidu nají(což taky často nebyvá bez blbostí) a tak podobně tak hned lepím náleku a ještě je lepší když si to lepí sám, má z toho větší radost, na konci dne to skouknem a vyhodnotíme, když je hodně puntíků tak je nějaký zákaz a když jsou nálepky tak odměna :wink: :mrgreen: zkus to uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
30.8.10 22:37

No jo,určitě zkusíme,díky za inspiraci snad to k něčemu bude :wink: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
1.9.10 13:55

Šoš,tabulka je super :palec: :potlesk: Zatim malá poslouchá jak hodinky :dance:

• Citovat
  • Upravit
5799
1.9.10 16:49

Rozmary tak to je super :palec: doporučuji tabulku obměňovat, aby se jí neokoukala :wink: u nás se taky poslouchá, včera jen jeden černý puntík a to je dost velký pokrok :dance: :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
6.9.10 08:28

Ahojte holky, moc mě tady ty Vaše stránky pomohly, už jsem byla zoufalá z té naši holky. Říkala jsem, že to snad ani není možné, co jsme komu udělali, že máme takové zlobivé dítko a jak tak vidím, tak to opravdu není jen u nás, a i když to není fér, tak mě to potěšilo :oops:

Šos díky za dobrý nápad s tabulkou. Určitě ji vyzkouším, ale obávám se, že se ze začátku u nás bude jen černit. A jak jsi myslela to, aby se tabulka obměňovala? Nemůžeš mi prosím pro inspiraci nějakou ukázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
6.9.10 09:38

Markuš ráda bych hodila ukázku, ale mám to v excelu a jaksi nevím jak bych to sem vložila, max, ti to mohu poslat emailem nebo nevim :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí