Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Šóš tak jestli by ti to nevadilo a hodila by jsi mi to e-mailem. Děkuji mnohokrát ![]()
Příspěvek upraven 08.09.10 v 07:51
taky jsme zkoušeli hru na puntíky a naše dáma si sama od sebe čmárá černé puntíky a má z toho srandu…takže u nás to nezabralo a jsem z ní zoufalá dál,nefunguje to u nás po dobrém ani po zlém,přemýšlím jen kde jsem udělala ve výchově chybu a tak mě trochu utěšuje že v tom nejsem sama,že ja takových předpubertálních dětí víc.Alespon že ve školce nedělá ostudu,tam když o ní učitelky mluví tak se jich ptám jestli se nespletli
Zdravím všechny zoufalé maminky, jsem taky jednou z nich… Včera večer jsem si četla vaše příspěvky a trochu jsem se uklidnila, že tohle nezažívám sama. Dneska jsem to řešila s učitelkou ve školce, tak mi řekla zajímavý věci… Že ty potvůrky mají radost z toho, že nad námi mají takovou moc, že kdykoliv chtějí, tak nás dokážou totálně vytočit a v tu chvíli jim ani nevadí, když dostanou na zadek. Mají radost z toho, že se jim to povedlo. Nejlepší je prej je úplně ignorovat, dělat, že nic neslyšíme, vůbec nereagovat. A chovat se, jako by se nic nedělo. A ani se k tomu později nevracet, nerozebírat, nedomlouvat. Oni z toho mají radost, že se tím zabýváme. Takže dneska odpol jsem už měla možnost to vyzkoušet a je pravda, že z toho byla pořádně vykolejená, úplně mimo
tak jsem se docela pobavila, jak na mě koukala a čekala až bouchnu
A ono jí to za chvilku přestalo bavit a od tý doby je zlatá
Ale zase je to jen první den, chce to vydržet a určitě to nebude jednoduchý. Určitě napíšu třeba za týden, jak to vypadá… Zatím držím palce
ták u nás už tabulka taky nefunguje
pro měnu jsem zavedla klečení v koutě, ale mám dojem, že to bude taky jen na chvilku
momentálně když mu řeknu, že Ježíšek mu nejspíš nic nepřinese, tak prohlásí, že si to koupí sám
a to mě čeká todleto ještě jednou, já se picnu
![]()
Jsme na tom stejně a k tomu se nám už narodilo miminko,takže už není středem pozornosti,tak se zviditelŇuje samejma bejkárnama,už mě bolej ruce a mladá se furt směje
![]()
Ahoj Orpet, musím říct, že jste mi svým problémem udělala radost. Mám 5ti letého syna a skoro 3 létou holčičku. Už měsíc bojujeme s Matýskovým neposloucháním, už si stěžovali i ve školce
. Je to šílený a bohužel nic nezabírá
. Když to s ním probíráme tak slibuje, je úplný
, ale za chvilku je to zas
… Tak doufám, že ho to také přejde
Katka
Sice mame teprve 4roky, což je dost malo na nijakou předpubertu, ale to chování fakt sedí…Neposlechne, courá se za mnou když spěcháme, doma delá starší neteři naschvaly,(vyrustájí spolu jako sestry),vlastně když si spolu hrají tak se pokaždé pohádají, a malá začne řvat, že chce maminku na hraní…což pokaždé nejde…mala vyderačka se zní stala, jejda a jak mi poroučí…a neopomene ani dodat to slovo "A HNED! Snažím se ve vychove byt dusledná a láskyplná, né vše má co by chtela, jsem na ní sama a od malička jsem se jí moc věnovala, jestli si holka moc nezvykla…takže doufám že to přejde…Nedavno tak vyváděla že jsem jí poslala do pokojíka a tam volala maminko..maminko…nadavovala se tam až se pozvracela…
Zdravím Vás maminky.
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Všechny jste zkušené a už z nadpisu pochopíte, že mám doma pubertu s obdobím vzdoru. Nebudu tady rozepisovat situace. Je to prostě na mašli a ja si často říkala, co se sakra stalo, že to přestávám dávat? Když už to nezvladnu, zavírám se někde mimo dosah těch dvou. Protože jsem tak vytočená, že neovládám sílu. A spíš prasknu dveřmi. Vydýchám to a znovu se vrátím řešit třeba oblékání punčoch. Budu věřit, že to brzy odezní, aniž bych se zbláznila. Protože nejen, že to rozčilení člověku ubírá sil, přemýšlíte i jestli to dítě ještě vůbec milujete. A přitom se tak snažím.
Dekuji za tuhle diskuzi. Presne tohle zazivam ted doma s 5-letou uz tyden, mozna dva. Je to naprosto sileny! Odmlouva, je drza, dela naschvaly a opakuje me chovani (zrcadli), urazi se, nafukuje se. Zkousela jsem po dobrem i po zlem, nema efekt ani jedno. Puntiky jsem taky zkusila, udelala si ale vlastni tabulku na me. Jsem rada, ze to teda neni jen u nas. Jsem z toho spatna a premyslim, kde jsme udelali chybu. Tak snad to zase prejde ![]()